خبر فوری بررسی می کند؛
احتمال حذف مسقط از بازی مذاکره / نروژ یا چین جایگزین عمان در مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا می شوند؟
خبرنگار: فرشته حقیایالات متحده از چین انتظار دارد که از نفوذ خود در کنترل ایران استفاده کند. اما آیا واشنگتن تن به تغییر میانجی خواهد داد؟

صبح روز دوشنبه خبر سفر وزیر امور خارجه کشورمان به پکن منتشر شد . سفری که به نظر می رسد شاید تغییری در روند مذاکرات ایران و آمریکا به دنبال داشته باشد.
برخی رسانه ها از جمله روزنامه اصولگرای فرهیختگان از احتمال تغییر میانجی در مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا خبر داده است . احتمالی که با تغییر شرایط بین المللی دور از ذهن نیست .(اینجا بخوانید)
در حال حاضر چین نقش رسمی میانجیگری مستقیم بین ایران و آمریکا ندارد، اما حضور آن در فضاهای دیپلماتیک منطقه و بینالمللی مشهود است و میتواند در مسیر مذاکرات مؤثر باشد.
اما تاکنون چین چه نقشی در مسیر مذاکرات داشته است؟
در ۲۴ آوریل ۲۰۲۵، نشست دیپلماتیک در پکن بین ایران، چین، روسیه و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بررسی برنامه هستهای ایران برگزار شد. در بیانیه پایانی، چین بر ضرورت بازگشت بهراههای دیپلماتیک تأکید کرد .
از سوی دیگر سخنگوی چین در سازمان ملل خواستار سرد شدن فضای تنش و بازگشت به مذاکرات شد و بار دیگر جایگاه صلح و دیپلماسی را برجسته کرد .
همچنین ایران پس از هر دوره از مذاکرات خود با آمریکا به رایزنی های خود با مقامات چین به عنوان شریک خود ادامه داده است.
بنابراین اگرچه چین میانجی مستقیم نیست، اما در نقش پشتیبان دیپلماتیک فعال است؛ بهویژه از طریق نشستها در پکن، شورای امنیت و آژانس بینالمللی انرژی اتمی.
اما بعد دیگر این ماجرا را نباید از نظر دور داشت . تحلیلگرانی معتقدند چین با هدف حفظ منابع انرژی و ثبات منطقه، بیشتر به نقش یک "بازیگر تأثیرگذار دیپلماتیک" علاقهمند است تا میانجیگری مستقیم .
منتقدان، مواضع پکن در جنگ ۱۲ روزه را منفعلانه توصیف کرده و موافق جایگزینی چین و عمان نیستند.
از سوی دیگر نگرانی آمریکا نسبت به نفوذ چین زیاد است. با این تحلیل که ایالات متحده از چین انتظار دارد که از نفوذ خود در کنترل ایران استفاده کند.
اما از دیگر کشورهایی که به عنوان جایگزین چین از آن باد می شود، نروژ است. حضور یک میانجی اروپایی از آن حیث اهمیت دارد که میتواند همزمان با تداوم مذاکرات پیشین، عملا مذاکره با اروپا درباره مکانیسم ماشه را نیز پیگیری کند.
پیش از این ترامپ نشان داده که اعتمادی به اروپا در جریان مذاکره با ایران ندارد. ترامپ امنیت با چین در مسائل مختلف سیاسی و اقتصادی زاویه دارد. بنابراین باید است تن به میانجیگری چنین کشورهایی دهد.
باید منتظر ماند و دید که ماجرای میانجی ایران و آمریکا در مذاکرات احتمالی به کجا ختم خواهد شد .
