مدیرکل بهزیستی استان تهران خبر داد:
پاسخگویی شبانهروزی اورژانس اجتماعی با شماره 1480 یا 123 به افراد دارای افکار خودکشی
مدیرکل بهزیستی استان تهران با تأکید بر ضرورت پاسخگویی فوری و شبانهروزی به افراد دارای افکار خودکشی، از پیگیری مددکارانه و روانشناختی تمام تماسگیرندگان با اورژانس اجتماعی خبر داد.

محمد نصیری امروز در نشست خبری با رسانهها که در پردیس رفاه خانواده و توانمندی زنان شهید ذوالفقاری در یافت آباد تهران در پاسخ به پرسشی در تشریح اقدامات پیشگیرانه از خودکشی در بین نوجوانان گفت: در اورژانس اجتماعی ستادی برای مقابله، پیشگیری و مداخله در حوزه خودکشی راهاندازی کردیم که محور این کار در استان تهران با درخواست بهزیستی و همکاری دادستانی تهران شکل گرفت.
وی افزود: دادستانی تهران به عنوان ناظر قانونی در حوزه آسیبهای اجتماعی وظیفه نظارت بر اجرای تکالیف دستگاهها در زمینه پیشگیری از خودکشی را برعهده دارد و مطالبهگر عملکرد آنهاست.
نصیری با اشاره به مکانیسمهای حمایتی توضیح داد: هدف ما ایجاد فرایند پاسخگویی حضوری و شبانهروزی برای افرادی است که افکار خودکشی دارند یا پس از اقدام پشیمان شدهاند. این افراد باید در کوتاهترین زمان به روانشناس یا مددکار دسترسی داشته باشند تا موضوع خود را مطرح کنند، این رویکرد قطعاً به کاهش آمار خودکشی کمک میکند.
وی تأکید کرد: نکته کلیدی دیگر، برنامه پیگیری پس از اقدام است. هر فردی که با شماره 1480 یا 123 اورژانس اجتماعی تماس گرفته یا افکار خودکشی دارد، باید تحت پیگیری مددکاری و روانشناسی قرار گیرد. این پیگیری شامل تماسهای تلفنی توسط روانشناس و بازدیدهای میدانی مددکاران است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران به همکاری با مراکز مشاوره اشاره کرد و افزود: سال گذشته 20 مؤسسه مشاوره دارای مددکار را آموزش دادیم و سوپروایزرهایی برای مداخله در خودکشی تربیت کردیم. این مراکز حداقل پنج جلسه رایگان به افراد در معرض خطر ارائه میدهند.
وی درخصوص آمار خودکشی گفت: استان تهران در بین 20 استان اول کشور از نظر نرخ خودکشی به نسبت جمعیت قرار ندارد، اما تعهد داریم تا پایان سال جاری با همکاری دستگاهها، رشد این پدیده را کاهش دهیم.
نصیری با بیان نقش وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی، اظهار داشت: امیدواریم با همکاری بیشتر این وزارتخانه، تا پایان سال به رشد منفی در آمار خودکشی دست یابیم.
وی در پایان به تأثیر رسانهها اشاره کرد و هشدار داد: آمار خودکشی در ایران در مقایسه با جهانی غیرعادی نیست، اما پرداخت رسانهای گسترده و قبح شکنی ناخواسته ممکن است به افزایش آن دامن بزند. بنابراین، انتقال اخبار در این حوزه باید با حساسیت و مسئولیت پذیری همراه باشد.
اونی که میخواد خودکشی کنه فیلم بازی نمیکنه
راحت میره بالای ی ساختمون ۵ ۶ طبقه ،بی سروصدا خودش رها میکنه ...