وزیر جهاد کشاورزی: نرخ تورم کالاهای اساسی کاهشی شده است

وزیر جهاد کشاورزی به استناد گزارش مرکز آمار ایران گفت: نرخ تورم کالاهای اساسی از اسفندماه تاکنون روند کاهشی داشته است به طوری که تورم اقلام خوراکی و آشامیدنی از 15.5 درصد در بهمن ماه به 8.6 درصد در اسفند و 5.5 درصد در فروردین رسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی: نرخ تورم کالاهای اساسی کاهشی شده است

غلامرضا نوری قزلجه عصر سه شنبه در حاشیه مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت آیت الله سید اسماعیل خطیب وزیر شهید اطلاعات در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره قیمت برنج و سایر کالاهای اساسی، با استناد به گزارش اخیر مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها از اسفند ماه تاکنون روند نزولی داشته است؛ به‌طوری‌که تورم این گروه در بهمن‌ماه ۱۵.۵ درصد، در اسفندماه ۸.۶ درصد و در فروردین‌ماه ۵.۵ درصد بوده است.

وی افزود: به‌طور کلی در حوزه کالاهای اساسی، گران‌فروشی گسترده مشاهده نمی‌شود. ممکن است تخلفاتی به‌صورت موردی رخ دهد که با آن برخورد خواهد شد، اما افزایش قیمت‌ها در بسیاری از موارد ناشی از بالا رفتن هزینه تمام‌شده تولید است و نباید آن را با گران‌فروشی اشتباه گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی درباره بازار تخم‌مرغ توضیح داد: در ۶ ماه گذشته، تخم‌مرغ بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ هزار تومان به ازای هر کیلو فروخته می‌شد، اما قیمت تمام‌شده تولید برای مرغدار ۲۳۳ هزار تومان بود، به‌طوری که تولیدکنندگان با زیان جدی روبه‌رو بودند. اکنون افزایش قیمت باعث شده تولیدکننده از زیان خارج شود و تولید ادامه پیدا کند.

به گفته وی، در شرایط اقتصادی و تورمی، افزایش هزینه نهاده‌ها و سایر عوامل تولید طبیعی است و اگر قیمت فروش کمتر از هزینه تمام‌شده باشد، ادامه تولید امکان‌پذیر نخواهد بود.

نوری قزلجه درباره سیاست‌های حمایتی دولت، خاطرنشان کرد: با افزایش نرخ ارز و بالا رفتن هزینه واردات برخی نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی، دولت مابه‌التفاوت ایجاد شده را از طریق کالابرگ به خانوارها پرداخت کرد. دستور رئیس‌جمهور این است که اگر دوباره نرخ ارز تغییر کند و بر قیمت کالاهای اساسی تأثیر بگذارد، این مابه‌التفاوت باید به کالابرگ اقشار کم‌درآمد اضافه شود.

وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: گزارش‌های اخیر دستگاه‌های نظارتی و بازرسی نشان می‌دهد اغلب قیمت‌ها در بازار زیر نرخ‌های ارشادی عرضه می‌شود و نظارت‌ها همچنان ادامه دارد.

وی اذعان‌داشت: کشورهایی که درگیر جنگ بودند ـ و حتی کشورهایی که به طور مستقیم در جنگ حضور نداشتند، با مشکلات جدی در حوزه امنیت غذایی مواجه شدند. اما در کشور ما، تا امروز حتی یک روز یا یک ساعت هم در هیچ نقطه‌ای با کمبود مواد غذایی روبه‌رو نبوده‌ایم.

نوری قزلجه تاکید کرد: این موضوع به دلیل تداوم تولید و تلاش کشاورزان و همه فعالان زنجیره بزرگ تولید مواد غذایی است. در مقاطعی، واحدهای مرغ گوشتی و مرغ تخم‌گذار ما با ضرر مواجه بودند، اما با وجود همه سختی‌ها، تولید را ادامه دادند تا کشور در حوزه امنیت غذایی دچار مشکل نشود.

 

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس

    دور برندار جوجه را اخر پاییز میشمارن