آئینه عبرت
احمدی نژاد که روزگاری مانند لیدر استادیوم علیه اسرائیل شعار میداد، این روزها سکونشین شده است/ شعارهایی که برای «محمود» به تاریخ پیوستهاند/ جایزه به نتانیاهو و احمدینژاد در فاصله چندماه
احمدینژاد به عنوان یک نمونه درس عبرتی برای تاریخ شده است؛ هرکسی که بیشتر شعار دهد، کمتر به دیگران و شعارهایش وفادار است. او که با اظهارات و اقداماتش به اسرائیل و دیگران را به تنش با ایران تحریک می کرد حالا فقط تماشاچی است. کسی روزگاری مدعی بود کودک لاتینتبار وقتی او را در نیویورک دیده به مادرش گفته «محمود؛ محمود!»؛ و این شهرت خود را هم مدیون شعارهای تند و تیزش علیه اسرائیل بوده است.

جنگ ۱۲ روزه که در آخرین هفته بهار شکل گرفت، فصل جدیدی را در سیاست داخلی ایران باز کرد. با آنکه صداهای جنگ در هر نقطه و هر زمان شنیده می شد در میان بهاریها سکوت عجیبی حکمفرما شده بود.
زمانی که محمود احمدینژاد در ایران بر سر کار آمده بود هم ایران و اسرائیل با هم سازشی نداشتند. اما وقتی احمدینژاد بر سر کار آمد فصل جدیدی در تنشهای ایران و اسرائیل باز شد.
دولتهای قبلی هیچ کدام اسرائیل را به رسمیت نمیشناختند و فضا در سطح تنش لفظی دنبال میشد. در بسیاری از مراسمها شعار مرگ بر اسرائیل نیز سر داده میشد. اما احمدینژاد کسی بود که این شعار را وارد سطح رسمی کرد.
انکار هولوکاست به وقت مذاکرات هستهای
آبان ماه سال ۸۴ که دولتش را تازه تشکیل داده بود، در همایش «جهان بدون صهیونیسم»، اسرائیل را «لکه ننگی» خواند که باید از صفحه روزگار محو شود. این سخنان نه فقط واکنش غربیها بلکه انتقادات رهبران فلسطینی را به همراه داشت.
احمدینژاد ماه بعد هم «هولوکاست» را افسانه خواند و گفت که قبول ندارد که هیتلر، رهبر آلمان نازی میلیونها یهودی را در کورههای آدم سوزی سوزانده اما اگر فرض بر این گذاشته شود که این «ادعا» درست است، چرا اروپاییهایی که به دلیل کشتار یهودیان به دست هیتلر از اسرائیل حمایت می کنند، در خاک خود مثلاً در آلمان یا اتریش چند ایالت خود را به «صهیونیستها» نمیدهند تا حکومت خود را در آن ایجاد کنند.
زمانی که شعارهای اسرائیلستیزانه سر میداد، توجهی به هزینهزا بودن اظهاراتش نداشت. آن زمان مذاکرات هستهای ایران با اروپاییها در جریان بود. در پی سخنان او، وزیر خارجه وقت آلمان گفت که اظهارات احمدینژاد مذاکرات هسته ای را دشوار میکند.
آنگلا مرکل صدر اعظم پیشین آلمان هم گفت: «اگر در ایران حق اسراییل برای وجود داشتن زیر سوال است، آنگاه ما نمیتوانیم هیچگونه شکیبایی در این باره از خود نشان دهیم. این باید با تمامی ابزارهای در دسترس مورد شماتت قرار گیرد.»
نخستین نشانهها از اثرات سخنان احمدینژاد آنجا بود که پس از سخنان مرکل، رویترز نوشت: «آلمان بخشی از تلاش اروپا برای متقاعد ساختن تهران به رها کردن برنامه هستهای این کشور است، اما اظهارات مرکل اشاره کرد که رویکردهای برلین ممکن است پس از اظهارات اخیر محمود احمدینژاد سختتر شود.»
وقتی موساد میگفت احمدینژاد به نفع ماست
این شعارها نه به عنوان شخص محمود احمدینژاد بلکه به عنوان رئیس یک دولت مطرح میشد؛ او توانست فضایی ایجاد کند که افرادی که نسبت به اسرائیل رویکرد مشابهی داشتند در فضای رسانه جسارت بیشتری پیدا کنند.
آن زمان البته اظهارات شعارزده احمدینژاد با استقبالهایی از سوی برخی اسرائیلیها همراه شده بود. مئیر داگان، رییس سابق موساد مدعی شده بود که «وجود چنین فردی در راس دولت جمهوری اسلامی، موقعیت اسراییل را برای توجیه خطرها و تهدیدهای اتمی ایران آسانتر خواهد کرد.»
در جریان مناظرات انتخابات سال ۸۸ کاندیداهای رقیب نیز از احمدینژاد به خاطر «مواضع بدون اصول» او انتقاد کردند.
مهدی کروبی مناظره در مناظره انتخاباتی خطاب به احمدی نژاد، متنی از رئیس سابق موساد خواند و گفت: اگر صدها میلیارد دلار از سوی موساد خرج شده بود تا کسی منافع اسرائیل را تامین کند، احدی بهتر از احمدینژاد نبود. هیچ کس بهتر از احمدینژاد برای حیات اسرائیل نیست.
در این مدت ۱۲ روز جنگ، احمدینژاد به جز یک بیانیه چند خطی حضور خبری دیگری هم داشت؛ آنجا که شایعه ترور احمدینژاد منتشر شده بود و سایت دولت بهار، رسانه نزدیک احمدینژاد آن را تکذیب کرد
وقتی احمدینژاد کروبی را به تغییر متهم موضع کرد
احمدینژاد اما در پاسخ به این اظهارات، کروبی را به عدول از مواضع انقلابی متهم کرد و گفت: «مواضع [شما] تغییر پیدا کرده است. من شما را دوست دارم اما چقدر فاصله؟ آمریکاییها، اروپاییها و صهیونیستها ناراحت شدند و شما هم ناراحت شدید و اعتراض میکنید؟» او همچنین با بیان اینکه «من حالا به صهیونیستها یک چیز گفتم! شما چرا ناراحتید؟» از دیپلماسی خود دفاع کرد و گفت: «مهم دیپلماسی عمومی است و به کارگرفتن افکار عمومی.»
میرحسین موسوی هم با بیان اینکه «افراط، تفریط را به دنبال دارد» به اظهارات تند احمدینژاد درباره هولوکاست و سخنان مشایی درباره دوستی با مردم اسرائیل انتقاد کرد و گفت صحبت تند هولوکاست را مطرح میکنیم؛ نتیجهاش این میشود که اوضاع بد شد معاون ما میآید و میگوید ما دوست مردم اسرائیل هستیم. یعنی آن افراط این تفریط را هم میآورد که او تصور بکند که ما دوست هستیم.
احمدینژاد به هیچ کدام از واکنشهای داخلی هم توجهی نکرد و تا آخرین روز ریاست جمهوریاش از این سخنان دفاع کرد.
احمدینژاد هرچند ۱۲ سال از پایان کار دولتش میگذرد اما در هشت ساله حضورش آنقدر سر و صدا داشته که سکوتش قابل باور نیست؛ مرد پرحاشیه و جنجالی حتی سکوتش هم جنجالی است.
واکنش سرد احمدینژاد به حمله اسرائیل
با آغاز حملات اسرائیل علیه ایران، بسیاری از فعالان سیاسی با گرایشهای مختلف حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند.
محمود احمدینژاد در گذشته خود را در صف اول «مقاومت در برابر صهیونیسم» معرفی میکرد؛ شعارهای تندوتیزش هم این انتظار را ایجاد کرده بود که احتمالا مثل قبل حضوری جدی داشته باشد. اما همه آن مواضع که به با چاشنی تهییج و چالش همراه بودند به یک بیانیه کوتاه چندخطی و تسلیت شهادت فرماندهان خلاصه شد.
