خاطرات سیل نوای لالایی مادران گمیشان شد/ نگرانی از وضعیت بهداشت

بعد از گذشت حدود سه هفته از سیلاب در گمیشان، آب در بیشتر مناطق فروکش کرده و مسئولان باید به فکر سازندگی باشند.

خاطرات سیل نوای لالایی مادران گمیشان شد/ نگرانی از وضعیت بهداشت

«ارتفاع سیلاب در بخش‌های شرقی گمیش تپه از دو متر فراتر رفته است»، «واژگونی قایق امدادگران ۶ کشته برجای گذاشت»، «پیرمرد گمیشانی بر اثر سقوط در کانال آب جان باخت»، «جاده های مواصلاتی گمیشان قطع و امداد رسانی با قایق امکان پذیر است»، «مادر باردار گمیشان با تراکتور به پای بالگرد هلال احمر منتقل شد»، «خواربار و سوخت در گمیش تپه کمیاب شد»، «قایقرانان دغدغه سوخت و روغن دارند» اینها و ده‌ها جمله نظیر آن، خاطراتی تلخ از شهر گرفتار در سیلاب گمیشان است.

از همان ساعات ابتدای وقوع سیلاب گمیشان، در کنار حضور و همراهی گروه‌های امداد هلال احمر، تشکل‌های مردمی هم، عزم تحسین برانگیزی در کمک به آسیب دیدگان داشتند و با استفاده از تخصص‌ها و ظرفیت‌های خود به یاری سیل زدگان شتافتند.

کمک‌های مردمی در کنار کمک‌ها دولتی به گمیش تپه و روستاهای پیرامون ارسال می‌شود و برخی از آنها با نظارت هلال احمر و برخی دیگر توسط فعالان اجتماعی به دست سیل زدگان می‌رسد.

مدیران، وزرا و حتی رئیس جمهور به صورت هوایی از گمیشان دیدن کردند و فرماندهان ارتش و سپاه در کنار سایر مسئولان در معابر شهر و روستاهای گمیشان بارها و بارها حضور یافتند، دستور دادند، پیگیری کردند و حتی پا به پای مردم در آشکار و نهان کیسه خاک پر کردند و متوسل به بیل! شدند… همه بودند و بودند.

یک بسیج ملی و فرا گیر شکل گرفت. ورزشکار، هنرمند، تاجر و بازرگان همه پای کار آمدند. ده‌ها فروند بالگرد در رنگ و شکل‌های مختلف در گمیشان نشست و برخاست کرد و حتی کودکان شهر هم به پروازشان بی تفاوت شدند.

خاطرات سیل نوای لالایی مادران گمیشان شد/ نگرانی از وضعیت بهداشت

اینها همه بخشی از خاطرات سه هفته اخیر شهرستان گمیشان در شمال غربی استان است که بالاخره در بیست و چهارم فروردین ماه با نثار جان هفت اسطوره در طی عملیات نجات تپه نقره‌ای به ساحل ارامش رسیده و اینک خبرهای خوبی از آن به گوش می‌رسد.

تعداد ساکنان اقامتگاه‌های اضطراری گمیشان کاهش یافت

معاون فرماندار گمیشان گفت: در حال حاضر فقط ۲۲۰ نفر در سکونتگاه‌های اضطراری شهر حضور دارند که ساعت به ساعت از تعداد آنها کاسته می‌شود.

ضدعفونی کردن محلات تخلیه شده از سیلاب در حال انجام است سیدعلیرضا حسینی افزود: با توجه به اینکه تخلیه خانه‌های به زیر آب رفته شهر گمیش تپه به پایان رسیده است تعدادی از این ۷۷ خانوار حاضر در مراکز اسکان مهیای برگشت به خانه‌های خود هستند.

به گفته وی صرفاً در برخی از معابر محله استقلال جنوبی گمیش تپه رواناب مشاهده می‌شود که گستره سرزمینی آن کمتر از ۲۰ هکتار است و با استفاده از پمپ‌های قوی عملیات تخلیه در حال انجام است و یقیناً تا دو روز آینده این کار به پایان می‌رسد.

استفاده از آب‌های بسته بندی شده

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گمیشان هم در جلسه مدیریت بحران این شهرستان گفت: دغدغه سلامت مردم به مهم‌ترین موضوع مدیران شهرستان و استان تبدیل شده است.

خاطرات سیل نوای لالایی مادران گمیشان شد/ نگرانی از وضعیت بهداشت

بهمن ایری هر چند ابتلای تعدادی از اهالی گمیش تپه به بیماری پوستی گال و حتی اسهال را تأیید کرد اما به همه اطمینان داد که تاکنون گزارشی در خصوص ابتلاء به بیماری وبا، سالک و یا سایر بیماری‌های سخت علاج در شهر و روستای های گمیشان گزارش نشده است.

وی گفت: عملیات ضدعفونی در محلاتی همچون، عبدیجان آخوند، شهید مطهری و، استقلال جنوبی با قدرت و با همکاری عوامل بهداشتی سپاه و بسیج در حال انجام است.

ایری از همشهریان خود در گمیشان خواست تا هنگام عادی شدن اوضاع تا حد امکان از آب‌های بسته بندی شده استفاده کنند.

دوشیفته شدن مدارس

مدیر آموزش و پرورش شهرستان گمیشان هم گفت: حدود ۵۰ باب مدرسه در سیل دچار خسارت شد اما با فرو کش کردن سیلاب و تخلیه آنها با همکاری داوطلبان مردمی و نیروهای آتش نشانی، مدارس شستشو داده شده و با یک هفته تأخیر آماده میزبانی از دانش آموزان هستیم.

فرهاد کر ادامه داد: تعدادی از کلاس‌های درس در گمیش تپه به میز و نیمکت جدید تجهیز شده است و تعدادی هم از اقلام آموزشی در آستانه تحویل است.

وی گفت: هر چند برای مدتی مجبور به دو شیفته کردن برخی از مدارس هستیم اما خوشبختانه روند آموزش دانش آموزان همچنان ادامه خواهد داشت.

خاطرات سیل نوای لالایی مادران گمیشان شد/ نگرانی از وضعیت بهداشت

روزهای سخت در انتظار است

تمام شواهد و قرائن حکایت از برقراری وضعیت تقریباً عادی در شهرستان گمیشان دارد. هر چند راه زمینی یک روستا همچنان مسدود است و تردد و امدادرسانی به آن با قایق صورت می‌گیرد اما مغازه‌ها و واحدهای صنفی باز است و خواربار به فراوانی مشاهده می‌شود.

جوانان آستان قدس رضوی در شهر گمیش تپه مستقر هستند و برای سیل زدگان همچنان غذای گرم پخت می‌کنند. ادارات پس از حدود یک ماه تعطیلی ناشی از سیلاب و نوروز آماده خدمت به مردم هستند و بیشترین مراجعات به بنیاد مسکن و هلال احمر صورت می‌گیرد.

تردد در کوچه‌هایی که در هفته گذشته با تراکتور و نفربر ممکن بود، امروز به راحتی انجام می‌شود.

گر چه بحران سیل گمیشان به پایان راه نزدیک شده است اما به نظر می‌رسد روزهای سخت و دشوار همچنان در انتظار مردم سیل زده این منطقه مرزی باشد. حجم سنگین خرابی‌های به بار آمده در سیل، تخریب گسترده زیرساخت‌ها، جاده‌ها، تأسیسات، مدارس و خانه‌ها در کنار توقعات به بار آمده ناشی از وعده‌های مکرر مسئولان در پرداخت تسهیلات و کمک‌های بلاعوض اگر به سرانجام نرسد، روزهای به مراتب سخت‌تری برای سیل زدگان گمیشان را پدید خواهد آورد.

منبع: مهر

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها