حضور چهار فیلم سینمایی در جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران/ پنجمین بازار ملی پویانمایی تهران برگزار می‌شود

حضور چهار فیلم سینمایی در جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران/ پنجمین بازار ملی پویانمایی تهران برگزار می‌شود

غلامحسین کریمی‌دونا، عضو هیئت انتخاب دهمین جشنواره پویانمایی گفت: آثار رسیده به جشنواره دهم از لحاظ تکنیک پیشرفت زیادی داشتند و کارهای خوبی به این جشنواره ارایه شده بود، از لحاظ ایده‌پردازی‌های تکنیکی و هنری نیز می‌توان گفت در سطح نسبتاً خوبی بودند و نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت داشتند.

وی که قائم‌مقام معاون هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) نیز است، در خصوص ملاک‌های انتخاب آثار در این جشنواره گفت: برای انتخاب بهترین‌ آثار انیمیشن متغیرهای مختلفی می‌توان در نظر گرفت، در درجه اول بحث تکنیک و نوآوری مهم است، اثر باید از لحاظ جذابیت‌های بصری، روایت قصه و داستان از ضرباهنگ قابل توجهی برخوردار و جذابیت‌های لازم را داشته باشد که بتوان آن را در بخش مسابقه ارایه کرد.

وی افزود: جشنواره از این باب که مورد توجه دست‌اندرکاران حوزه انیمیشن قرار دارد و در آن تبادل افکار و اندیشه صورت می‌گیرد و کار ارزشمندی است. حال با توجه به این‌که هدف اصلی جشنواره نیز همین است یافتن آثار نو و ابتکارها در عین حال شناختن استعدادهای جدید در جشنواره مهم به نظر می‌رسد.

مدیر گروه تکنیک‌های تلفیقی و عضو شوراهای تخصصی و کارشناسی مرکز پویانمایی صبا با بیان این‌که به آثار رسیده نگاهی مخاطب‌محور داشتم، ادامه داد: سعی کردم نگاه من نگاه مخاطب عام باشد، چون اثری که تولید می‌شود باید برای عموم مردم هم قابل توجه باشد. همچنین سعی کردم بیشتر به آثاری توجه کنم که برای مخاطب کودک و نوجوان تهیه شده بود و از این جهت برای خود اولویتی قائل بودم، لذا صرفاً به تکنیک و ویژگی‌های فنی بالا کفایت نمی‌کردم چرا که مضمون و محتوا هم می‌تواند یکی از متغیرهای انتخاب آثار در نظر گرفته شود.

کریمی‌دونا در خصوص ارزیابی آثار جشنواره گفت: به طور کلی فیلم‌نامه‌ها و مضامین آثار از نکاتی بودند که باید توجه بیشتری به آن‌ها شود. در زمینه جذابیت‌های بصری هم باید تاکید کنم که گرافیک کار بسیار مهم است و چون تکنیک و حرکت به عنوان مبنای کار عامل مهمی تلقی می‌شود از لحاظ بصری هم -با در نظر گرفتن این‌که در چه ژانری است- باید دلنشین و جذاب باشد.

وی اضافه کرد: برگزاری این جشنواره از نظر آموزشی‌، تبادل اندیشه‌ها و افکار و الگو گرفتن‌ها بسیار مهم‌تر از جشنواره‌های دیگر است چرا که می‌تواند مرجعی برای انیماتورها و دست‌اندرکاران این حوزه باشد. در عین حال دانشکده‌ها و مراکز آموزشی در این زمینه گسترده‌تر شده‌اند. آموزش انیمیشن فرصت‌های خوبی برای علاقه‌مندان آن ایجاد می‌کند و استعدادهای نابی هم در این زمینه وجود دارد. ولی انسجام و حمایتی نیاز است تا انیمیشن ایران به صنعتی شدن نزدیک شود، صنعت انیمیشن در ایران پا بگیرد و در دنیا بتواند خودش را نشان بدهد و حتی درآمدزایی کند. ما از لحاظ مضامین و موضوع‌ها دستمایه‌های قصه و داستان و منابع ادبی ارزشمند زیادی داریم و این موضوع می‌تواند به باروری جریان صنعتی شدن انیمیشن کمک کند. در نتیجه با در نظر گرفتن این قابلیت‌ها، مسوولان نیز باید به این حوزه بیشتر توجه کنند که کمتر شاهد افت این هنر باشیم. یادمان نرود که مخاطب بزرگ‌سال هم مخاطب انیمیشن است، انیمیشن این قابلیت را دارد که حتی در زمینه سینمایی هم مفید باشد در عین حال حتی در حوزه سینمای کودک که در حال حاضر مغفول مانده، انیمیشن می‌تواند به سینمای کودک و نوجوان رونق دهد.

پنجمین بازار ملی پویانمایی تهران برگزار می‌شود

جشنواره دوسالانه بین‌المللی پویانمایی تهران با هدف ایجاد بستری مناسب برای ارایه تولیدات پویانمایی به بازار داخلی و خارجی و همچنین آشنایی هر چه بیشتر فعالان این بخش با جدیدترین امکانات، تجهیزات و نرم‌افزارهای روز دنیا، پنجمین بازار ملی پویانمایی را برگزار می‌کند.

بازار ملی پویانمایی تهران متشکل از 21 غرفه شامل 4 دانشگاه، 6 سازمان دولتی و 11 شرکت است و از تاریخ 15 تا 19 اسفند از ساعت 14 تا 21 هم‌زمان با دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری در سالن «تیمچه» برگزار می‌شود.

بر این اساس، تهیه‌کنندگان، توزیع‌کنندگان، سرمایه‌گذاران، خریداران، فروشندگان و نمایندگان شبکه‌های تلویزیونی، سینمای خانگی، رسانه‌های جدید و تولید‌ کنندگان و فروشندگان تجهیزات هنر پویانمایی در این بازار شرکت می‌کنند.

این بازار در چهار دوره‌ قبلی جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران در سال‌های 87، 89، 91 و 93 نیز برگزار شده است.

برگزاری نشست‌های تخصصی در جشنواره پویانمایی تهران

نشست‌های تخصصی جشنواره پویانمایی که از جمله بخش‌های جنبی این جشنواره است شامل پنج موضوع «‌چشم‌انداز صنعت پویانمایی کشور در افق 1404، «رونمایی از دو عنوان کتاب»، «طراحی سبک بصری(دیزاین) در پویانمایی»، «استودیو چپ چین» و «معرفی آثار پویانمایی مرکز آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی» خواهد بود.

بر اساس این گزارش، نشست‌های تخصصی جشنواره هر روز راس ساعت 17 در سالن کنفرانس مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری واقع در خیابان حجاب، علاقه‌مندان بحث‌های تخصصی را گردهم خواهد آورد.

دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران از 15 تا 19 اسفند هم‌زمان در دو سالن مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان، سینما آزادی، سینما فلسطین، سینما تئاتر کانون و 32 مرکز کانون در سراسر کشور برگزار می‌شود.

معرفی 10 فیلم شرکت‌کننده در بخش «جشنواره جشنواره‌ها 1»

در بخش جنبی دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران بخش «نمایش‌های ویژه» شامل «خانه انیمیشن»، «قاب‌های روان»، «تولدی دیگر، مروری بر آثار علی‌اکبر صادقی»، «جشنواره جشنواره‌ها 1»، «جشنواره جشنواره‌ها 2» و «وقت اضافه» می‌شود.

بر این اساس، در بخش «جشنواره جشنواره‌های 1 و 2» فیلم‌ها و پویانمایی‌های کوتاهی نمایش داده می‌شوند که از آثار تحسین شده یا موفق دنیا هستند.

بر این اساس، «شکار» به کارگردانی جولین بیسارو به مدت 11:36 از فرانسه، «رویای بی سر» به کارگردانی فرانک دیون به مدت 9:28 از فرانسه و کانادا، «همسان» به کارگردانی مشترک دانیل مارتینز لارا و رافا کانو مندز به مدت 8:01 از اسپانیا، «زپو» به کارگردانی سزار دیاز ملندز به مدت 3:08 از اسپانیا و «درباره یک مادر» به کارگردانی دینا ولیکوسکایا به مدت7:40 از روسیه از جمله فیلم‌هایی هستند که در بخش «جشنواره جشنواره‌ها 1» نمایش داده می‌شود.