سیاست های خارجه اشتباه طی ده ها، بالاخره کشور را درگیر جنگ کرد،ونشان داد که مردم ایران بهتر از مسیولین این وضعیت را پیش بینی کرده وبارها به مسیولین تذکر داده و خواهان تغییر سیاست خارجه وداخلی شده بودند.ولی گوش شنوایی نبود،حای اکنون هم مسیولین متوجه خطر جنگ نیستند وحاظر به تغییر سیاست های خارجی وداخلی نیستتد،بی توجه به آشتی ملی،آزادی زندانیان سیاسی،و حتی تغییر ریس سازمان صدا وسیما که خواست ملت است
چرا آگاهی ما آنقدر کمه از دشمن ،دشمن امروز میگه انرژی پاک هسته ای نداشته باش.وگرنه جنگ میکنم باهات.فردا میگه موشک نداشته باش باهات میجنگم.پس فردا میگه خلع سلاح بشین وگرنه با شما میجنگم.اینجا دو حالت داره :یا همون ابتدا تسلیم خاصه زور دشمن شیم وخاک وطن رو بدیم بهشون و شهید ندیم.یا اینکه تا آخرین قطره خون برای کشورمون بایستیم.
راه سومی هم هست.مثل همه کشورهای منطقه،قطر،ترکیه،امارات،و..،نه خاک بدهیم نه زیر بار زور برویم. کافی است ما هم ضمن ترک مخاصمه،از طرح دوکشوری حمایت کنیم.کافی است تادر داخل آشتی ملی برقرار و رفراندوم برگزار کنیم.خواهید دید که هیچ کشوری جرات حمله به ایران را نخواهد کرد ودلیلی هم برای این کار نمی ماند.
عمان۴۶سال است خاک صحنه این تئاترکمدی راخورده کنارگذاشتن یک پیشکسوت توهین به داریوش ارجمنداست
باید ماهییت بازی تغییر کنه
صرف تغییر زمین بازی، دردی از این ملت دوا نخواهد کرد.
امیدوارم کسانیکه چوب لای چرخ مذاکرات میگذارند روی خوش نبینند
مهمترین عامل قدرت یک کشور نیروی هوایی اون کشور هست که با سیاست دوستی با تنها ابرقدرت دنیا یعنی آمریکا بتونه به روز ترین جنگنده به تعداد بالا به همراه تانکر سوخت رسان و آواکس خریداری کنه ، متاسفانه از همون اول انقلاب علکی و بی دلیل ساز دشمنی با تنها ابرقدرت دنیا را زدیم که این شد حال روز ما که آسمان ایران بشه اتوبان جنگنده های اسرائیل، ولی کو گوش شنوا و حالا چوب این دشمنی های بی دلیل با آمریکا حالا خوردید ، و حالا شاید بگید آمریکا نمیدونم ۲۸ مرداد و هواپیمای ایرباس مارو زد وفلان چلان و خوب شما که عربستان و عراق مليون های ایرانی قتل عام کردن دوباره دوست شدید ولی بی دلیل و جهت و منطق های پوسیده من در آوردی با آمریکا دشمنی کردید اگه همون اول انقلاب با آمریکا دوست بودین الان ایران قوی ترین کشور اقتصادی و نظامی غرب آسیا بود کی جرأت داشت تعرض کنه به خاک ما واقعا مایه تاسف شدید که مهمترین اهداف کشور ایران سپردین به اندیشه افراطی چند نفر خاص و دارید ایران به ورطه نابودی می برید, شما ایران با کل دنیا دشمن کردید اون روسیه هم مثل سگ از آمریکا و اسرائیل حساب میبره و الکلی واسه شما فاز دوستی و متحد گرفته بود گولتون بزنه و تیغ بزنه ، و به جای دوستی با تنها ابرقدرت دنيا آمریکا که کلاهبرداری هم نمیکنه و واقعا هوای متحدان خودشو داره رفتین با روسیه گدا گشنه سخیف کلاهبرداری دوست و متحد شدین که پول بگیره ولی جنگنده هم نده الانم اگرم میداد هدف پرنده بودن چون جنگنده های روسی حتی جدید ترین مدلش فقط بدرد ضایعات می خوره و اهداف راحتی برای شکار توسط اف ۳۵ و اف ۲۲ هستند ، الانم چسبیدین به چین که جنگنده بده که اونم مثل روسیه از ابر قدرت آمریکا حساب میبره پس بهتره طبق دلایل بالا با تنها ابرقدرت دنیا یعنی آمریکا متحد بشید و بهانه های بنی اسرائیلی نیارید