خبرفوری بررسی می کند

صف آرایی سیاسی در مجلس یازدهم با 5 فراکسیون / اصولگرایان پارلمان چهار پاره می شوند

رایزنی های مجلسی برای تعیین ترکیب مدیریتی مجلس یازدهم به مراحل پایانی خود رسیده است و در روزهایی که نمایندگان مجلس دهم نطق خداحافظی قرائت می کنند، مجلس یازدهمی ها آماده اند هیات رئیسه جدید را انتخاب کنند.

صف آرایی سیاسی در مجلس یازدهم با 5 فراکسیون / اصولگرایان پارلمان چهار پاره می شوند

براساس آخرین خبرها از صف آرایی های سیاسی مجلس یازدهم، به نظر می رسد که مجلس آینده دست کم دارای پنج فراکسیون خواهد بود. فراکسیون هایی که بعید است درباره مسائل مهم با یکدیگر اشتراک نظر زیادی داشته باشند.

۱. فراکسیون نخست در مجلس بعد در اختیار محمدباقر قالیباف و طیفی از اصولگرایانی است که ترجیح می دهند خود را «نواصولگرا» بنامند. فراکسیونی که می خواهد با قراردادن قالیباف در صدر بهارستان، خود را به عنوان فراکسیون اکثریت مطرح کند، هرچند کیست که نداند، بعید است وزن فراکسیون یاران قالیباف به اندازه وزن رئیس آن باشد.

۲. فراکسیون دوم در اختیار جبهه پایداری است. همان جبهه ای که در جریان انتخابات مجلس نیز با ارائه یک لیست موازی، نشان داد که چندان بی میل نیست صف خود را از قالیبافی ها جدا کند.

جبهه پایداری به ریاست آقا تهران ی احتمالا یک فراکسیون قدرتمند تشکیل خواهد داد و هرچند فعلا با کنار کشیدن علیرضا زاکانی از کاندیداتوری برای ریاست مجلس، نشان داده تمایلی به رقابت مستقیم با قالیباف ندارد، اما بر سر پست های حساس مجلس و قوانین مهم، احتمالا این فراکسیون نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.

۳. سومین فراکسیون که احتمالا با شکل گیری آن، جبهه پایداری نقش یک فراکسیون میانه را میان این فراکسیون جدید و نواصولگرایان بازی خواهد کرد، مربوط به حامیان محمود احمدی نژاد است. رئیس جمهور سابق که برخی می گویند ممکن است به صحنه رقابت برگردد.

آنطور که شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد احمدی نژاد و منتخب مجلس یازدهم گفته، این فراکسیون 50 نماینده دارد و حتی مدعی کسب کرسی ریاست مجلس هم هست. شاید برای همین است که در جلسه اخیر مدعیان کرسی لاریجانی، علی نیکزاد وزیر مسکن احمدی نژاد حضور داشته است.

علی نیکزاد وزیر احمدی نژاد و نماینده منتخب مجلس یازدهم که در لیست کاندیداهای ریاست نیز قرار دارد، در توئیتی با اشاره به جلسه اخیر کاندیداهای ریاست مجلس نوشت: جلسه اخیر نامزدهای ریاست مجلس یازدهم، نشست تقسیم غنائم و مناصب نبود. گفتگویی انتقادی و البته سازنده بین طرفین بود.

پیش بینی می شود که با افزایش احتمال کاندیداتوری احمدی نژاد یا پیروزی یک چهره نزدیک به او در انتخابات 1400 به تعداد نمایندگان عضو این فراکسیون افزوده شود.

۴. چهارمین فراکسیون مجلس بعد، بازهم اصولگراست، هرچند اصولگرایانی نه از جنس نئوراست گرایان. فراکسیون چهارم در اختیار اصولگرایان سنتی است که چهره هایی چون حاجی بابایی یا میرسلیم آن را نمایندگی می کنند.

این فراکسیون شامل نماینده هایی می شود که یا نزدیک به جریان حزب موتلفه هستند یا طیفی از یاران علی لاریجانی را تشکیل می دهند.

حاجی بابایی که از گزینه های اصلی رقابت با قالیباف است، امید دارد با جذب بخشی از نماینده های اصولگرایی که نمی خواهند احمدی نژادی یا قالیبافی نامیده شوند، فراکسیونی قدرتمند را در مجلس یازدهم تشکیل دهد. شاید ادامه همان فراکسیون ولایی که در مجلس دهم ایفای نقش می کرد و حاجی بابایی ریاست آن را برعهده داشت.

۵. و اما فراکسیون پنجم که در بهترین حالا 25 نماینده را شامل می شود، مربوط به اصلاح طلبان و نماینده های حامی دولت حسن روحانی است. این فراکسیون که بعید است با این تعداد نماینده، انگیزه ای برای انکه هنوز نام خود را «امید» بگذارد، داشته باشد، می تواند با نزدیک شدن به اصولگرایان سنتی، در بازی میان اصولگرایان مجلس یازدهم نقشی مهم ایفا کند.

