گیجی ترامپ در مورد ایران/ غنی سازی آری یا نه؟/ عراقچی در مواجهه با مرد جنجالی آمریکا و تیمش چه کند؟
ترامپ درک دقیقی از مذاکرات هسته ای ندارد و دقیقا نمی داند چه موضعی باید بگیرد. بسیاری از تحلیلگران گفته اند توافق احتمالی ایران و آمریکا شبیه برجام خواهد بود و آمریکا اصل غنی سازی اورانیوم توسط ایران را خواهد پذیرفت. این در حالی است که ترامپ کسی بود که از برجام خارج شد و این همه مشکل برای مذاکرات به وجود آورد.

به گزارش خبر فوری، تناقضات ترامپ در مورد غنیسازی اورانیوم ایران هر روز بیشتر از دیروز می شود. رئیس جمهور ایالات متحده در بحبوحه مذاکرات هسته ای در مصاحبه تلویزیونی اخیرش با شبکه ان.بی.سی هدف خود از گفتوگو با ایران را «برچیدن کامل برنامه هسته ای ایران» اعلام کرد. با این حال، او در بخش دیگری از صحبت هایش گفت که از شنیدن اینکه ایران برنامه هسته ای غیرنظامی دارد، استقبال می کند. او در ادامه به تناقضگوییهایش ادامه داد و گفت: انرژی غیرنظامی اغلب به جنگهای نظامی منجر می شود.
تناقضگویی ها و عدم شفافیت ترامپ در موضوع هسته ای ایران فقط در سخنان او جلوه نکرده است. ترامپ در عمل نیز نشان داده دقیقا نمی داند با مساله هسته ای ایران چه مواجهه ای داشته باشد. او اخیرا مایکل والتز، مشاور امنیت ملی خود را عزل و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه اش رابا حفظ سمت به جای او نشاند. والتز یکی از نئوکان های سفت و سخت بود که با رویکرد نومحافظهکاری خود، تلاش زیادی داشت تا ترامپ را به جنگ با ایران سوق دهد. او یکی از بزرگترین مخالفان گفتگوهای هسته ای غیرمستقیم عمان نیز بود. به همین دلیل، عزل او از پست مهم مشاور امنیت ملی نشان داد که ترامپ دوست دارد توافق هسته ای با ایران سربگیرد و کار به درگیری نظامی نکشد.
پاسخ به ۷ سوال درباره مذاکرات ایران و آمریکا / ترامپ چه خواهد کرد؟
با این حال، توییت او ساعتی بعد از رسمی شدن خروج والتز از کاخ سفید همه را شوکه کرد. ترامپ در توییتی تهدیدآمیز نوشت: هر کشوری که نفت از ایران خریداری کند، اجازه نخواهد داشت با ایالات متحده تجارت کند. نشر چنین توییتی در اوج گفتگوهای هسته ای ناظران را گیج کرد. همچنین، در همان زمان اعلام شد که آمریکا مذاکرات هسته ای با ایران را به تعویق انداخته و این مذاکرات در روز شنبه 13 اردیبهشت برگزار نخواهد شد. ساعتی بعد هم مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در یک گفتگوی شبانه با فاکس نیوز مدعی شد ایران باید غنیسازی خود را متوقف کند. او گفت: بحث درجه غنیسازی بیربط است؛ اگر بتوانی ۳.۶۷ درصد غنیسازی کنی، میتوانی در چند هفته به ۹۰ درصد برای سلاح برسی.
اینها همه نشان می دهند که ترامپ درک دقیقی از مذاکرات هسته ای ندارد و دقیقا نمی داند چه موضعی باید بگیرد. بسیاری از تحلیلگران گفته اند توافق احتمالی ایران و آمریکا شبیه برجام خواهد بود و آمریکا اصل غنی سازی اورانیوم توسط ایران را خواهد پذیرفت. این در حالی است که ترامپ کسی بود که از برجام خارج شد و این همه مشکل برای مذاکرات به وجود آورد.
ترامپ و ابهامی که می تواند به نفع ایران باشد
به نظر می رسد ترامپ فقط به این دلیل که دموکرات ها برجام را منعقد کردند از آن خارج شد و درک دقیقی از این سند نداشت. اکنون نیز درک درستی از توافق هسته ای ندارد و فقط می خواهد کسی باشد که توافق با ایران به نامش ثبت شود.
این وضعیت می تواند به نفع ایران باشد. کافی است به صحبتی که وندی شرمن، دیپلمات سابق آمریکایی روز قبل انجام داد توجه داشته باشیم. شرمن گفت: ترامپ میتواند امتیازاتی به ایران بدهد که در دوران ما ممکن نبود. مقصود سیاستمدار کهنه کار دموکرات از این سخن این است که دموکرات ها قراردادی را که ترامپ جمهوری خواه منعقد کند، نابود نمی کنند اما ترامپ می تواند این کار را بکند. همچنین، در حال حاضر کنگره و سنا در دست متحدان ترامپ است و او با مشکلاتی که بایدن و اوباما با آنها مواجه بودند، مواجه نیست. بنابراین، ترامپ در موضوع هسته ای ایران اختیار تام دارد. اکنون قدرت آمریکا در دست کسی است که هیچ درک روشنی از پرونده هسته ای ایران ندارد و وارد جزئیات فنی نمی شود و فقط کافی است تمایلات نارسیستی اش ارضاء شود.
به همین دلیل، می توان گفت که مذاکرات هسته ای ۲۰۲۴ میان عراقچی و ویتکاف می تواند یک فرصت برای ایران باشد. اگر ترامپ توسط مخالفان یا موافقان ایران تحریک نشود، احیاء برجام (با کمی تغییر) ممکن و میسر است.
ترامپ هیچگاه گیج نمیشود و کارش را به پیش میبرد چه با دمکراسی و چه با زور ، طرف مقابلش
گیج شده است و باید تصمیم بگیرد و آنهم خیلی ساده است ما نه انرژی هستهای میخواهیم و نه موشک ، در کل ما باید مثل سوئیس و ژاپن خلع سلاح شویم تا پیشرفت کنیم .
جناب رشیدی !!! فکر نمی کنی برای اجرای ناتفکر ! گل و بلبلی تان !! خیلی دیر از خواب بیدار شده اید ؟؟؟ هیچ موجود زنده ای سپرهای دفاعی اش
را انکار نمی کند . حتی یک دیوانه هم سلاحش را زمین نمی گذارد .
اولش زیادی تند اومدی الان گیر کردی مثل خر تو گل ؟ از اونور بی بی هی فشار میاره از اینور مردم آمریکا دارن شبیه ما میشن هر کی یه ساز از اونور چین از اونور روسیه اوکراین تعرفه ها ...... کله زردش دیگه کشش نداره ! کلتو آبی کن شاید خنک شه مغزت را بیوفته ! مرتیکه دبه !
اصلا هم گیج نیست
نه الآن و نه وقتی که برجام رو پاره کرد
آش رو با جاش میخواد مثل بقیه شون
بدجام رو پاره کرد نه اینکه همه برد برد به نفع شون نبود
کل موشکی ، بازدارندگی یعنی کلید خونه رو میخواست و میخواد
تا کنار سفره های خالی ما که حاصل بی همتی ، همتی های اقتصاد هست
مزدوران و جولانی های داعشی جولان بدهند
ولی کور خوند، چون اینجا ایرانه ، کنام شیرانه
دقیقا ..
ایران برای دشمنانش یک باتلاق بزرگ و پر از چاله و چوله است . زباله دان و گورستان تاریخ در انتظار خلع سلاح کنندگان و در اندیشه ضعیف کنندگان کشومان است .
ترامپ و امثالش !!! باید خودشان را به گیجی و منگی و البته لاطی !! بزنند تا بتواند مدیران و نخبگان ایرانی را گول بزنند .
خود را به موش مرده گی زدن اسم رمز اجرایی این حیله گران باهوش است . باید از این مرحله دشمنی دشمنان ، با فراست و دقت کامل عبور کنیم . انشاالله
برجام برای ایران خوب بود ، اینکه ترامپ برای رقابتهای حزبی و اینکه در مناظرات حرفی برای زدن داشته باشه و با برجام مخالفت کنه ، نباید باعث می شد ما در مورد منافع خود گیج بشیم. برجام هرچی هم که بود برای ایران ارزش تحمل کردن ده ساله اش را داشت اما ما از همون روز اول گفتیم نمی خواهیم حتی برای یک سال هم آنرا تحمل کنیم ، این خیلی غیر منطقی بود ، البته دلایلی داشت مثلا روسیه ترسیده بود ، یا اینکه در داخل بعضی فکر می کردن ایران تا دروازه های اسرائیل رسیده پس چرا باید ده سال برجام را تحمل کنیم و بی تابی می نمودند. البته تغییر ات در آمریکا هم خیلی مهم بود ولی خود ما هم می توانستیم بهتر عمل کنیم .
والله اخرش نفهميدم برجام خوبه یا بده ، برجام مورد تایید رهبر و نظام هست یا نیست ، برجام باید قاب کرد یا آتش زد ...ترامپ خوبه یا بده ، ترامپ باید قصاص کرد یا عفو کرد ...
بدجام خسارت محضی بود که داده ها رو دادند و ستانده ای نگرفتند
جز مکانیسم ماشه و اسنپ بک و فریب لغو تحریم ها بعنی ساسپند
که طریف مرتب در جواب منتقدین انکار مبکرد و الآن با همین مکانیسم ما رو تهدید میکنند
روزی دانشجویی از رهبری پرسید که می گویند شما با بر جام موافق بودید .
ایشون گفت ، قبل از مذاکرات نامه ای با ۹ شرط برای اقای روحانی فرستادم
هیچکدام رعایت نشد ، شد ؟! فیلم حرف های ایشون موجوده
مذاکره به خودی خود که ایراد نداره
ولی نه هشدارها رو اهمیت دادند و نه شروط رو رعایت کردند
این بار هم اتمام حجتی هست که آزموده های بدعهد رو دوباره بیازمایند
امربکا دنبال برد برد به نفع دوطرف نیست ، که تماما به نفع خود مبخواد
و تحربم ها رو هبچگاه بر نمیداره که در برجام هم برنداشت
موشک پرانی هم دروغ اصلاح طلب هاست ، چون طبق گفته روحانی که کشدار هم گفت ، بلافاصله بعد از امضای برجام ، همه تحربم ها از جمله موشکی ! بالمره ! لغو میشود
باید خوشبین بود
نه عمو ، این ماییم که برای مذاکره التماس میکنیم
توافق ایران وامریکا بزودی اتفاق خواهد افتاد.
توافق احتمالی آینده امکان ادامه حیات زیاد تری نسبت به برجام دارد ، در زمان برجام ، خیلی از دولت ها و ملتها ، ایران را قوی تر و جاه طلب تر از آنچه بود تصور می کردند و حسادت می نمودند اما الان تصور درست تری از ما دارند ، همچنین کشورهای منطقه و چه بسا اروپا و آمریکا از برقراری دوباره توازن قدرت بدشان نمی آید چرا که اسرائیل دیگه داره زیادی می تازه
بعید میدانم مذاکرات به نتیجه برسد ولی جنگ تمام عیاری نیز نخواهد شد و در حد خرابکاری اسرائیل باقی خواهد ماند نهایتا برگشت ایران به برجام برای جلوگیری از فعال سدن مکانیزم ماشه صورت بگیرد