گزارش خبرفوری از پسر یاغی شبه جزیره کره/آیا جنگ هسته‎ای نزدیک است؟

کره‎شمالی این روزها مشغول انجام آزمایش‎های موشکی و هسته‌ای در مرزهای کشورش است که باعث اعتراض کشورهای همسایه وی شده است.

گزارش خبرفوری از پسر یاغی شبه جزیره کره/آیا جنگ هسته‎ای نزدیک است؟

به گزارش خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری ، آزمایش‎های موشکی و هسته‎ای کره شمالی این روزها سروصدای زیادی را در جهان به پا کرده است به گونه‎ای که شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا، ژاپن، کره‎جنوبی و برخی از کشورهای اروپایی به این موضوع اعتراض کردند.

کره‎شمالی در سال 1985 پیمان NPT را امضا کرده ولی در سال 1993 به دلیل درخواست آژانس انرژی اتمی برای بازرسی از دوسایت هسته‎ای در این کشور از این موضوع امتناع کرده و در چارچوب قواعد این سازمان عمل نکرده از این رو در سال 2003 از سازمان NPT اخراج شده و به صورت جدا فعالیت‎های خود را در زمینه هسته‎ای ادامه می‎دهد تا جایی در سال 2017 و 2016 فعالیت‎های موشکی و هسته‎ای این کشور اوج گرفته و انتقادات بسیاری را به سمت خود جلب می‏کند.

در حالی که کره‌شمالی در وضعیت تحریم کامل از سمت کشورهای غربی به سرمی‏‌برد تلویزیون رسمی کره شمالی امروز نیز اعلام کرد یک بمب هیدروژنی را با موفقیت آزمایش کرده است. مطابق این بیانیه، این بمب می‌تواند به صورت کلاهک روی موشک‌های قاره‌پیما (ICBM) نصب شود.

پیش از این منابع پس از اعلام وقوع دست‌کم دو زمین‌لرزه در نزدیکی سایت هسته‌ای کره شمالی واقع در شمال شرق این کشور، از اقدام پیونگ‌یانگ برای انجام ششمین آزمایش هسته‌ای خود خبر دادند.

ابتدا سازمان زمین‌شناسی آمریکا اعلام کرد که زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 6.3 در مقیاس ریشتر را در این منطقه این ثبت کرده است. دولت کره جنوبی گفت به نظر می‌رسد این زمین‌لرزه ناشی از انجام آزمایش هسته‌ای بوده است.

پس از آن، مرکز لرزه‌نگاری چین اعلام کرد زمین‌لرزه دومی با قدرت 4.6 در مقیاس ریشتر را به فاصله هشت دقیقه پس از زمین‌لرزه اول به ثبت رسانده است که احتمالاً ناشی از انفجار بوده است.

در ژاپن، وزیر خارجه این کشور در جمع خبرنگاران تأیید کرد که این زمین‌لرزه ناشی از آزمایش هسته‌ای بوده است. نخست‌وزیر «شینزو آبه» گفت کشورش یک آزمایش هسته‌ای دیگر را تحمل نخواهد کرد.

همزمان، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی می‌گوید رئیس‌جمهور این کشور اعضای شورای امنیت ملی خود را برای نشست اضطراری فرا خوانده است.

رئیس کمیته امور دفاعی پارلمان کره جنوبی گفت قدرت انفجار ششمین آزمایش هسته‌ای پیونگ‌یانگ، 1000 کیلوتن (معادل یک مگاتن) بوده که این رقم قدرت انفجاری معادل چهار برابر بمب هسته‌ای منفجرشده آمریکا در شهر ناکازاکی ژاپن است. خبرگزاری یونهاپ گزارش داده آزمایش هسته‌ای جدید، 9.8 بار قدرتمندتر از پنجمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی بوده است.

منابع خبری روز یکشنبه پس از اعلام وقوع دست‌کم دو زمین‌لرزه در نزدیکی سایت هسته‌ای کره شمالی واقع در شمال شرق این کشور، از اقدام پیونگ‌یانگ برای انجام ششمین آزمایش هسته‌ای خود خبر دادند.

ابتدا سازمان زمین‌شناسی آمریکا اعلام کرد که زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 6.3 در مقیاس ریشتر را در این منطقه این ثبت کرده است. دولت کره جنوبی گفت به نظر می‌رسد این زمین‌لرزه ناشی از انجام آزمایش هسته‌ای بوده است.

پس از آن، مرکز لرزه‌نگاری چین اعلام کرد زمین‌لرزه دومی با قدرت 4.6 در مقیاس ریشتر را به فاصله هشت دقیقه پس از زمین‌لرزه اول به ثبت رسانده است که احتمالاً ناشی از انفجار بوده است.

در ژاپن، وزیر خارجه این کشور در جمع خبرنگاران تأیید کرد که این زمین‌لرزه ناشی از آزمایش هسته‌ای بوده است. نخست‌وزیر «شینزو آبه» گفت کشورش یک آزمایش هسته‌ای دیگر را تحمل نخواهد کرد.

همزمان، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی می‌گوید رئیس‌جمهور این کشور اعضای شورای امنیت ملی خود را برای نشست اضطراری فرا خوانده است.

رئیس کمیته امور دفاعی پارلمان کره جنوبی گفت قدرت انفجار ششمین آزمایش هسته‌ای پیونگ‌یانگ، 100 کیلوتن بوده که این رقم قدرت انفجاری معادل چهار برابر بمب هسته‌ای منفجرشده آمریکا در شهر ناکازاکی ژاپن است. خبرگزاری یونهاپ گزارش داده آزمایش هسته‌ای جدید، 9.8 بار قدرتمندتر از پنجمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی بوده است.

تحلیلگران می‌گویند ششمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی بزرگترین انفجار هسته‌ای این کشور خواهد بود. کره شمالی پنجمین آزمایش هسته‌ای خود را در سپتامبر 2016 انجام داده بود.

کره شمالی هم اعلام کرد ساعت 15 یکشنبه به وقت محلی (ساعت 2:30 صبح به وقت منطقه زمانی شرقی، برابر با ساعت 11 صبح به وقت تهران ) خبر مهمی را اعلام خواهد کرد. تلویزیون رسمی کره شمالی در بخش اخبار ساعت 15 خود اعلام کرد این کشور یک بمب هیدروژنی را با موفقیت آزمایش کرده است. روزنامه واشنگتن‌پست نوشته حادثه روز یکشنبه می‌تواند نقشی اثرگذار در معادلات واشنگتن در قبال پیونگ‌یانگ داشته باشد. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به رهبر کره شمالی هشدار داده او را محک نزند.

آزمایش هسته‌ای کره شمالی ساعاتی پس از آن صورت گرفت که خبرگزاری رسمی کره شمالی با پخش تصاویری از کیم جونگ اون رهبر این کشور اعلام کرد، پیونگ یانک یک بمب هیدروژنی جدید و پیشرفته‌تر با اندازه کافی برای نصب بر روی موشک بالستیک تولید کرده است.

رسانه رسمی کره شمالی این خبر را با انتشار تصاویری از رهبر این کشور در حال بازدید از تجهیزات موشکی اعلام کرد. گفته می شود این بمب هیدروژنی تماماً ساخت کره شمالی است و برای توسعه آن از کشورهای خارجی کمکی گرفته نشده است.

کره شمالی هفته گذشته هم موشکی را آزمایش کرد که بر فراز ژاپن حرکت کرده و در نزدیکی جزیره هوکایدو سقوط کرد.

در جدول زیر به طورکلی فرآیند آزمایش‎های هسته‎ای کره‎شمالی در دوسال اخیر یعنی 2016 تا 2017 مشخص شده است:

تاریخ

فعالیت هسته‎ای و موشکی

7 ژانویه 2016

اعلام رسمی دست‎یابی به بمب هیدروژنی

9 مارس 2016

اعلام رسمی دست‎یابی به موشک‎های بالستیک

9 سپتامبر2016

اعلام رسمی دست‎یابی به موشک‎های دوربرد

1 ژانویه 2017

دستیابی به موشک‏های قاره‎پیما

3 سپتامبر2017

آزمایش بمب هیدروژنی در شبه‎جزیره کره


28

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • حسینی

    بسیار خوب و کامل.... بسیار عالی

  • جهانی

    اللهم اشغل الظالمین بالظالمین

  • علی- زنجان

    کره شمالی در حالی موشک وسلاح اهای کشتار جمعی ازمایش میکند که مردمانش گرسنه ودر فقر زندگی میکنند .. مرگ بر کمونیست بی شرم