داور فینال جام جهانی با سابقه مصرف کوکائین و بازداشت به دلیل فحشا! | اسلاوکو وینچیچ کیست؟

اسلاوکو وینچیچ، داور سرشناس اهل اسلوونی، روز یکشنبه قضاوت دیدار فینال جام جهانی ۲۰۲۶ میان تیم‌های ملی آرژانتین و اسپانیا را بر عهده خواهد داشت؛ انتخابی تاریخی که نام او را به عنوان نخستین داور اسلوونیایی ثبت می‌کند که سوت مهم‌ترین مسابقه فوتبال جهان را به صدا درمی‌آورد.

داور فینال جام جهانی با سابقه مصرف کوکائین و بازداشت به دلیل فحشا! | اسلاوکو وینچیچ کیست؟

به گزارش خبرفوری، وینچیچ در این مسابقه با دو کمک‌داور هموطن خود، توماش کلانچنیک و آندراژ کواچیچ، همکاری خواهد کرد. این سه نفر نخستین تیم داوری از اسلوونی هستند که در فینال جام جهانی حضور پیدا می‌کنند؛ افتخاری بزرگ برای فوتبال این کشور کوچک اروپایی.

وینچیچ پس از اعلام این خبر، احساسات خود را پنهان نکرد و گفت: «اولین احساسم شوک بود و بعد از آن خوشحالی. آن‌قدر هیجان‌زده شده بودم که بدنم می‌لرزید. قضاوت در فینال جام جهانی افتخاری باورنکردنی است.»

او ادامه داد: «این همان رؤیایی است که هر داوری از روزهای نخست فعالیتش در سر دارد. به خودم و تیمم افتخار می‌کنم. واقعا سخت است بتوانم احساساتم را با کلمات بیان کنم، اما بسیار خوشحالم که می‌توانم نماینده کشورم، اسلوونی، در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی جهان باشم. همه اعضای تیم داوری ما به این انتخاب افتخار می‌کنند و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا بهترین عملکرد را ارائه دهیم.»

داوری باتجربه در بالاترین سطح فوتبال اروپا

اسلاوکو وینچیچ یکی از باتجربه‌ترین داوران فوتبال اروپا محسوب می‌شود و سال‌هاست که در مهم‌ترین رقابت‌های باشگاهی و ملی قاره سبز قضاوت می‌کند.

او در سال ۲۰۲۴ داور فینال لیگ قهرمانان اروپا بین رئال مادرید و بوروسیا دورتموند در ورزشگاه ومبلی بود؛ مسابقه‌ای که یکی از مهم‌ترین دیدارهای فوتبال باشگاهی جهان به شمار می‌رود. دو سال پیش از آن نیز سوت فینال لیگ اروپا میان رنجرز اسکاتلند و آینتراخت فرانکفورت آلمان را به صدا درآورده بود و عملکرد موفقش در آن مسابقه تحسین بسیاری را برانگیخت.

این داور ۴۶ ساله همچنین در دو دوره مسابقات قهرمانی اروپا (یورو) حضور داشته است. یکی از مهم‌ترین بازی‌هایی که او در یورو ۲۰۲۴ قضاوت کرد، دیدار نیمه‌نهایی بین اسپانیا و فرانسه بود؛ مسابقه‌ای که با پیروزی اسپانیا به پایان رسید و زمینه‌ساز قهرمانی این تیم در آن رقابت‌ها شد.

خاطره تلخ آرژانتین با وینچیچ

وینچیچ نخستین تجربه حضور خود در جام جهانی را در قطر ۲۰۲۲ به دست آورد. نخستین مسابقه‌ای که او در آن تورنمنت قضاوت کرد، برای آرژانتین خاطره‌ای تلخ به همراه داشت؛ زیرا تیم لیونل اسکالونی در همان دیدار افتتاحیه با نتیجه‌ای غیرمنتظره برابر عربستان سعودی شکست خورد.

با این حال، آن شکست مانع ادامه مسیر آلبی‌سلسته نشد و آرژانتین با عبور از آن ناکامی، روندی درخشان را آغاز کرد و در نهایت عنوان قهرمانی جام جهانی ۲۰۲۲ را به دست آورد.

چهارمین قضاوت در جام جهانی ۲۰۲۶

فینال بین اسپانیا و آرژانتین ششمین مسابقه جام جهانی در کارنامه وینچیچ و چهارمین قضاوت او در رقابت‌های ۲۰۲۶ خواهد بود.

او این دوره از مسابقات را با قضاوت دیدار مرحله گروهی برزیل و مراکش آغاز کرد؛ مسابقه‌ای که با تساوی ۱-۱ به پایان رسید. سپس بازی الجزایر و اردن را در مرحله گروهی سوت زد و پس از آن، دیدار مرحله یک‌شانزدهم نهایی میان مکزیک، یکی از دو میزبان مسابقات، و اکوادور را قضاوت کرد.

اکنون وینچیچ در اوج دوران حرفه‌ای خود قرار دارد و با سپردن قضاوت فینال جام جهانی به او، فیفا نشان داده است که اعتماد ویژه‌ای به توانایی‌ها، تجربه و مدیریت این داور اسلوونیایی دارد. دیدار حساس آرژانتین و اسپانیا بزرگ‌ترین آزمون دوران حرفه‌ای او خواهد بود؛ مسابقه‌ای که نتیجه آن نه تنها قهرمان جهان را مشخص می‌کند، بلکه نام وینچیچ را نیز برای همیشه در تاریخ جام‌های جهانی ماندگار خواهد کرد.

مصرف کوکائین و بازداشت

در ماه مه ۲۰۲۰، اسلاوکو وینچیچ، داور اسلوونیایی، در جریان یورش پلیس بوسنی و هرزگوین به یک ویلای تفریحی در شهر بییلینا بازداشت موقت شد. این عملیات پلیس با هدف مقابله با یک شبکه مرتبط با فحشا، مواد مخدر و سلاح غیرقانونی انجام شد. در این یورش، پلیس مقادیری کوکائین، سلاح گرم و پول نقد کشف و ضبط کرد. با این حال، درباره شخص وینچیچ چند نکته مهم وجود دارد. اینکه هیچ مدرکی منتشر نشد که نشان دهد او شخصا کوکائین مصرف کرده است. او به اتهام مصرف مواد یا مالکیت کوکائین متهم یا محکوم نشد و اینکه وینچیچ پس از بازجویی، بدون طرح اتهام آزاد شد و مقامات او را در ارتباط با جرایمی که تحت بررسی بود، متهم نکردند.

خود وینچیچ پس از این اتفاق گفت که برای یک جلسه کاری به بوسنی رفته بود و سپس دعوت یک آشنا را برای صرف شام پذیرفت، اما بعدا متوجه شد که مهمانی ماهیت دیگری داشته است. او این تصمیم را «بزرگ‌ترین اشتباه زندگی‌اش» توصیف کرد و گفت: «من هیچ ارتباطی با گروهی که تحت تحقیق بود نداشتم. پلیس از من توضیح خواست و وقتی مشخص شد ارتباطی با این پرونده ندارم، آزاد شدم.»

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس

    این داور هم یکی مثل فغانی (هموطن قبلی خودمون)

  • ناشناس

    انتخاب ترامپه