در همین راستا شنیده می شود که ممکن است اصلاح طلبان مجلس یازدهم که ریاست فراکسیون آنها را چهره ای چون پزشکیان یا تاج گردون عهده دار خواهد شد، از نامزدی میرسلیم در انتخابات هیات رئیسه مجلس دفاع کرده و به این ترتیب باعث شکاف بیشتر در میان اصولگرایانی شود که خود را در خانه ملت بی رقیب می بینند.

در صورتی که مجلس یازدهم که با 276 نماینده تشکیل می شود، با این 5 فراکسیون به فعالیت سیاسی بپردازد، احتمال ایجاد جناح های جدید سیاسی از دل خانه ملت افزایش یافته و شکاف میان اصولگرایان اکثریت در این مجلس، احتمالا به شکاف اساسی در بیرون پارلمان منتهی خواهد شد.

منبع: خبرفوری

17

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • علی
    0

    فقط احمدی نژاد با قالیباف

    نظرات شما -
    • محمود
      0

      فقط رونالدو

  • امیر علی
    0

    خداوند منافقین و تفرقه افکنان جبهه انقلاب را لعنت کند

    نظرات شما -
    • عقاب تیزپرواز
      0

      خداکسی رولعنت کندکه همواره درحال خلایق است

  • آبیار
    0

    احمدی نژاد وقالیباف ید واحده هستند و تندروها ویا راست سنتی متمایل به سرمایه سالاران به جائی نمی رسند

  • محتاج دانستن
    0

    هر سال میلیاردها تومان صرف حقوق نمایندگان و تشکیلات مجلس میشه! آیا نمایندگان فعلی و قبلی در کار خود موفق بودند و چقدر از مشکلات فعلی کشور سهم مجلس میباشد؟راست یا چپ پایین یا بالا ... ملاک کار مفید نمایندگان است آیا نمایندگانی که با تبلیغات و سوار شدن بر موج احساسات برخی از مناطق کشور رای میاورند واقعا کار بلد هستند؟چند سال پیش در یکی از شهرها مردم به یک نماینده رای دادند فقط به خاطر ظاهرش و در بعضی مناطق در هر دوره مردم به طور سنتی و عادت فقط به یک نماینده مشخص رای میدهند!آیا این باعث فساد و تنبلی نمیشود؟مثل قانون ریاست جمهوری برای نمایندهای مجلس هم قانونی باشد که بیش از چند دوره پشت سرهم شرکت نکنند.اگر ترکیب نمایندگان مجلس از تعدادی ریش سفیدهای خبره در سیاست و جوانان نخبه و دانشمندان مسلط به علوم روز و کار آفرینان برتر باشند این مجلس نیروی محرکه قوی برای کشور میشود ولی متاسفانه برخی نیروهای سیاسی و کسانی که به دنبال قدرت و منافع هستند اجازه به وجود آمدن چنین مجلسی را نمیدهند

  • کوروش
    0

    مجلسی که افرادی امثال حاجی بابایی وقالیباف ومیرسلیم روسای آن باشند فاتحه اش خوانده است وبعدازکرونا انشاالله مجلس ختمش را باروضه خوانی آقای آقاتهرانی برگزارمی کنیم.

    نظرات شما -
    • ت.س
      0

      لیاقتت همین مجلس 4 سال تعطیله

  • ممدخان
    0

    مملکت باید پول داشته باشد تا مردم در رفاه باشند کلمه اصولگرا و اصلاح طلب به تنهایی کار نمی کند بحث اصولگرا و اصلاح طلب بحث طبقه مرفه جامعه است مردم فقیر و متوسط جامعه که گرفتار زندگی خود است این حرف ها و بازیهای سیاسی را برنمی تابند

  • لبافی
    0

    آقای زیبا کلام کند رو میانه رو سازشگار تند روها به قول شما ایثارگری کردند زاکانی برای حفظ وحدت کنار کشید در طیف اصلاح طلبان هم هستند از خود بکزرند به گوری چشم دشمنان خواهید دید صاحبان اصلی انقلاب چه خواهند کرد سرمایداران اقتصادی لانه خوش کردن در لابلای دولت اصلاحات روحانی از فرصت استفاده می کنند دارند کشور را می چاپند چون 1400 نزدیک است بخور بخور راه انداختند ولی از دست فرزندان انقلاب فرار نخواهند کرد

  • امیر
    0

    انشالله خدا به خیر کند، تازمانی که مسئولین زنجیره ای که از ا ول تشکیل حکومت همانطور دارن میتازن و هر دوره پوسته عوض میکنند و همه یک واحدا ، و دست اینا رو نظام از فعالیت اقتصادی ازجمله تولید و صادرات و واردات کنار نزند و مجلسی که با رای ۲۰ درصد و ۳۰ درصد و در بعضی شهر ها کمی بالا و پایین در منسب وکالت نشستن با تمام حواشی ها که در انتخاب انها مطرح است بعید میدانم بتونند کاری برای مردم انجام بدن......‌‌‌‌‌‌

  • ت.س
    0

    با وجود اختلاف تصمیم درست گرفتن بهتر است تا با یک تیم هماهنگ خرابکاری کردن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها