بیانیه ساترا درخصوص توقف پخش سریال «سووشون»

ساترا درخصوص توقف سریال «سووشون» ساخته نرگس آبیار در پلتفرم نماوا بیانیه‌ای را منتشر کرد.

بیانیه ساترا درخصوص توقف پخش سریال «سووشون»

در پی بیانیه نماوا درباره توقف انتشار سریال «سووشون»، ساترا برای تنویر افکار عمومی موارد زیر را به اطلاع می‌رساند:

1- بر اساس ضوابط جاری، تمامی آثار نمایشی، ملزم به اخذ مجوز ساخت (طرح اولیه، فیلمنامه و تولید) و انتشار هستند. درخصوص سریال «سووشون»، کلیات طرح که اقتباسی از اثر ماندگار ضد استعماری استاد سیمین دانشور بود، برای نگارش فیلمنامه مورد موافقت قرار گرفت؛ لیکن فیلمنامه ارائه شده نتوانست مجوز تولید را اخذ کند.

2- ساترا با هدف همکاری با نماوا (به رغم نداشتن مجوزهای لازم برای تولید)، طی ماه گذشته اثر تولید شده را در شورای انتشار بازبینی و نکات اصلاحی را در جلسات مختلف به مدیران محترم نماوا و کارگردان و تهیه‌کننده اعلام کرد. به غیر از اشکالات متعدد قسمت نخست، ساترا درباره‌ 5 قسمت بعدی تحویل داده شده سریال، با توجه به رعایت نسبی حدود اخلاقی، عرفی و شرعی، حداقل موارد را برای اصلاح به صاحبان اثر اعلام کرده است.

3-لازم به ذکر است روند برگزاری جلسات شورای صدور مجوز برای این اثر، جزو سریع‌ترین روندها در موارد متاخر بوده است. نماوا برخلاف گفت‌وگوها و توافقات، نسخه‌ای را منتشر کرده که دارای تخلفات مشهود و متعدد است.

4- ساترا بار دیگر تأکید می‌کند رویکرد این نهاد، حمایت از حقوق مخاطبان، فرهنگ عمومی و صیانت از تولید ملی در چهارچوب قانون است. موید این سخن آثار دیگری از نماوا و سایر سکوهای نمایش خانگی است که در فرایندی منطقی و در تعامل بین تنظیم‌گر و تولید کنندگان در حال سیر روال مرسوم و متعارف هستند.

5- در پایان از مدعی‌العموم محترم در اقدام به موقع و قاطع، در دفاع از حاکمیت قانون و صیانت از حقوق عامه و حکمرانی یکپارچه فرهنگی تشکر و قدردانی می‌شود.

سریال «سووشون» به دلیل آنچه دریافت نکردن مجوزهای قانونی عنوان شده است، ساعاتی پس از انتشار توقیف شد. مرکز رسانه قوه قضائیه عصر روز گذشته (جمعه 9 خردادماه) اعلام کرد، پلتفرم پخش‌کننده از انجام تعهدات قانونی امتناع کرده است و در نتیجه مسدود می‌شود.

 پلتفرم نماوا به عنوان منتشرکننده سریال «سووشون» در واکنش به این مسدودی، بیانیه‌ای صادر و تاکید کرد که سریال از همان مرحله ساخت دارای مجوز بوده و دلیل توقیف، اختلاف فقط بر سر 62 ثانیه سریال بوده است. همچنین به گفته مسوولان این پلتفرم، هزینه اشتراک تمام افرادی که در دو روز گذشته و به خاطر «سووشون» اشتراک خریدند، بازگردانده خواهد شد.

نرگس آبیار با انتشار یادداشتی تند در صفحه رسمی سریال نوشت: «چگونه ممکن است اثری که بر پایه رمانی فاخر ساخته شده، با گذر از تمامی مراحل قانونی، ناگهان و به بهانه‌ای مبهم متوقف شود؟ چه کسی پاسخگوی این حجم از توهین به شعور مخاطب است؟»

«سووشون» سریالی تاریخی به کارگردانی نرگس آبیار و تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی است. فیلمنامهٔ این سریال اقتباسی از رمان سووشون اثر سیمین دانشور نوشته شده است. این سریال داستان نقش مردم شیراز را در مقابله با استعمار روایت می‌کند و بهنوش طباطبایی و میلاد کی‌مرام ایفاگر نقش‌های اصلی هستند. این سریال پس از گذراندن تولید و فیلم برداری 4 ساله از 9 خرداد 1404 منتشر شد. اما تنها چند ساعت بعد از پخش آن قوه قضائیه به دلیل نداشتن مجوزهای لازم این سریال را توقیف و شبکه نمایش خانگی نماوا را مسدود کرد.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • ناشناس

    کار خوبی میکنید مخصوصن اون سگای که میارن مراکز تفریحی وپارکهارو نجس میکنن جمع کنید این ادا دراوردنای یسرو

  • ناشناس

    خودشون مجوزمیدن بعدباطلش میکنن چه بسازیم چه بنوشیم چه بخوریم ...

  • ایرانی آباد و آزاد

    بمیرید با این ایرادهای الکی و سانسورنان ....
    همواره برخلاف نظر مردم عمل‌ می کنید

    نظرات شما -
    • ناشناس

      صحنه های مضحک و وقیح و مبتذل در مرام خانوادگی برخی عادیست ولی این کشور امام زمان (عج) است و احدی حق ندارد صحنه های کاباره ای فیلم فارسی رو تولید و منتشر کند و درود بر قاطعیت مسئولین

  • هموطن

    واقعآ نمیشه با خانواده نشست و سریال های خانوادگی دید،
    فقط مونده بود کی مرام بهنوش را بغل کنه ببره روی تخت.
    به اصطلاح یاور خیلی از خطوط قرمزها را استاد کرده بودند.

  • امیر

    تمام این‌جوسازی ها کار خود تهیه کنندگان و صاحبان پلتفرم هاست!
    با کمترین هزینه با پخش چند سکانس ممیزی خبرسازی میکنن تا بیشترین تبلیغات را انجام بدن!

    خیلی از سریال ها رو نمیشه با خانواده نگاه کرد!
    کل سریال ها شده سیگار کشیدن، مشروب، روابط خاص، خیانت ، رقص، فحش های....!
    محتوا صفر
    هنر صفر
    فرهنگ صفر
    آموزش صفر


    اتفاقا یکبار کتاب های تاریخی در مورد سووشون را مطالعه کنید تا ببینید حق با کیه

    نظرات شما -
    • ناشناس

      مخصوص ازدواج سفیدی های فیلم فارسیت

  • م. ب ح. ر

    نرگس خانوم! از شما بعیده. که ادعا میکنید:«چگونه ممکن است، اثری که بر پایه رمانی فاخر ساخته شده، با گذر از تمامی مراحل قانونی، ناگهان و به بهانه‌ای مبهم متوقف شود."/ شاید اثر مد نظر شما فاخر و عالی و... باشد. ولی مهم اینکه شما و همکاران تان این اثر فاخر را به چه شکل و حال و هوابی به نمایش گذاشته باشید.؟! / واقعا از شما و امثال تان با این همه سابقه و ادعا و دب- دبه و کب_کبه... بعید است. که اینگونه فرهنگ عمومی و شعور ما مردم را نادیده بگیرید. و اینگونه افاضه فیض نمایید. این را بدانید: ذهن و فکر و قلب ما جای هر حرف و صحنه مزخرفی نیست. پس مواظب افکار و اعمال هنری تان باشید.

  • ناشناس

    مساله متن *رمان سوشون* و امثال ان نیست. بلکه مساله نادیده گرفتن فرهنگ و شعور عمومی مردم و بد اجرا کردن وقایع این رمان هست، که در بخش های کاملا ادب، اخلاق و انصاف... نادیده گرفته شده. و بغل بغل و دست روی دست و روی تخت...، قشنگ ترویج شده. عجیبه: -صاحبان بازیگر زن(همسر و والدین شان) و همسر و صاحب مرد هنرمند(زن و والدین شان) چگونه اجازه داده اند. همسر و فرزندشان اینگونه دست در دست، و.... و... و.... در بغل... هم باشند.؟؟؟؟؟!!!!!!