کالاس: امروز مکانیسم ماشه را بررسی می‌کنیم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه بازگشت به مسیر دیپلماسی و مذاکره درباره موضوع هسته‌ای ایران به نفع اتحادیه است، تصریح کرد: آماده تسهیل این روند هستیم.

کالاس: امروز مکانیسم ماشه را بررسی می‌کنیم

«کایا کالاس» صبح سه‌شنبه در آستانه نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: «بازگشت به مسیر دیپلماسی و ازسرگیری مذاکرات با ایران در راستای منافع ماست. ما آماده‌ایم تا این روند را تسهیل کنیم.»

وی همچنین با اشاره به نزدیک شدن به موعد انقضای مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) در برجام افزود که این موضوع در نشست امروز شورای وزیران بررسی خواهد شد. این درحالی است که جمهوری اسلامی ایران درباره تبعات سوء استفاده از این سازوکار و بازگشت تحریم‌هایی که به واسطه توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ لغو شده، به طرف‌های اروپایی هشدار داده است.

برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس کشورهای غربی قرار داشته است. پیش از توافق هسته‌ای (برجام)، این کشورها تلاش کردند با امنیتی‌سازی موضوع هسته‌ای ایران، مسیر تحریم و تهدید نظامی را در پیش گیرند؛ اما با بسته شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی (PMD) در سال ۱۳۹۴، این ادعاها بی‌اساس شناخته شد.

ایران پس از امضای برجام به‌طور کامل به تعهدات خود پایبند ماند، ولی در سال ۱۳۹۷ دولت آمریکا به‌صورت یکجانبه از توافق خارج شد و کشورهای اروپایی نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند. در پی این رفتارها، ایران در چارچوب مفاد برجام، اقدام به کاهش مرحله‌به‌مرحله تعهدات خود کرد و بارها تأکید نمود که این اقدامات برگشت‌پذیر است و در صورت اجرای کامل تعهدات از سوی طرف‌های مقابل، ایران نیز به تعهدات باز خواهد گشت.

اوایل امسال، دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و آمریکا با میانجیگری عمان، در مسقط و رم برگزار شد که پنج دور گفت‌وگو را دربر گرفت. با وجود ارزیابی مثبت طرف آمریکایی از روند مذاکرات، حمله نظامی رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران، مسیر گفت‌وگوها را با اختلال جدی مواجه کرد.

در همین پیوند، مجلس شورای اسلامی قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن ورود هرگونه بازرس، از جمله مدیرکل آژانس، به کشور ممنوع بوده و نصب دوربین‌های پادمانی و فراپادمانی نیز متوقف شد. همچنین، ارائه هرگونه گزارش از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به آژانس ممنوع اعلام شده است.

دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری کشورمان ضمن ابلاغ این قانون به سازمان انرژی اتمی، شورای‌عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه تاکید کرده است که ادامه همکاری‌ها با آژانس، مشروط به اصلاح رفتارهای دوگانه در قبال پرونده هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران در مواضع رسمی خود بارها تأکید کرده است که به دیپلماسی متعهد است و آمادگی دارد برای رسیدن به توافقی منصفانه، پایدار و قابل اتکا که لغو واقعی تحریم‌ها را به‌همراه داشته باشد، در مذاکرات بر اساس احترام متقابل شرکت کند.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • ناشناس

    اگر جرات داری ماشه را فعال کن هیچ اتفاقی نمیفته
    ما ملت امام حسینیم

    نظرات شما -
    • ناشناس

      اگه قراربود اتفاقی نیفته دیگه ماشه نبود

    • ناشناس

      مگه قبلش چه اتفاقی افتاد! اصل تحریمها برای آمریکاست نه سازمان ملل، که ربطی به این بک نداره

  • مرگ بر آمریکا و مرگ بر انگلیس و مرگ بر آل صهیون و مرگ بر آل سعود و مرگ بر آلمنافقین کوردل و وطن فروش

    به نام خدا
    چه غلطا, بعد از انکه نرامپ خودش را پاره کرد و اروپا نیز با او همراهی کرد باید گفت که "برجامی وجود ندارد که سایر شرایط از جمله مگانیسم ماشه وجود داشته باشد"

  • شهروند

    اروپا خود ناقص برجام و دنباله رو خروج غیر قانونی آمریکا از برجام است و برابر قانون بین الملل نمی تواند مکانیسم ماشه را اجرا کند اگر چنین کند خود را بیشتر اعتبار ساخته است و به نفع مردم اروپا نیست.

  • پارسا مرادی

    نعمتی که خدا به بشر داده و عده ای از کشور ها قلدر مآبانه مانع دسترسی دیگران می‌شوند
    سازمان ملل
    شورای امنیت

  • ناشناس

    به لطف خدا در مسیر خوبی هستیم

  • ناشناس

    کالاس جان ، ماشه رو زیر پتو میکشی
    برا این کار ابتدا باید خونسردی خودت رو حفظ کنی ماشه رو کامل بگیری داخل دستت اگر داخل دستت جابشه بعد بکشی

    نظرات شما -
    • ناشناس

      خخخخخخ

  • ناشناس

    امسال سال شروع وحشت بزرگ توی خاورمیانه بر اساس سالها برنامه ریزی که توسط گلوبا،لیستها انجام شد که دقت کنید این هشدار به هممون و امیدوارم بخیر بگذره؛ ولی کارهایی که عوامل پشت پرده انجام میدن و تجربه جنگ 12 روزه که با صلح موقت همراه بود به همه نشون دادن که اندازه نوک سوزن اتفاقات خوبی در راه نیست،
    به امید روزهای بهتر

  • ناشناس

    تحریم ها ک کاغذ پاره بود طی دولت نهم دهم وقتی برگرده یه ماکارونی هم نمیشه وارد کرد چون تمام کشورها باید اجرا کننن نه زیر زیرکی

  • ناشناس

    برو بگو آقاتون بیاد ، تو رو چه به ماشه تو تهش ماشه تفنگ آب پاش بچت رو بتونی بکشی
    برو بگو دبه ها غرامت و بدن و بگن غلط کردیم دبه کردیم دیگه از این .. نمیخوریم ، ایران مهربانه میبخشه