رئیس فدراسیون فوتبال: داور اگر شعار نژادپرستانه شنید، همان جا بازی را تمام کند/ تکرار اشتباه گناه است

رئیس فدراسیون فوتبال از ابلاغ قانون جدیدی خبر داد که باعث می‌شود سردادن شعارهای نژادپرستانه تبعات سنگینی برای تیم ها داشته باشد.

 رئیس فدراسیون فوتبال: داور اگر شعار نژادپرستانه شنید، همان جا بازی را تمام کند/ تکرار اشتباه گناه است

مهدی تاج در مراسم دانش‌افزایی داوران لیگ برتری اظهار کرد: امروز اداره فوتبال با فراهم کردن اردو و بازی‌های تدارکاتی، سختی‌های خاص خود را دارد. کار ما سخت است و کار شما داوران هم سخت است. زمان ما چون از داوری سر در نمی‌آوردیم، حرف کسی را گوش نمی‌دادیم و عین قانون را اجرا می‌کردیم. گاهی اوقات بهترین راه قانون‌مند کردن مجمع داوری است.

وی ادامه داد: وقتی دخالت در داوری اتفاق بیفتد، مساله بدی است و وقتی رفاقت در فوتبال ایجاد شود، عیب پیدا می‌شود. رفاقت البته خوب است اما مبنا دارد. مبنای داوری، صداقت است و نه موقعی که رییس کمیته داوران بودم و نه الان، در انتخاب داوران دخالت نکردم زیرا این موضوع نه در صلاحیت رییس کمیته داوران است و نه دیگران. یکی از وظایف اصلی ما قانون‌مند کردن داوری بود.

تاج اضافه کرد: امسال ابلاغ خواهیم کرد که داور اگر دید شعارها بر خلاف جریان بازی است و مخصوصا اگر نژادپرستانه است، باید سه سوت بزند و بازی را تمام شده اعلام کند. این دستور است و دو تیم باید از زمین خارج شوند. اگر یک بار انجام شود، دیگر کسی از این شعارها نمی‌دهد.

رییس فدراسیون فوتبال در ادامه گفت: انتخاب داوری بر اساس صلاحیت آنهاست نه توصیه رییس فدراسیون فوتبال. مثلا در فوتبال کدام مربی از بازیکنی که رییس فدراسیون توصیه کرده است استفاده می‌کند؟ اگر کسی این کار را کرد، مرباست نه مربی. ۷۰ میلیون نفر بازی را می‌بینند و مگر می‌شود با توصیه کسی که صلاحیت ندارد، بازیکنی در زمین بازی کند؟ نه من دخالت می‌کنم و نه می‌گذارم کسی این کار را بکند.

تاج عنوان کرد: من از کمیته داوران تشکر می‌کنم اما سال آینده تغییراتی در آن ایجاد خواهد شد. خواهشم این است که‌ داوران مصاحبه نکنند زیرا حقش را ندارند. عند الزوم، رییس کمیته داوران می‌تواند مصاحبه کند و کس دیگری هم نمی‌تواند درباره داوری صحبت کند. اگر صحبت کرد، توسط کمیته انضباطی و کمیته اخلاق پیگیری می‌شود. ما قرار است همه بازی‌ها را با VAR برگزار کنیم و بسیاری از کشورها اندازه ما این سیستم را ندارند و حتی تقویم بازی‌هایشان را هم ندارند. داوران با وجود اینکه احتمال اشتباه دارند اما تکرار اشتباه گناه است. پس اگر داوری اشتباه کرد، اتاق VAR نباید اشتباه کند. امیدوارم این اتفاقات رخ ندهد و قضاوت‌ها به خوبی انجام شوند.

مهدی تاج اذعان کرد: خدای نکرده داور نباید با باشگاهی در ارتباط باشد. من از شما داوران خواهش می‌کنم چه ارتباط مستقیم و چه غیر مستقیم و خارج از فوتبال، با افراد داخل باشگاه‌ها نداشته باشید. اگر یک روزی هم رفیق بودید، الآن نباید باشید و من می‌دانم شما آبرویتان را بیشتر دوست دارید. ارتباط با باشگاه و پاسخ دادن به باشگاه اشتباه است و چنین حقی ندارید که به یک باشگاه بگویید اشتباه کردم یا نکردم.

او در پایان گفت: در حال تعامل با صدا و سیما هستیم که اولا حرفی در تلویزیون زده نشود که مبنایی ندارد ‌ثانیا خود آنها قرار است در VAR کمک کنند. تمام شهرستان‌های لیگ برتری را هماهنگ کردیم تا با آنها جلسه‌ای برای برگزاری بازی‌ها و کمک به VAR بگذاریم. به جز دوربین صدا و سیما، سایر دوربین‌هایی که در آنجا گذاشته می‌شود، باید با فدراسیون فوتبال قرار و مدار گذاشته شود. فیلمبرداری ممنوع است و فقط رسانه‌ها اجازه عکس گرفتن دارند. اینها حق و حقوق فدراسیون فوتبال است و ما باید با همین منابع فوتبال را بچرخانیم.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس

    شعار نژاد پرستانه فقط تراکتور میده اونم که اگه قرار به محرومیت بود پارسال این کارو میکردین

  • ناشناس

    شعارهای تجزیه طلبانه چطور؟!