در بخشی از این بیانیه نوشت: اینجانب ضمن محکوم کردن این تهاجمات و درخواست توقف فوری آنها، شهادت این فرماندهان، نیروها و دانشمندان را به خانوادههای آنان و ملت بزرگ و شریف ایران تسلیت عرض میکنم.
صدای کروبی و رهنورد بلندتر از «مرد دیپلماسی» عمومی بود
در این مدت ۱۲ روز جنگ، احمدینژاد به جز یک بیانیه چند خطی حضور خبری دیگری هم داشت؛ آنجا که شایعه ترور احمدینژاد منتشر شده بود و سایت دولت بهار، رسانه نزدیک احمدینژاد آن را تکذیب کرد.
مخالفانش میگویند «طرفدار دیپلماسی عمومی» که سابقه مصاحبه با رسانههایی مثل «رادیو فردا» را در کارنامه خود دارد یا برای قهرمانی یک تیم بسکتبال خارجی توئیت میکرد، قابل ندانست که برای وطنش یک توییت بزند و افکار عمومی جهان را با ایران همراه کند.
در حالی که مهدی کروبی که به تازگی از حصر خانگی حوادث بعد از انتخابات ۸۸ آزاد شده، با یک بیانیه موضعی گرفت که بسیاری تصور آن را نداشتند، همان کسی که احمدینژاد او را متهم به ناراحتی به خاطر مواضع ضداسرائیلی میکرد؛ یا زهرا رهنورد و مصطفی تاجزاده که به رغم محبوس و محصور بودن در محکومیت جنگ بیانیه دادند.
حال آنکه محمود احمدی نژاد اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز هست.
رگ اسرائیلستیزی احمدینژاد در زمان صلح متورم میشود؟
احمدینژاد در جنگ غزه بعد از هفتم اکتبر هم سکوت پیشه کرده بود و واکنشهایی از جریان اصولگرا را به دنبال داشت.
روزنامه صبحنو، نزدیک به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس با انتقاد از سکوت او، این پرسش را مطرح کرد: «آیا رگ اسرائیلستیزی احمدینژاد فقط زمانی متورم میشود که تهییج افکار عمومی جهان علیه ایران و به نفع غرب را در پی داشته باشد و سوال مهمتر اینکه، چرا؟»
جایزه به نتانیاهو و احمدینژاد در فاصله چندماه
احمدینژاد چندی پیشتر از جنگ ایران و اسرائیل در سفری به مجارستان نیز واکنشبرانگیز شده بود. او که برای شرکت در کنفرانسی با عنوان «پایداری در جهان در حال تغییر» به بوداپست رفته بود. سخنرانی او در دانشگاه امنیتیـ نظامی «خدمات عمومی مجارستان» انجام شد و پس از آن به احمدینژاد دکتری افتخاری دادند.
در حالیکه دو ماه قبل بنیامین نتانیاهو هم از آن دکتری افتخاری دریافت کرده بود. در واکنش به این رویداد، روزنامه جوان این پرسش را مطرح کرده که آیا اعطای دکترای افتخاری با سکوت احمدینژاد در قبال جنایات نتانیاهو در غزه ارتباطی دارد یا خیر؟ و آیا او مزد سکوت خود را گرفته است؟
احمدینژاد درس عبرتی برای تاریخ
از زمان روی کار آمدن محمود احمدینژاد در سال ۸۴ جریانهایی به صورت شعارزده مدعی انقلابی و ارزشی بودن شدند. بسیاری از ناظران و تحلیلگران نسبت به این رفتارهای افراطی و شعارزده هشدار میدادند. با این حال، به جای شنیده شدن صدای این فعالان، آنها به حرکت کردن در خط آمریکا و اسرائیل متهم میشدند و با آنها برخورد صورت میگرفت. به نظر میرسد ضمن تجدید نظر در خصوص مغضوبین باید از تجربه شعارهای پرهیجان احمدینژاد درس گرفت. احمدینژاد به عنوان یک نمونه درس عبرتی برای تاریخ شده است؛ هرکسی که بیشتر شعار دهد، کمتر به دیگران و شعارهایش وفادار است. او که با اظهارات و اقداماتش به اسرائیل و دیگران را به تنش با ایران تحریک می کرد حالا فقط تماشاچی است.
احمدی نژاد اصلاح طلبان را در سال ۸۸ به زباله دان تاریخ انداخت همین کافی است
اصولگرا را تبدیل به شاد قرص کرد. برای اونه...تبذیل اصول به اصلاحگرا
برای ما اصول و اصلاح فرقی نمیکنه همتون لنگه همید زودتر شر کم کنید
و نیز بخش چشمگیری از مردم!!!
فهمید اما دیر فهمید ای کاش بقیه هم میفهمیدند
یادمه احمدی نژادوقتی نوجوان بودمیگفت اگرمسلمانان هرکدام یک سطل اب بریزی اسراییل رااب میبره خیلی بیشعوره
البته این سخن امام ( ره ) است
این کلام شهیدمطهری بود
احمدی نژاد کارش درسته یک کلام..
حالاهراقتصادی بود
سواد نداری
هر بلایی سرراین کشور اومد
از عملکرد افسادیون بود
احمدی نژاد اینه عبرتی است برای دیگران
احمدینژاد همین شعارها رو داد میگفتین منحرفه الان انحرافش برطرف شد؟
چرا نبش قبر میکنی؟ به دنبال چه هستی؟
از دولت روحانی و پزشکیان که همچنان داریم میکشیم.
از سکوت احمدی نژاد هم ترس دارن.شما که با خاتمی هسته ای رو پلمپ کردید با روحانی با برجام فرجام سیمان ریختین توش.با پزشکیان هم کامل نابود کردید اونم تو حین مذاکره .تمام جاسوس ها ونفوذی ها هم در دوره روحانی و جریان اصلاحات وارد شدند.هیچ دستاورد اقتصادی و عمرانی وعلمی و...نداشتین.شما واقعا خائن هستید.چقد میگیرید مزدوری میکنید و نقاق ایجاد میکنید.با شعار وفاق ملی در پی کودتا هستید
از مردمی که بودند و هستند ولی نمی دیدند و نمی بینند بیشتر می ترسیم !!!
این تصمیمات را رئیس جمهور نمیگیره اون آمریکاست رئیس جمهور تمام اختیارات رو داره
مموتی سکوت کرده.
خدا بهت خیر دوعالم بده احمدی نژاد
سلام
احمدی نژاد دلار خوبی را از طریق صزافی ها به مردم داد دمش گرم.
ما که قدرش را ندانستیم
بعضی ها از سکوتش هم می ترسند.؟!
اثرات مخرب دوره 8 ساله احمدی نژاد و 3 ساله رئیسی تا ده ها سال برطرف نمی شود.
دوره احمدی نژاد ورییسی برق قطع نمی شد الان هرروز قطع می شود
احمدی نژاد بهترین رئیس جمهور ایران بود
حالکهشدهمثلاصلاحطلبامشکلتونباهاشچیه؟
کاش افتخار شهادت نصیبش بشه
و تو هم سقط شدن
از سخنان قصار اوست آن .... را لولو برد . آب را بریز به همانجایی که می سوزه و....
به کسانی گفت که در تازه ترین جنایت به خاکت تجاوز کردند و ۱۱۰۰ تن از مردمت رو شهید کردند
مگر اینکه ایران خاک و وطنت نباشه
امروز چندین سال از تاخت و تاز احمدی نژاد و همفکرانش گذشته است،اما واقعیت این است که در بر همان پاشنه می چرخد.
احمدی نژاد ایول داره.
همین ایشون بود که میگفت تحریم کاغذ پاره است. همین تحریم ها نابود کرد ایران و مردم ایران رو. به تنهایی کشور رو خراب کرد.
دمش گرم
حالا اگه چیزی میگفت که میگفتید تو هم از تو سوراخت درومدی؟!!