دادگاه‌های اقتصادی دوران آملی لاریجانی جنجالی‌تر بود یا رئیسی؟ /مبارزه با فساد، انتخابات ۱۴۰۰ و آینده سیاسی

مبارزه با فساد دست کم به این شکلش قبلا هم مکرر اتفاق افتاده است. اما چرا ردای مرد مبارز و قهرمان بر تن سید ابراهیم رئیسی پوشانده می‌شود؟

دادگاه‌های اقتصادی دوران آملی لاریجانی جنجالی‌تر بود یا رئیسی؟ /مبارزه با فساد، انتخابات ۱۴۰۰ و آینده سیاسی

به این نام‌ها دقت کنید: حسین فریدون برادر رییس جمهوری، مهدی جهانگیری، برادر معاون اول رییس جمهوری، مهدی هاشمی، فرزند مرحوم هاشمی، محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت احمدی نژاد .این نام‌ها بزرگترند یا نام اکبر طبری؟ همه این‌ها را کنار بگذاریم. سعید مرتضوی نام بزرگتری داشت یا طبری؟ حتی حیدری فرد هم جایگاه خاص‌تری داشت.
حتی عقب‌تر برویم. مگر در سال ۸۵ با حکم دادسرای انتظامی قضات، الیاس محمودی و ۲ قاضی پرونده شهرام جزایری از سمت قضاوت معلق نشدند؟ شاید امروزی‌ها محمودی را نشناسند اما او رییس حفاظت اطلاعات قوه قضاییه بود.
پس نه فساد به دوره رییسی نو شده و نه برگزاری دادگاه.

به جز محمودی باقی افراد نام‌برده شده در دوران صدارت آملی لاریجانی دادگاهی شدند. اما چرا آملی لاریجانی تبدیل به قهرمان مبارزه با فساد نشد و امروز خلفش یعنی سید ابراهیم رییسی این ردا را پوشیده است؟ در دوران آملی لاریجانی مگر کم مفسد اقتصادی محاکمه و حتی اعدام شدند؟

به هیچ عنوان قصد حمایت یا تقدیر از اقدامات قاضی القضات سابق را نداریم چه آنکه زخم دادگاه‌های نمایشی و احکام صلواتی دوره ایشان هنوز بر پیکر فعالین سیاسی و مدنی باقی است.مساله چیز دیگری است. آیت الله لاریجانی با پرونده‌هایی که ذکر آن رفت نیروهای قدرتمندی را تا لبه پرتگاه برد. دادگاهی کردن فرزند هاشمی بزرگ در کنار معاون اول و دست راست و چپ محمود احمدی نژاد دو مهره سیاسی مهم ایران را به محاق برد و تا ماه‌ها آنها نتوانستند از سایه این پرونده‌ها خارج شوند.

اما حالا خیاط در کوزه افتاده و از جبهه اصولگرایی زمزمه محاکمه خود او شنیده می‌شود.آملی لاریجانی پیش از این ماجرا هم درباره حوزه‌ علمیه لوکسش مورد انتقاد قرار گرفت و در نهایت هم با شیخ محمد یزدی درگیری مکتوب اما تاریخی‌ای داشت. حالا هم با پرونده طبری باید حداقل افکار عمومی را قانع کند که چطور این همه سال فرد فاسدی تا این حد نزدیکش بوده و ایشان متوجه نشده است.

سوی دیگر سید ابراهیم رئیسی است. کاندیدای شکست خورده در انتخابات که به نظر می‌رسد خود را برای یک انتخاب دیگر گرم می‌کند. شنیده‌ها حاکی است او برای ریاست قوه مجریه هم بی‌تمایل نیست. فضای سرد حاکم بر انتخابات مجلس طیف‌ها و افراد گسترده‌ای از جناح مخالف اصلاحات به این جمع بندی رسانده که اگر بتوانند پدران معنوی جریانشان را راضی کنند به راحتی رییس جمهور خواهند شد. رییسی که برای راضی کردن آنها کار سختی ندارد و در جایگاهی قرار گرفته که اگر خود را همتراز آنان نداند پایین تر هم نمی‌بیند.

مبارزه با فساد دست کم به این شکلش قبلا هم مکرر اتفاق افتاده است. اما چرا ردای مرد مبارز و قهرمان بر تن سید ابراهیم رئیسی پوشانده می‌شود؟ این سوالی است که در نظر گرفتن سناریوهای مختلف برای آینده سیاسی او پاسخش را روشن می‌کند.

منبع: امتداد

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • محمد

    زنده باد رییسی ،مرد قانون

  • فرهاد

    چیه ؟سوختین؟؟ پرونده طبری وصل میشه به خیلی از بزرگها .اون پرونده ها هم دوره قبل رسیدگی نشد بلکه با کمترین مجازات ماست مالی شد....

  • بینام

    همه اش سرکاری بودچون کاری که بامشایی وبقایی کردندچون اینهانزدیکان احمدینژادبودندچرابافریدون وجهانگیری ومهدی هاشمی نکردند؟چه معلوم که آزادهستندوبه ریش مردم میخندند

  • ......

    خوش به حال خاندان لاریجانی. من غبطه می خورم زاحوال شما.. من نان شب ندارم بخورم..و اما شما.....

  • ایرانی

    روزی هم رییسی خواهد رفت و بعدی دادگاههای شلوغتری برگزار خواهد کرد و باز سفره مردم بی رمقتر بی رمقتر خواهد بود.

  • دل

    اقای رعیسی خودت را وصله اینها نکن گرفتار می شوی نمی دانم شایت باهم باشید

  • محمد

    ایا من باید بسوزم ایا عدالت کو ماشین من حکم در دستم ولی فروختم چرا پاسخ ای همه شمار نوشته کسی نمی دهد خدا خوشش می اید باید اینها طبری بخورد ۰۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰ چرا پاسخ این همه نوشتها کسی نمی دهد ایا من چه گنای چه خلافی کردم ۱۲ نان خور کور فلج کجا بروم حکم من باید کجا اجرا شود ۲ سال این حکم دارم

  • ح

    همین بقل دستی بگیر این با طبری باهم بود مگر دستیار باشد خبری نداشته باشد چرا در ان چند سال نگرفت این دوسری خودش شریک بود حالا شب خابش نمی برد که طبری بیاید بکشد ولی اینها طبری می کشند ببین