محرمانه‌های مجلس یازدهم و مدعیان شفافیت

نمایندگان مجلس یازدهم که این روزها ساده‌ترین اقدامات‌شان را به‌ صورت غیرعلنی برگزار می‌کنند، در زمان علنی شدن نشست روز گذشته مجلس، باز هم از شفافیت گفتند.

محرمانه‌های مجلس یازدهم و مدعیان شفافیت

شاید اولین و آخرین توصیه‌ای که نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از مجلس‌دهمی‌ها باید آویزه گوش‌شان می‌کردند، همان گفته‌های حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در اجلاسیه سوم دوره دهم باشد.

او که ابتدا در انتخابات نام‌نویسی کرد و بعد کنار کشید درحالی تعدد جلسات غیرعلنی در مجلس را یکی از ظلم‌های روا شده به پارلمان می‌خواند که از مجلس‌یازدهمی‌ها خواسته بود که تن به جلسات غیرعلنی ندهند. حالا اما با گذشت حدود ۴ماه از عمر مجلس یازدهم نه‌ تنها خبری از اصل قرار دادن این توصیه نزد اصولگرایان ساکن این روزهای «بهارستان» نیست بلکه کار به جایی رسیده که مجلس‌یازدهمی‌ها علاوه بر طرح یک سوال ساده و البته اقتصادی از وزیر کار، بررسی سازوکارهای لازم برای اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس و بهبود کارکردهای این نهاد تمام ‌انتخابی جمهوری اسلامی را نیز در شرایطی به پشت در‌های بسته و دور از چشم و گوش عموم جامعه می‌برند.

آن ‌هم درحالی که یکی از جدی‌ترین وعده‌های‌شان، شفافیت بود. روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای «بررسی موضوعاتی چون اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس هم‌اندیشی با مرکز پژوهش‌ها، نمایندگان و کمیسیون‌ها» به مدت ۳ ساعت نشست غیرعلنی برگزار کرد؛ حال آنکه هیچ‌یک از این موارد موضوعی محرمانه محسوب نمی‌شود که نیاز به بررسی در نشست غیرعلنی داشته باشد مگر آنکه قالیباف و یارانش که این ‌روزها به‌ واسطه همراهی بی‌چون و چرای‌شان با خواسته‌ها و مطالبات شورای نگهبان با انتقادات تند و تیزی مواجه شده‌اند، قصد بیان مطالبی درباره قرارگاه اصلاح سازوکارهای مجلس را کرده باشند که بیانش پیش‌روی عموم جامعه انتقادها را به «بهارستان» دوچندان کند.

جالب آنکه به نمایندگان مجلس تاکید شده از مفاد جلسه غیرعلنی چیزی به رسانه‌ها گفته نشود و رییس و سخنگوی هیات رییسه هم کلامی نگفتند، جز کلیات ناشفاف. نکته قابل‌توجه در این میان آنکه نمایندگان مجلس یازدهم که این روزها ساده‌ترین اقدامات‌شان را به‌ صورت غیرعلنی برگزار می‌کنند، در زمان علنی شدن نشست روز گذشته مجلس، بازهم از شفافیت گفتند و همزمان طرحی را برای پخش علنی مذاکرات پارلمان در سیمای جمهوری اسلامی تدوین کردند. براساس این طرح «صداوسیما موظف است حداکثر تا ۳ ماه پس از تصویب این قانون با تاسیس شبکه تلویزیونی خانه ملت، مذاکرات علنی مجلس را به صورت مستقیم پخش کند.» همچنین در متن این طرح پخش جلسات رسمی کمیسیون‌ها و هیات رییسه مجلس از قاب سیمای جمهوری اسلامی نیز پیش‌بینی شده است.

جالب آنکه نمایندگان در شرایطی دست به تدوین و تهیه چنین طرحی زده‌اند که هنوز موفق به شفاف‌سازی آرا خود در پارلمان نشده‌اند. بدین ترتیب به نظر می‌رسد نمایندگان مجلس یازدهم نه‌تنها عزمی برای ایجاد شفاف‌سازی در ساختار جمهوری اسلامی به‌ویژه نهادهای انتصابی نظیر شورای نگهبان و قوه قضاییه و مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارند، بلکه در حوزه ایجاد شفافیت در مجلس نیز تا حد قابل‌توجهی ناکام بوده‌اند.

منبع: روزنامه اعتماد

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • محمدی
    0

    من یکی تا حالا سردرنیاوردم کدومشون مسوول است و باید به مشکلات پاسخگو باشد؟

  • Ar9916617
    0

    با سلام چرا مانباید بدانیم که نمایندگان در مجلس چکار می کنند مثلا نمایندگان هر شهرچه نظری نسبت به طرحها دارند مردم که غریبه نیستند مثلا ما باید بدانیم نمایندگان در بحص استیضاح وزرا چه رایی به صندوق می اندازند

  • ایرانی
    0

    اونی که فکر میکند در این مجلس ذیمقراطیس و ارشمیدس و گالیله و افلاطون و بقراط و سقراط و زنون و دکارت و اسپینوزا و...جمع شدند تا یک را با یک جمع بزنند با چرتکه شورای نگهبان بیگانه اند.

  • هموطن
    0

    اینا که بندگان خدا همه در حال شفاف سازیند مگه ندید این بزرگواران زحمت کش بی ادعای مخلص صف اول نماز جماعت و جمعه نشسته مخلص مردم و فدائی امام راحل رهبر و انقلاب چه قشقلقی به پا کردند و همه رسانه هارو نسبت به ایران خودرو شوراندند وقتی متوجه شدند ایران خودرو و هیات رییسه مجلس میخواستند به هرکدومشون یک دنا پلاس اتومات که تو بازار آزاد 600میلیونه به قیمت کارخانه حدود 200یا 300میلیون بده اونم در طول 4سال نمایندگی از حقوقشون کم کنه تا نماینده ها نمک گیر بشن و دنبال تحقیق و تفحص از خودرو سازان را نگیرند. !!!!!!!!!!!!!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها