چه چیزی در انتظار مذاکرات آمریکا و ایران است؟

به این دلایل جنگ اسرائیل علیه ایران محتمل است

خبرنگار:

الکساندر لانگلوئیس تحلیلگر سیاست خارجی در یادداشتی که در «نشنال اینترست» منتشر شده به واکاوی دلایلی پرداخته که از باور او جنگ اسرائیل علیه ایران را محتمل می‌کند. او این تحلیل را با گمانه‌زنی درباره نتایج احتمالی مذاکرات ایران و آمریکا پیش برده است.

به این دلایل جنگ اسرائیل علیه ایران محتمل است

به گزارش خبر فوری به نقل از نشنال اینترست در منطقه‌ای که به دلیل تحولات غیرقابل‌پیش‌بینی‌اش شهرت دارد، احتمال ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای بین آمریکا و ایران، فصل جدیدی در روابط پرتنش این دو رقیب دیرینه گشوده است. تنها یک ماه پیش، این دو کشور در جریان جنگ گسترده‌تر ایران و اسرائیل، ضربات بی‌سابقه‌ای به یکدیگر وارد کردند. این تغییرات سریع، پرسشی اساسی را مطرح می‌کند: آیا مقامات تهران و واشنگتن خواستار توافق هستند و آیا قادر به دستیابی به آن خواهند بود؟

با توجه به گستردگی نتایج ممکن، خوش‌بینی یا بدبینی نسبت به این موضوع قابل درک است. همان‌طور که انتظار می‌رفت، جنگ موسوم به «جنگ دوازده‌روزه» جایگاه تندروها را تقویت کرد. حتی با وجود درخواست‌های جدید آمریکا برای مذاکره، ایران به درستی همچنان بدبین است. اسرائیل ترجیح می‌دهد به درگیری و تغییر نظام در ایران ادامه دهد. اگرچه پایان این جنگ قطعی نیست، اما ممکن است صرفا یک توقف موقت باشد.

ساختار بازدارندگی که پیش از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بر منطقه حاکم بود، از بین رفته و قوانین آن نیز دیگر وجود ندارد، که این امر خطر محاسبات اشتباه را افزایش داده است.

تصمیم ایران برای توقف همکاری با آژانس

در این زمینه، تصمیم ایران برای قطع همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در ۲ ژوئیه از اهمیت بسزایی برخوردار است. همان‌طور که قابل پیش‌بینی بود، تهران از این اقدام به‌عنوان سیگنالی برای خروج احتمالی از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) استفاده می‌کند. از دیدگاه جمهوری اسلامی، همکاری با هنجارهای جهانی منع اشاعه در مورد برنامه هسته‌ای‌اش، تضمین‌هایی را که به یک دولت مستقل وعده داده شده بود، برای ایران به ارمغان نیاورده است.

اگرچه این رویکرد برای ایران نتیجه مثبتی نداشته است. رهبران اروپایی هشدارهای خود را درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد تحت مکانیسم «اسنپ‌بک» تشدید کرده‌اند. نتانیاهو هم به واسطه همین اقدام ایران از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درخواست دور جدیدی از حملات نظامی کرده است!

موضع دونالد ترامپ؛ دیپلماسی اجباری

با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که ترامپ ترجیح می‌دهد به توافق دست یابد. اگرچه هر دو کشور (آمریکا و اسرائیل) ادعا می‌کنند که هماهنگ هستند ( و ممکن است این‌گونه باشد، با توجه به سیاست‌های فریبکارانه‌ای که برای قرار دادن تهران در بی‌خبری پیش از جنگ ژوئن به کار گرفته شد) رهبران دو کشور اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند. ترامپ مایل است از زور به‌عنوان ابزاری برای نشان دادن قدرت در آنچه می‌توان «دیپلماسی اجباری» نامید استفاده کند. او و مقامات ارشد آمریکایی که به خویشتنداری تمایل دارند، احتمالاً دور جدیدی از درگیری با ایران را پرخطر و غیرمفید می‌دانند.

این به این معنا نیست که استفاده از زور منتفی است یا نخواهد بود. به نظر می‌رسد منطق دولت آمریکا این است که آمریکا می‌تواند از جنگ گسترده‌تر و اهداف اسرائیل اجتناب کند، در حالی که فشار را از طریق تهدید معتبر نیروی نظامی افزایش می‌دهد. این رویکرد با شعار «صلح از طریق قدرت» که ترامپ و نتانیاهو در سخنرانی‌های عمومی خود به آن اشاره کرده‌اند، همخوانی دارد.

وضعیت کنونی و پویایی‌های موجود

ایران با توقف همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اما با پیشنهاد ازسرگیری هماهنگی تحت شرایط مناسب، مسیری برای توافق ارائه می‌دهد. تهران با اجتناب از خروج فوری از NPT، همچنین یک پله تشدید تنش را به‌عنوان پیامد هرگونه درگیری جدید مطرح می‌کند. فراتر از لفاظی‌های تند، ایران احتمالا نسبت به هر دو مسیر (توافق یا تشدید درگیری) اطمینان زیادی ندارند و در بهترین حالت امیدوارند زمان بخرند.

چالش‌های پیش‌روی ایران

این موقعیت برای ایران چندان مطلوب نیست. ترامپ بار دیگر ثابت کرده که توانایی دروغ گفتن و نقض توافق‌ها را دارد و نسخه‌ای از استراتژی «دیوانه» را که اسرائیل از ۷ اکتبر به کار گرفته، ارائه می‌دهد. ورود مجدد به مذاکرات با چنین بازیگری پر از خطر است، زیرا تمایز بین بلوف و تهدید معتبر بسیار دشوار است. بدون شک، تهران اشتباهات سهل‌انگارانه گذشته را تکرار نخواهد کرد، اما همچنان در موقعیت دشواری قرار دارد. تهدید به خروج از NPT ممکن است در صورت ادامه رویکرد محتاطانه ایران بی‌اثر شود، اما این رویکرد نیز ممکن است با گذشت زمان جذابیت خود را از دست بدهد.

چالش‌های پیش‌روی آمریکا

این موقعیت برای آمریکا نیز مطلوب نیست. به باور آنها ایرانی که احساس کند در تنگنا قرار گرفته، کشوری خطرناک‌تر برای آمریکاست. همان‌طور که تهدیدهای واشنگتن به استفاده از زور نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند، تهدیدهای تهران نیز همین‌طور است. با توجه به سؤالات جدی درباره موفقیت حملات هوایی آمریکا به مواضع هسته‌ای ایران در ژوئن، خطرات مرتبط با جنگ بیشتر بسیار زیاد است. در این زمینه، حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در ژوئن باعث افزایش وحدت ملی در ایران شد. در نتیجه، تهران به پیام‌رسانی عمومی به شیوه‌ای که پیش‌تر سابقه نداشته روی آورده و ترکیبی از ملی‌گرایی پارسی و ایرانی را به کار گرفته است.

سناریوهای احتمالی

اگر مذاکرات آمریکا و ایران به دلیل امتناع مداوم تهران از عقب‌نشینی در زمینه غنی‌سازی در برنامه هسته‌ای‌اش (که با توجه به پویایی‌های داخلی ایران کاملاً محتمل است) فرو بپاشد، نتانیاهو واشنگتن را برای حملات بیشتر تحت فشار قرار خواهد داد. با توجه به عدم تمایل آشکار ترامپ برای جلوگیری از حمله غافلگیرانه ژوئن و ترجیح او برای استفاده از اجبار به‌عنوان روشی برای دستیابی به توافق، احتمالا درگیری جدیدی به دنبال خواهد داشت.

در این صورت، ایران تحت فشار بیشتری ممکن است تهدیدهای خود برای خروج از NPT را عملی کند، که شفافیت درباره برنامه هسته‌ای این کشور را بیشتر کاهش می‌دهد و حملات قوی‌تری به مواضع اسرائیل و آمریکا در منطقه انجام دهد.

جنگ ابدی دیگر

این زنجیره از رویدادها یک نام هولناک دارد: « یک جنگ ابدی دیگر». این جنگ به بهای جان بی‌شمار ایرانی، اسرائیلی و آمریکایی تمام خواهد شد. اگرچه این سناریو قطعی نیست، خطرات مرتبط با آن باید هرگونه تلاش برای ازسرگیری درگیری را رد کند. تهران و واشنگتن منفعتی مشترک در دستیابی به توافق دارند و باید منافع متضاد اسرائیل در تشدید خشونت را رد کنند.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 44
  • ناشناس

    ماشاالله ایران

    نظرات شما -
    • ناشناس

      در نتیجه، تهران به پیام‌رسانی عمومی به شیوه‌ای که پیش‌تر سابقه نداشته روی آورده و ترکیبی از ملی‌گرایی پارسی و ایرانی را به کار گرفته است.
      این یعنی بازم می‌خواهند سر مردم ایران کلاه بزارند با آب و برق و گاز رایگان
      در حالی که پول هم بدهید آب و برق و گاز خودت هم بهت نمیده

    • ناشناس

      وقتی دیپلماسی چند قدم از میدان عقب تر هست و پالس ضعف می فرستد چه با حرف و چه در رفتار کشور مقتدری که هیچ قدرتی توان مقابله نظامی با آن را ندارد را دشمن را متوهم می کند و به مرحله حمله می کشاند چون آن دشمن خیالش راحت است که ضربه اساسی نمی خورد

    • ناشناس

      خیلی ماشالله داره

  • ناشناس

    ما باید از دوگانه جنگ یا مذاکره(بخوانید تسلیم خواسته های غرب) بیرون بیاییم. فقط باید دنبال تقویت قدرت کشور در همه عرصه ها باشیم همین و بس

    نظرات شما -
    • غربگرامجرم نیست بیماراست

      ودرحمله پیش دستی کنیم

    • به غربگرا

      خودت فروید گرایی که لقب و انگ روح زیاد بکار می بری

    • ناشناس

      پیشدستی در جنگ ، شکست را قطعی می کند . پیشدستی در جنگ بتدریج موجب سرزنش و بهم ریختگی جبهه خودی و تقویت روحیه دشمن می شود . علی (ع) می فرمود بگذار دشمن تیر اول را رها کند

    • شرقگدا

      در مقایسه با شاخ آفریقا و بگوم با بگوم با های اریتره‌ای و موریتانی بالاتریمو مشکلات هم بالاخره تا هزار سال آینده حل میشه

  • ناشناس

    تلقین نکن

  • ناشناس

    جنگ احتمالی که تا کنون میشود گفت نامتقارن بوده است .شهرت خود را ازدست میدهد و تقارن تبدیل میشود بعید میدانم آمریکا وارد شود زیرا قدرتهای دیگر درضعف قرار گرفته و نقش خود را بطور کلی از دست میدهند .ایرانیان تسلیم ناپذیر هستند و درجنگ علنی حماسه آفرین میشوند و نقش یک شیر درنده را بازی میکنند .

    نظرات شما -
    • ناشناس

      جنگ ما همچنان نا متقارن است .

  • حمید

    «خبر فوری» خسته نمیشی که اینقدر محتوای مربوط به جنگ مجدد میذاری؟ (با عناوین مختلف)
    فکر کنم تمام دغدغه شما شده بررسی اظهارنظرات تمام کارشناسهای دنیا (با هر نوع طرز فکر صحیح یا غلط) درباره اینکه احتمالا قرار هست جنگ مجدد سر بگیره.
    ایکاش قدری در این شرایط بجای تیترها و محتوای استرس‌زا و ناامیدکننده که جز بار روانی برای مردمی که در این ایام با انواع مشکلاتی که همگی به آن واقف هستیم، نداره، کمی هم به موضوعاتی می‌پرداختید که مردم رو از این حال و هوای تؤام با استرس و خستگی، خارج کنه.
    شما همان‌قدر که در برابر رسالت خبرنگاری که همانا اطلاع‌رسانی صحیح هست مسؤولید، در برابر کاهش فشار روانی از روی مردم هم مسؤولیت به مراتب سنگین‌تری دارید.

  • ناشناس

    تکراری

  • ناشناس

    به هر دلیل مستدل و یا توهمی بخواد حمله کن
    طوری شخم خواهد خورد
    که در زمین های اشغالی ، کودکان مظلوم گرسنه غزه
    نهال صلح و آرامش زیتون بکارند

    نظرات شما -
    • حسن کفتار

      بایدپیش دستی کرد

    • ف

      آهان اگه حمله نکنند کودکان مظلوم همچنان باید تلف شوند

  • سیاست را دور نزنید

    از روزنامه عبدالویس تا عبدالنویس می نویسید ، الا واقعیت !!
    واقعیت این است رژیم صهیونیستی با این مانورها به دنبال پیاده کردن آمال هرتسل است و امریکا به دنبال احیاء قدرت بر باد رفته و در این میان چون زورشان به چین و روسیه نمی رسد ، گیر دادن به ایران ، وگرنه کشور مسلمان ایدئولوزی گرایی مثل پاکستان که هر لحطه امکان دارد قدرت به دست دین گرایان واقعی بیفتد ، خطری بالقوه برای رژیم صهیونیستی است چون می دانند ایران دنبال سلاح اتمی نیست و اگر هم نیاز شود موشک موجود فقط کلاهک نیاز دارد که ان هم شاید موجود یا لاموجود باشد .
    در نتیجه خلاصه و مختصر ، با شاخ گاو بازی می کنند و این برایشان خطرناک است ، بقیه قصه است و خوراک داخلی برای آمریکا و رژیم جعلی دارد.

  • ناشناس

    اینها رو چند هفده قبل خوندیم ما میدونیم جتگ ادامه داره

  • مهدی

    عسیسم.جنگ.بااسرائیل.محتمل.نیست.بلکه
    قطعی.است.پس.ازمراسم.اربعین.بمباران.گسترده
    ازسوی.اسرائیل.وامریکا.ازیک‌سو‌وبکارگیری.افغان
    های.مسلح.درداخل.کشور.ازسوی.دیگر.اجرائی
    خواهدشد.

  • ناشناس

    فلوزادو. تگزاس. نیوجرسی. واش. اوکلا. پایگه بی سرباژ

  • ناشناس

    برداشت امروز حاصل کاشت دیروز است

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده

    دامن زدن ب جنگ ایران و آمریکا و اسرائیل توسط روسیه پایان ندارد!! هرچه ایران نا آمن باشد بهره‌برداری روسیه و چین از ثروت ملت شریف ایران بیشتر است

  • محسن

    بیچاره مردم ایران

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده

    هفته آینده آتش بس بین ایران و اسرائیل شکسته خواهد شد

    نظرات شما -
    • شیک

      بعد از اتش بس جنگ ۱۲روزه این دو درصد ی ها برای پخش تخم نفاق از هیچ تلاشی فرو گذار نبودند حتی درخواست کشتن رییس جمهور زا از اسراییل داشتند احتمالا برابر تلاش اینها جنگی صورت خواهد گرفت

    • حسن کفتار

      بایدپیش دستی کنیم وحمله کنیم

    • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده

      لاف زدن هنر نمی‌باشد خودت زودتر از داداشات فرار می کنی!!

  • محمد

    در هر صورت پشت خاک ایران عزیزمان خواهیم بود🌹❤😉از طرف پنج برادر 😉

    نظرات شما -
    • ناشناس

      بله در ویلاهای امن خودتان

    • کوروش

      ای ول حرف تمام مردم را زدی

  • ناشناس

    محل بعدي بمباران اسراييل مشخص شد.

  • واقعیت تلخ

    تنها راه نجات ملت ایران جنگ تمام عیار و یکسره با آمریکا و اسرائیل

    نظرات شما -
    • ممد

      تنها راه نجات ایران ، گوش کردن به حرف مردم ایران و انجام خواسته های انان است .
      نه اینکه یک عده اقلیت با کمک. ارتش سایبری و ربات و ... خودشون را جای مردم قرار بدهند !!!

  • ناشناس

    انشالله با ما که کاری ندارند

  • ناشناس

    ترسیدی؟نترس😂😂😂😂😂😂

  • سید عزیز

    تنها به یک دلیل میان ایران واسرائیل تا وقتی که سیاست تا حال حاضر حاکمان ما بر سر کار هستن جنگ میشه تنها به این دلیل.
    از آن کس کز تو میترسد بترس ای حکیم
    وگر با چو او صد برآیی بجنگ
    از آن مار بر پای راعی زند
    گه ترسد سرش را بکوبد بسنگ
    ندیدی که چون گربه عاجز شود
    برآرد بچنگال چشم پلنگ
    تنها به این دلیل

  • ناشناس

    جنگ خیلی ماشالاه داره!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس

      کشتار و ویرانی ماشا الله نداره . هنوز هیولای جنگ های مدرن را درک نکردی

  • ناشناس

    انشالا خدا بزرگه....یه روز خوب میاد

  • ناشناس

    من اصلا به آتش بس اعتقاد ندارم .آقاجان شما هم مثل من فکر کنید .هنوز ما کارهای بسیار بزرگ دیگری را باید انجام بدهیم .هنوز آغاز راهیم دائما میگویند ما جنگ طلب نیستیم .مگر دست شماست آنها جنگ را به شما تحمیل کرده ودرآینده هم تحمیل خواهند کرد .پس برای روزهای آخرالزمانی باید آماده بود .صدا وسیما بعداز جنگ دوازده روز وظیفه ذاتی دارد که نقش خود را درخصوص فعالیتهای تبلیغی جبهه وجنگ آینده را از هم اکنون آماده نگه دارد .باید این وظیفه خطیر را بنحو اکمل پیش ببرد و زدن صدا وسیما هم نشانی از شمشیر تیزی بود که با نقش رسانه تیزی آن را در دل دشمنان فرو کرد که تحملش برایشان خیلی سخت بود .به پیش بروید که مسیر درستی را انتخاب کرده اید .

    نظرات شما -
    • ناشناس

      آخرش اصول فرویدی ادارات آنها را اینجا میارید دیگه.تنها دلیل جنگ می تونن کشتار هرروزه کودکان در صف غذا باشه

  • ناشناس

    بکی توضیح بده چرا سران ایران حدود نیم قرن هست که دنبال نابودی اسرائیل هستند؟ هزار کیلومتر فاصله داریم

  • جانباز

    نادان هایی که بر طبل جنگ می کوبند ،درد معلولیت و بی تفاوتی را نکشیده اند . اندکی تامل و اندیشه کنید.