جدول احتمالات؛ معادلات گروه پیچیده شد

ایران در چه صورتی از مرحله گروهی صعود می‌کند؟

تساوی انگلیس و آمریکا، معادلات صعود به مرحله بعدی را پیچیده کرد.

ایران در چه صورتی از مرحله گروهی صعود می‌کند؟

سه شیرها فرصت این را داشتند که صعود خود به مرحله بعدی را سریعتر از سایر رقبا قطعی کنند اما تیم گرت ساوت‌گیت در برابر آمریکا به تساوی بدون گل رضایت داد تا همه چیز به هفته آخر کشیده شود.

در پایان دور دوم، انگلیس ۴ امتیاز، ایران ۳ امتیاز، آمریکا ۲ امتیاز و ولز یک امتیاز به دست آوردند تا شاگردان ساوت‌گیت و کی‌روش از بیشترین شانس برای صعود برخوردار باشند.

هفته پایانی روز چهارشنبه و به صورت همزمان برگزار خواهد شد که در آن ایران به مصاف آمریکا می‌رود و ولز رودرروی انگلیس می‌ایستد. از بین سه حالت دیدار تیم‌ملی، یک حالت (برد) حکم به صعود قطعی می‌دهد و یک حالت (باخت) منجر به حذف قطعی خواهد شد اما شرایط تساوی پیچیده است.

با تساوی ایران مقابل آمریکا، ایالات متحده به صورت قطعی از جام جهانی حذف خواهد شد اما ولز شانس صعود خواهد داشت.

اگر ولز بتواند انگلیس را شکست دهد، بی توجه به تعداد تفاضل در آن مسابقه، یاران گرت بیل راهی مرحله حذفی خواهند شد چرا که تفاضل ایران -۲ خواهد بود و تفاضل ولز در بدترین حالت -۱ می‌شود.

به این ترتیب شانس صعود ایران در جدول احتمالات ۵۵.۵٪ خواهد بود و احتمال حذف تیم‌ملی ۴۵.۵٪ برآورد می‌شود. به عبارتی از ۹ حالت ممکن، ۵ مورد حکم به صعود تیم‌ملی می‌دهد و ۴ احتمال، تیمهای دیگر را صعودکننده می‌داند.

بد نیست این حالات یک بار دیگر به صورت جزئی بررسی شوند:
۱. برد ایران: صعود
۲. برد ایران: صعود 
۳. برد ایران: صعود
۴. مساوی ایران/ باخت ولز: صعود
۵. مساوی ایران/ مساوی ولز: صعود
۶. مساوی ایران/ برد ولز: حذف
۷. باخت ایران: حذف
۸. باخت ایران: حذف
۹. باخت ایران: حذف

البته یک حالت تقریبا غیرممکن این است که ولز با تفاضل بیشتر از چهار گل انگلیس را شکست دهد که در این صورت ایران و ولز صعود می‌کنند. همچنین اگر ولز ۴-۰ انگلیس را ببرد و ایران مقابل آمریکا ۲-۲ کند، بازهم ایران و ولز صعود خواهند کرد.

اما باتوجه به اینکه چنین احتمالی از نظر فوتبالی نزدیک به صفر است، از دایره بررسی خارج می‌شود. به هر حال با محاسبه این دو حالت، احتمال صعود ایران روی کاغذ به حدود ۶۰ درصد می‌رسد.

اما ایران در یک حالت شانس سرگروهی نیز دارد. اگر دیدار ولز و انگلیس با نتیجه تساوی به پایان برسد، شاگردان کی‌روش با کسب پیروزی مقابل آمریکا سرگروه خواهند شد.

در مجموع تیم‌ملی از شانس قابل توجهی برای صعود برخوردار است و به جرأت می‌توان گفت که هرگز تا این حد به صعود از مرحله گروهی نزدیک نبوده است.

در دو مرتبه قبلی (۱۹۹۸ و ۲۰۱۸) که هفته دوم با سه امتیاز برای ایران خاتمه یافت، تیم‌ملی در دور پایانی با دو تیم پرقدرت آلمان و پرتغال بازی داشت و طبیعتاً از شانس زیادی برای موفقیت مقابل این تیم‌ها برخوردار نبود اما حالا حریف ایران تیم آمریکاست که در این دو بازی به وضوح نشان داده تیم آسیب‌پذیری است.

منبع: ورزش3
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ایران پارسی
    2

    آمریکا اون آمریکا بیست سال پیش نیست

  • کارمند هلو
    8

    ما بی شک صعود می کنیم و حتی می توانیم جز 4 تیم پایانی باشیم امسال سال برده ضد انقلاب سرگونه

  • ناشناس
    2

    به امید پیروزی غیور مردان ایران زمین. حکومت که میگه دنبال توپ دویدن قرتی بازی است.!!!!!!!! ولی ملت بایستی یک پارچه فرزندان خودش را حمایت و تشویق کند. به امید خدا با سرگروهی صعود می کنیم

  • کارمند هلو
    9

    امریکا نابود است ایران(اسلام) پیروز است امریکای 6 تایی حالا حالا کار داریم .نشر و حمایت خبر فوری .

    نظرات شما -
    • متین
      1

      کاش حال خوش تو رو داشتم!

  • ناشناس
    2

    در حال حاضر تفاضل گل ایران ۲- و تفاضل گل ولز نیز همانند ایران ۲- است. چنانچه ولز با فاصله یک گل بر تیم ملی انگلیس که هر دو کشور جزیی از سرزمینهای بریتانیای کبیر محسوب می شوند [و احتمال تبانی هم در آن بسیار بالاست] چیره شود و مسابقه تیم ملی فوتبال ایران و آمریکا هم به تساوی کشیده شود تیم ولز به عنوان تیم دوم گروه B به مرحله بعدی مسابقات جام جهانی قطر صعود خواهد کرد. تنها برد تیم ملی فوتبال ایران در برابر آمریکا می تواند اطمینان خاطر ۱۰۰ درصدی برای صعود به مرحله بعد ایجاد کند. احتمال اینکه تیم ملی فوتبال آمریکا در سه شنبه شب بر تیم ملی فوتبال ایران پیروز شود و صعود کند بسیار بالاست. تیم ملی ایران در مسابقه با آمریکا باید در ترکیب خط دفاعی خود از محمدحسین کنعانی زادگان و شجاع خلیل زاده و رامین رضائیان و صادق محرمی بهره ببرد و سعید عزت الهی را هم در خط هافبک دفاعی حفظ کند تا کمربند دفاعی محکمی در برابر حملات تیم ملی فوتبال آمریکا ایجاد کند ضمن اینکه دفاع راست و چپ ایران نیز بتوانند از جناحین نفوذ نموده و مهاجمین ایران را صاحب توپ و موقعیت در محوطه جریمه حریف نمایند. میلاد محمدی در دفاع چپ ایران خاصیت نفوذ از کناره ها در زمین حریف را ندارد و فقط کار دفاعی اش نسبتاً خوب است. ما در دفاع چپ مانند رامین رضائیان که دفاع راست است نیاز به بازیکنی داریم که بتواند از جناح چپ نفوذ کند و دو بال دفاعی ایران در سمت راست و چپ را بتواند متعادل کند.

  • سلام
    2

    درد فقر و بیکاری با چندتا بازی فوتبال درمان نمیشه، شادیهای بدلی،خنده های الکی!!! هراس از اینترنت!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها