دانشمند مسلمان؛ اولین تولید کننده رژلب جامد

رژ لب به تازگی وارد زندگی روزمره نشده است و در واقع قدمت آن به حدود پنج هزار سال پیش باز می گردد.

دانشمند مسلمان؛ اولین تولید کننده رژلب جامد

به طور حتم رژ لب یکی از مهم ترین لوازم در کیف آرایش هر بانوی جذاب و زیبایی است. محققان معتقدند در گذشته زنان بین النهرین اولین افرادی بودند که از رژ لب استفاده می کردند. بر اساس رسم و رسوم های دیرینه آن ها، رژ لب از جواهرات نیمه گرانبها و خرد شده ساخته می شده است. در تمدن کهن دره سند، رژ لب علاوه بر لب ها، برای زیبا ساختن سایر اندام ها نیز مورد استفاده قرار می گرفته است.

مصریان باستان رنگ قرمز را از قارچی به نام فوکوس الگین به دست آورده و به آن 0.01% یُد و مقداری بُرُم اضافه کردند. کلئوپاترا از سوسک های کارمین که باعث ایجاد بیماری های جدی می شد برای درست کردن رژ لب هایی با رنگ قرمز پر رنگ و از مورچه ها برای ماندگاری آن استفاده می کرد. اما با گذر زمان رژ لب ها دستخوش تغییرات بسیاری شدند. برای مثال جهت براق شدن و جلوه بیشتر لب ها در ساخت آن ها از ماده به دست آمده از فلس ماهی استفاده شد.

آیا باور می‌کنید در سال ۱۷۷۰ میلادی، پارلمان بریتانیا زنانی را که رژ لب می‌زدند به اتهام سحر و جادو محاکمه می‌کرد؟

اما در آنسوی دیگر جهان یک دانشمند مسلمان اندلسی به نام ابوالقاسم‌الزهراوی نخستین رژ لب جامد (به شکل امروزی) را ساخت.

مصریان باستان از رنگها برای لب استفاده می‌کردند اما رژ لب به شکل جامد و امروزی از اختراعات مسلمانان در اندلس است.

مسلمانی که رژ لب را ساخت

رژ لب‌های باستانی چنین شکلی داشتند

ابوالقاسم زهراوی در کتاب خود "التصریف لمن عجز عن التالیف" ساخت رژ لب جامد را شرح داده‌است. گفتنی است رژ لب در قرن هجدهم و در زمان الیزابت اول از موم زنبور عسل و رنگ گیاهی سرخ تهیه میشد. در زمان جنگ جهانی دوم زنان به تقلید از فیلم‌های سینمایی و به عنوان نمادی از زن معاصر، رژ لب می‌زدند.

منبع: تابناک باتو

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها