ماشاالله شمس الواعظین، روزنامه نگار پیشکسوت و تحلیلگر سیاسی:

اسرائیلی ها با واسطه‌ گفتند ما را با خیبرشکن نزنید، با فتاح و موشک‌های کلاسیک بزنید/ اسرائیل از توان موشکی ایران خبر نداشت

روزنامه نگار پیشکسوت و تحلیلگر سیاسی تاکید ‌کرد: در جنگ اخیر و تجاوز اسرائیل به ایران، به عنوان کسی که عرصه را می‌شناسد شاهد یکسری جابه‌جایی‌ها و انتقال خبرنگاران در برخی از شبکه‌های فارسی زبان بودیم که من احساس کردم یکسری اتفاقات در راه است و می‌خواهند یک قاب بسازند و آن چه بود؟ ضربه و شوک به روان اجتماعی ایران که من معتقدم به صورت نسبی موفق بودند و این کار در کنار حمله نظامی انجام شد.

اسرائیلی ها با واسطه‌ گفتند ما را با خیبرشکن نزنید، با فتاح و موشک‌های کلاسیک بزنید/ اسرائیل از توان موشکی ایران خبر نداشت

 ماشاالله شمس الواعظین در دومین نشست همبستگی اجتماعی و دفاع ملی؛ بررسی ابعاد رسانه‌ای درباره وضعیت رسانه‌های جریان اصلی در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی به ایران  از سوی اسرائیل گفت: ما دو دسته بلایا داریم؛ یک دسته بلایای طبیعی هستند و یک دسته دیگر مانند جنگ‌ها و ترورها بلایای دست‌ساز انسان هستند. در جنگ‌های نسل چهارم بحث‌های نظارت بصری حذف شده است و جای مشاهده انسان در آن جنگ را روایت در نوشتار و قاب در تصویر گرفته است.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: قاب در شبکه‌های تلویزیونی و فضای مجازی بسیار مهم شده است. ساختمان شیشه‌ای صداوسیما که مورد هدف که قرار گرفت مردم نمی‌دانستند، تا آن قاب ساخته شد. در روایت‌سازی مهم است که چگونه قاب را بسازیم و عرضه کنیم. 

وی تاکید ‌کرد: در جنگ اخیر و تجاوز اسرائیل به ایران، به عنوان کسی که عرصه را می‌شناسد شاهد یکسری جابه‌جایی‌ها و انتقال خبرنگاران در برخی از شبکه‌های فارسی زبان بودیم که من احساس کردم یکسری اتفاقات در راه است و می‌خواهند یک قاب بسازند و آن چه بود؟ ضربه و شوک  به روان اجتماعی ایران که من معتقدم به صورت نسبی موفق بودند و این کار در کنار حمله نظامی انجام شد.

شمش‌الواعظین ادامه داد: به دلیل پهناوری ایران پهپادهای اسرائیلی‌ کار آنچنانی نمی‌توانست کند اما آن قابی که ارائه می‌شد، مهم بود. آن قاب را ساختند که بگویند ایران در حال فروپاشی است، فرماندهان نظامی را ترور کردند تا بگویند ایران توان بلند شدن ندارد، اما اتفاقی که افتاد، نشان داد یک مسئله کاملا عادی بروکراتیک در زبان روزنامه‌نگاری صورت گرفته است.

وی افزود: در ساعات ابتدایی این حمله ابتدا صحبت‌هایی از وضعیت سردار باقری مطرح شد، در طول نیم ساعت خبر ترور فرماندهان نظامی اعلام شد و بعد خبر از ترور ایشان مطرح شد،  این پروتکل از زبان روزنامه‌نگاری برای تعادل اجتماعی جامعه بسیار مهم است. قابی که ساخته شد این بود؛ تعیین جانشینان تمام پست‌هایی که خالی شده بود. این اتفاق  یکی از بی‌نظیرترین اقداماتی بود که   در ۳ الی ۴ ساعت صورت گرفت و بی‌سابقه بود.

این فعال رسانه‌ای گفت: انگار در یک حادثه فرماندهان دچار سانحه شدند و  فرماندهی کل قوا بلافاصله جانشینان را تعیین کردند. این ساختن قاب ضدحمله‌ای بسیار تعیین‌کننده است. ساختن قاب برای  تعادل اجتماعی و ساختن یک قاب نظامی و فرماندهی و کنترل برای این‌که در جنگ مقابله کنیم، بسیار مهم و بی‌نظیر بود.

شمش الواعظین بیان کرد: ایران شب قبل از آتش‌بس  موشک خیبرشکن یک را فرستاد که یک خیابان ۴۰۰ متری را منهدم کرد.  اسرائیل با واسطه‌هایی مانند آمریکا و بعد به وسیله نروژ از ایران تقاضا کرد و گفت حالا که می‌خواهید بزنید با خیبرشکن ما را نزنید،  ما را با همان فتاح و موشک‌های کلاسیک ایرانی بزنید. ایران همچنین موشک‌های خیبرشکن۲  را به تعداد  ۲۸ موشک به سمت اراضی اشغالی فرستاد که اسرائیل  را به این جمع‌بندی رساند که باید به سمت آتش‌بس برود. 

وی افزود: اسرائیل به رسانه‌های خودش اجازه نمی‌دهد از محل اصابت موشک‌ها چیزی گفته شود یا تصاویری منتشر شود و یا به شهروندانش اجازه فیلم‌برداری  از این امکان را نمی‌دهد و اگر کسی این کار را  انجام می‌داد  بلافاصله دستگیر می‌شد.  در شب آخر ایران ۶ خیبرشکن۲  فرستاد که الان اسرائیلی‌ها در حال بررسی هستند. اسرائیلی از توان موشکی ایران خبر نداشت.

شمش الواعظین درباره این‌که چرا زمانی که بحث این بود که ایران اسناد بسیاری از اسرائیل به‌دست آورده است، از وقوع جنگ غافلگیر شد، گفت: غافلگیری در جنگ‌ها بسیار مهم است. شما هر کاری کنید و هر تدارکی را ببینید غافلگیر می‌شوید. اسرائیل هم در ۷ اکتبر غافلگیر شد.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ناشناس

    یکی اینو از توهم بکشه بیرون

  • ناشناس

    خوب شما هم به آمریکا می گفتید ما رو با بمب سنگر شکن نزنید صحبت هایی می شنویم که می خواید تو اون لحظه سرتو به دیوار بکوبید

  • ناشناس

    مرغ پخته خنده اش میگیره

  • ناشناس

    خوب شما چی گفتی؟باشما که نیازبه واسطه نبود

  • ناشناس

    چرت و پرت نگو مومن !

  • ناشناس

    منم شاهدم

  • ناشناس

    شمش الواعظین درباره این‌که چرا زمانی که بحث این بود که ایران اسناد بسیاری از اسرائیل به‌دست آورده است، از وقوع جنگ غافلگیر شد، گفت: غافلگیری در جنگ‌ها بسیار مهم است. شما هر کاری کنید و هر تدارکی را ببینید غافلگیر می‌شوید ..
    😄😄😄😄😄😄😄

  • ناشناس

    دیونه بودند این دوازده روز بیچاره کرده، اینهارا،،،،
    نگفتم از موتوری نخر،،،؟؟؟؟؟

  • ناشناس

    اینها یا خودشان ............. یا فکر میکنن مردم ...........!!!!!

  • ناشناس

    اسرائیل التماس می کند؟

  • ناشناس

    خخخخخخخخخخخخخخخخ

  • داود

    دروغ هر چی بزرگتر باورش راحت تر

  • ناشناس

    ادم شاخ درمیاره

  • محمود

    نتان گفت چی گفت پشت گوش واعظین گفت وی گفت

  • ناشناس

    یک کلمه از حرف های شما را باور نمی کنیم، شب آخر اسرائیل آنچنان به آسمان ایران یورش آورد که مرگ رو جلوی چشمانمان آورد.

  • ناشناس

    دروغ نگویید..موشک ها هیچ خاصیتی ندارند وقتی ۹۵ درصد از آنها در بین راه نابود می شوند..در واقع ثروت ملت دود میشه میره هوا