«صحنه طلائی» به کارگردانی گوکالپ گونن به مدت8:40 از ترکیه، «دو دوست» به کارگردانی ناتالیا ای چرنیشوا به مدت 4:02 از فرانسه، «ارباب» به کارگردانی ریهو اونتبه مدت 18:00 از استونی، «زمزمه» به کارگردانی تام تلربه مدت 8:35 از آمریکا و «سفر با پای پیاده» به کارگردانی کریس کمبه به مدت13:43 از اسپانیا از دیگر پویانمایی‌های این بخش به شمار می‌روند.

حضور چهار فیلم سینمایی در جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران

سه اثر از میان فیلم‌های بلند در بخش مسابقه و یک اثر در خارج از مسابقه سینمای ایران نمایش داده می‌شوند.

بر این اساس، سه فیلم «در مسیر باران» به کارگردانی حامد کاتبی و تهیه‌کنندگی مریم چوپانزده، «دنیای کیف‌ها» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حمید نخعی و «رهایی از بهشت» به کارگردانی علی نوری اسکویی و تهیه‌کنندگی علی نوری اسکویی و سیدوحید اولیایی در بخش مسابقه فیلم بلند ایران و «فهرست مقدس» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی در بخش خارج از مسابقه فیلم‌های بلند دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران حضور دارند.

انیمیشن 80 دقیقه‌ای «در مسیر باران» داستانی تاریخی، مذهبی با موضوع امام رضا(ع) و قصه فردی به نام ریان است که بنا به دلایلی به سفری می‌رود که در آن دچار تغییرات بسیاری می‌شود و در نهایت به شهر مرو می‌رسد.

در عین حال فیلم 87 دقیقه‌ای «رهایی از بهشت» با روایتی داستان‌گونه شجاعت و فداکاری شهید چمران را در 8 سال دفاع مقدس نمایش می‌دهد.

همچنین پویانمایی «دنیای کیف‌ها» درباره آرزوی کیفی است که دوست دارد با صاحبش به سفر برود و این رؤیا به حقیقت بدل می‌شود و در فرودگاه با کیف‌هایی آشنا می‌شود که صاحبانشان آن‌ها را گم‌ کرده‌اند.

فیلم سینمایی 121 دقیقه‌ای «فهرست مقدس» نیز درباره «اصحاب اخدود» است که سرگذشت آن‌ها در قرآن کریم و آیات اول تا هشتم سوره بروج بیان‌ شده است. اصحاب اخدود یک قرن پیش از ظهور اسلام در شهر نجران، جایی حوالی مرز عربستان و یمن زندگی می‌کردند و به دین مسیحیت روی می‌آورند، اما پس از آن با اتفاقاتی روبه‌رو می‌شوند.

این چهار پویانمایی ایرانی از بین 9 فیلم بلند پویانمایی که به دبیرخانه جشنواره رسیده‌اند انتخاب شده‌اند که قرار است در سینماهای شهید بهنام محمدی و غدیر مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون، فلسطین، سینما ‌تئاتر کانون و آزادی در روزهای برگزاری جشنواره نمایش داده شود.

برنامه‌های جنبی جشنواره پویانمایی در 6 بخش برگزار می‌شود

در بخش برنامه‌های جنبی جشنواره پویانمایی «نشست‌های تخصصی»، «پایان‌نامه‌های برتر»، «نقد فیلم کوتاه»، «معرفی و بررسی فیلم‌های سینمایی انیمیشن»، «رونمایی از کتاب‌های تخصصی» و «کارگاه آموزشی» برگزار می‌شود.

بر اساس این گزارش، محل برگزری تمامی این بخش‌ها، سالن کنفرانس مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب خواهد بود.

دهمین جشنواره دوسالانه بین‌المللی پویانمایی تهران از 15 تا 19 اسفند هم‌زمان در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان تهران و 32 سالن کانون در سراسر کشور برگزار می‌شود.

منبع: تسنیم

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها