تصاویری از خسارت‌های حمله هوایی به کاخ گلستان

کاخ گلستان که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده، در حمله هوایی مشترک آمریکا و اسرائیل به تهران، خسارت‌هایی دید، که تصاویری از آن منتشر شده است.

تصاویری از خسارت‌های حمله هوایی به کاخ گلستان

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با انتشار تصاویری از خسارت‌های وارد شده به این میراث جهانی یونسکو، تاکید کرد:
مجموعه جهانی کاخ گلستان، یکی از شاخص‌ترین نمادهای تاریخ و هویت ایران، در جریان حمله اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی آسیب دید؛ حادثه‌ای که از منظر حقوق بین‌الملل فرهنگی، نقض صریح کنوانسیون‌های صیانت از میراث جهانی به شمار می‌رود و نه‌تنها تعرض به حاکمیت ملی ایران، بلکه تعرض مستقیم به میراث مشترک بشریت تلقی می‌شود.

همچنین، سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفته است آنچه در حمله هوایی برای این میراث جهانی رخ داده است را به یونسکو گزارش می‌کند.

63765388

63765387

63765386

کاخ گلستان، که به عنوان ارک سلطنتی تهران شناخته می‌شد، در نزدیکی بازار تهران قرار دارد که در اثر موج انفجارهای حمله هوایی شامگاه یکشنبه دهم اسفندماه ۱۴۰۴ به میدان ارگ تهران، آسیب دید. این مجموعه تاریخی، در سال ۱۳۳۴ در فهرست آثار ملی ایران و در سال ۱۳۹۲ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.  

63765385

63765384

مبدأ تاریخی کاخ گلستان را به دوران شاه عباس صفوی نسبت می‌دهند، هرچند مهم‌ترین دوره تاریخی این کاخ به عصر آقا محمد خان قاجار مربوط می‌شود. او پس از غلبه بر لطفعلی خان زند، در سال ۱۲۱۰ هجری قمری تاج‌گذاری و تهران را به‌عنوان پایتخت انتخاب کرد. ناصرالدین شاه قاجار نیز در این کاخ تاج‌گذاری کرد و در دوره مظفرالدین‌شاه، فرمان مشروطه در این کاخ صادر و خوانده شد. کاخ گلستان در دوره پهلوی نه تنها با تغییراتی مواجه شد که محل رخدادهای تاریخی دیگری بود.

63765383

63765382

63765381

63765380

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس

    کاخها رو خودمون میبایست خراب کنیم که هیچ آثاری از طاغوت نمونه که پسر مفتخور حسرت السلطنه دیکتاتور فراری گور به گور شده بخواد برگرده و توی کاخهای پدرش خوشگذرانی کنه

    نظرات شما -
    • علی محمدی

      خطاب به ناشناس که میگی کاخ گلستان باید خودمون خراب کنیم، با کیا شدیم 90 میلیون نفر، برو کتاب بخون

    • ناشناس

      این دیدگاه‌ها واقعا ترسناک هستن!!! چطور ممکنه یک ایرانی چنین حرفی بزنه؟؟؟

    • ناشناس

      نیم ساعت داشتم فکر میکردم چی بنویسم در جوابت
      اصلا حرفی برای گفتن نیست
      همه چیز واضحه

  • ناشناس

    کاخ مستقیم هدف قرار نگرفته است. بلکه با موج انفجار آسیب دیده. بگویید کجا را زدند ؟

  • ناشناس

    کاخ رو ۴۷ سال پیش زدن