اولین شهردار تهران بعد از انقلاب:

زمین پارک قیطریه اهدایی یک خانم بود و می خواست به شهرداری بدهد تا به پارک عمومی تبدیل شود/ وقتی اعضای شورای شهر مخالفند، معلوم نیست شهردار تهران با چه اختیاری تلاش دارد که در تمامی پارک‌های شهر مسجد بسازد

اولین شهردار تهران بعد از انقلاب گفت: زمین پارک قیطریه اهدایی یک خانم بود و علاقه‌ داشت این باغ را به شهرداری بدهد تا به پارک عمومی تبدیل شود.

زمین پارک قیطریه اهدایی یک خانم بود و می خواست به شهرداری بدهد تا به پارک عمومی تبدیل شود/ وقتی اعضای شورای شهر مخالفند، معلوم نیست شهردار تهران با چه اختیاری تلاش دارد که در تمامی پارک‌های شهر مسجد بسازد

شهردار تهران خواستار احداث مسجد در پارک قیطریه شده است و جامعه و حتی شورای شهر نیز نسبت به این اقدام ابراز نارضایتی کرده است. اقدامی که در شرایط فعلی مالی شهرداری چندان منطقی به نظر نمی‌رسد و با توجه به تعدد مساجد در نزدیکی پارک قیطریه و دیگر پارک‌های تهران، اینگونه اقدامات نتایج به خصوصی نیز به دنبال ندارد.

به جهت بررسی موضوع فوق گفتگو کردیم با مهندس محمد توسلی، اولین شهردار تهران بعد از انقلاب، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:

ماجرای احداث پارک قیطریه چیست؟

در جلد دوم خاطراتم که در سال ۱۳۹۹ منتشر شده مسائل مربوط به پارک قیطریه نیز آمده است. ماجرا از این قرار است که آقای اکبر یکی از حقوق‌دان‌هایی بودند که بعد از انقلاب با ما همکاری داوطلبانه داشتند. آقای اکبر یک روز به من گزارش دادند که یک خانم باغی در قیطریه دارند که علاقه‌مند هستند این باغ را به شهرداری اهدا کنند تا تبدیل به پارک عمومی شود. وقتی ایشان چنین پیشنهادی را مطرح کردند و با توجه به نگاه راهبردی ما برای توسعه فضای سبز از این نظر استقبال کردیم. چون آنجا باغ بود باید به شکل پارک طراحی می‌شد و در نهایت به شکل پارک امروزی درآمد. من به خاطر مسئولیتی که در مدیریت شهر تهران داشتم، وقتی نگاه آقای زاکانی برای احداث مسجد در آن پارک مطرح شد احساس مسئولیت کردم که واکنشی بصورت خلاصه در یک توییت داشته باشم. سوابق تاریخی که در خاطراتم آمده علاقمندان می‌توانند به آن مراجعه کنند تا با تاریخچه این پارک آشنا شوند.

در مورد آقای اکبر لازم به تاکید است که ایشان از جمله نیرو‌های انسانی بودند که به صورت داوطلبانه با شهرداری همکاری می‌کردند، ایشان در زمینه قرارداد‌های بین‌المللی شهرداری همکاری بسیار ثمربخشی داشتند، بطوری که بعد از واقعه اشغال سفارت آمریکا هیچ پرونده‌ای در رابطه با شهرداری تهران در دادگاه‌های بین‌المللی مطرح نبود که این امر از توانمندی ایشان بود. یکی از ویژگی‌های بعد از انقلاب هماهنگی ملت ایران با مدیران انقلاب بود، ما نیرو‌های داوطلب بسیاری داشتیم که بدون دریافت حقوق با شهرداری همکاری می‌کردند. چنین رخدادی را در سال‌های بعد شاهد نیستیم. مردم شهر تهران با مدیریت شهری آنچنان همکاری داشتند که ما پروژه‌هایی را در تهران مانند طرح ترافیک مرکز شهر اجرایی کردیم که کارشناسان باورشان نمی‌شد، اما با همکاری و حمایت شهروندان توانستیم چنین پروژه‌هایی را عملی کنیم.

تصمیمات مربوط به ساخت مسجد در شهرداری تهران از چه جهت نادرست و به انحراف رفته است؟

این نوع تصمیمات در شهرداری باید زیر نظر شورای شهر و شهردار تهران باید مجری مصوبات شورای شهر باشد. در حالیکه الان شاهد هستیم اعضای شورای شهر با این تصمیم موافق نیستند و معلوم نیست شهردار تهران با چه اختیاری تلاش دارد که در تمامی پارک‌های شهر مسجد بسازد. یک سؤال مطرح می‌شود که آیا وظایف شهرداری تهران ایجاد مسجد است؟ در کجای مقررات شهرداری آمده است که باید برای مسجد برنامه‌ریزی کنند؟ این کار‌ها عبور از وظایف راهبردی شهرداری است. وظایف شهرداری تهران پاسخ به نیازهاییست که زیست سلامت شهروندان را در ابعاد مختلف تأمین می‌کند. از جمله در زمینه محیط زیست، حمل و نقل شهری، کیفیت توسعه شهری؛ که بخش مهمی از وظایف شهرداری است. این کاری که شهرداری تهران خواهان انجام آن است در چارچوب وظایف شهرداری نیست. به نظر من اگر یک نظرخواهی از شهروندان تهران شود، گمان می‌کنم که بالای ۹۰ درصد مخالف این کار باشند. به خصوص اینکه ما به لحاظ اجتماعی می‌دانیم که در اطراف این پارک مساجد بسیار متعددی هست که عمدتاً نیز خالی هستند. میزان حضور مردم در مساجد بسیار کاهش پیدا کرده است. وقتی مساجد ما توسط شهروندان به دلایل فرهنگی و اجتماعی نسبتاً خالی شده است چرا باید در ساخت مساجد اینگونه رفتار کنند؟

این اتفاق چه زیان‌های مالی برای شهر تهران دارد؟

شهرداری تهران با محدودیت‌های مالی جدی مواجه است و پروژه‌های اساسی که برای سلامت شهروندان مورد نیاز است به دست فراموشی سپرده شده است. شهردار تهران از چه منابعی دنبال احداث مساجد در پارک‌های شهر است که نه قانونی و نه مورد نیاز است؟

در آن زمان که شما شهردار تهران بودید آیا توصیه مشابهی به شهرداری برای ساخت اماکن این چنینی می‌شد؟

به هیچ وجه در آن زمان توصیه‌ای درباره مسائل مذهبی به شهرداری نمی‌شد که بخواهد الزامی به ما داشته باشد. فضای بعد از انقلاب یک فضای کاملاً آزاد بود و من با تخصصی که در رشته مهندسی عمران و حمل و نقل ترافیک و مدیریتی شهری داشتم و تجربه‌ای که از سال ۴۶ تا ۵۷ کسب کردم و بیش از ده سال در جایگاه مهندس مشاور با شهرداری تهران همکاری داشتم کاملاً کوشش کردم نیاز‌های راهبردی شهر تهران مورد توجه قرار بگیرد.

در جلد دوم خاطرات من که تجربه مدیریت شهری در دوران بحران است، ما دنبال این بودیم که ساختار شهرتهران در دوازده منطقه پراکنده را به یک ساختار جدید با ۳۴۰ محله برسانیم و در آینده مدیریت شهری تهران بتواند محله محور باشد و مردم در شورا‌های محلات و شورای شهر، مدیریت واحد شهری را اجرا کنیم که در مهر ماه ۵۸ قانون آن در شورای انقلاب تصویب شد، اما با روندی که تاکنون داشتیم این نگاه‌های راهبردی به فراموشی سپرده شد، اما در دولت آقای خاتمی تا حدی در زمینه شورای شهر اجرا شد.

منبع: انتخاب
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 21
  • رباجیره سهمیه وغارت وکشتار
    0

    همون بلایی که سرصفوی وشاهان نابود شده اومد شدبخاطرفسادشون زدن توظاهرپرستی

  • ناشناس
    3

    مگر از زاکانی انتظار بیشتری دارید؟؟؟

  • ناشناس
    1

    مسجد که وقف عام نیست مدرسه وکمک به نیازمندان وقف عامه است

  • چای دبش باغ ازگل
    1

    شهردار تهران همیشه دست خودشو نشان می‌دهد می‌خواهد بگوید مجروح جنگ است خجالت بکشید آقای ذاکانی پوپولیسی حرف می‌زنی پوپولیسی رفتار می‌کنید نقشه های شوم در سر میپرورانید والا بلا من جانباز جنگ هشت ساله هستم اما هیچ وقت ریاکاری و سواستفاده مالی یا مقامی نمی‌کنم من نمی‌دانم هدف شماها از رفتن ب جبهه چه بود و کجای خطوط جبهه بودیدخجالت بکش!!! با اعصاب و روان مردم شهر بازی نکن!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      11

      مورچه جان چرا اسمت رو عوض کردی؟

    • 🐜
      0

      میخام ننگ چای دبش و ننگ زمین خواری رجبی فراموش نشه و یک پیشنهاد دارم برای دوستان بجای ناشناس از چای دبش باغ ازگل استفاده کنید البته فقط یک پیشنهاد بود اختیار با دوستان است!!!

    • ناشناس
      0

      بولله منم رزمنده داوطلب بودم حتی از این کارتهای نمیدونم جانباز وفلان وفلانم ندارم .

    • چای دبش باغ ازگل
      0

      ب ناشناس ۲۱/۲۹درود برشرف شما دوست عزیز رزمنده بسیاری از ما فقط و فقط برای حفاظت از آب و خاک و ناموس وطن رفتیم بدون هیچ چشم داشتی و بدون هیچ توقعی فقط از روی عشق ب میهن پرستی بود و بس درود بر سرقت عزیزم بازم پابده میرویم بدون هیچ چشم داشتی!!!

    • چای دبش باغ ازگل
      1

      درود بر شرفت صحیح است چشم هام دیگه خوب نمی بینه! دوست عزیز رزمنده عجله هم می‌کنم در نوشتن عذرخواهی میکنم عزیز لطفاً ببخشید ناشناس ۳۰/۲۹

  • حسن . بیسواد.
    0

    هر کاری میکنین زود باشین آقای حجت الاسلام والمسلمین صدیقی داره میاد اونور.

  • ناشناس
    1

    عزیزم نون توشه .مقصود پاساژشه مسجد وبتخانه بهانس .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      زدی وسط خال صدامتیازی

  • همرزم هادی
    14

    عزیزان آقای زاکانی یکی ازاهدافش مسجداست که میخواهند ازاین مکان مقدس درپارک ها کلاس گردان های ترک اعتیاد بوسیله خود عزیزان ترک کرده و کلاس های آموزشی همگانی واستفاده های عمومی دیگر ازاین مکان مقدس درپارکها موردبهره برداری قرارگیرد وبهیچ عنوان کاراقتصادی دراین مکانها صورت نمی گیرد

  • ناشناس
    0

    پس بیچاره شهردار شهوت عوامفریبی اش و کسب امتیاز برای نامزدی دور اینده برای ریاست جمهوری هوس انگیز پر سود را چگونه ارضا کند؟این بینوا کارخیر از دستش بر نمی اید ,دست کم پارک را برای مدتی برای گردشگران انجا مختل می کند:طاعت از دست نیاید گنهی باید کرد!از همه بالاتر ,الکاسب حبیب الله.در این ساخت و ساز چند میلیارد نا قابل به دست یک عده از ژنهای خوب می رسد !پول هم که پول مردم است؛بیخیالش !

  • ناشناس
    19

    هر ننه قمری اکنون یادش افتاده که نسبت به ساخت خانه خدا اظهار نظر نماید البته این بهانه است تا تلاش های اخیر شهرداری تهران در حوزه های مختلف شهری کمرنگ جلوه داده شود.‌

  • ناشناس
    1

    متعهد نبودن به خواسته اهدا کننده پارک برای کسانی که حتی تو زمین غصبی هم مسجد می سازند مسئله ای نیست.

  • سهراب
    6

    فرق خدا محوری و انسان محوری لیبرالی غربی اینجاست چون در دیدگاه لیبرالی انسان با مردن تمام می شود لذا نیاز به مسجد ندارد ولی دستشویی . زمین فوتسال .زمین والیبال .شهربازی و ........ ضروریست ولی مسجد به نظر بعضی‌ها اضافی است چرا چون قلب مریض است بخاطر همین ساخت مسجد داخل پارک مساوی با مسجد ضرار یعنی مسجد منافقین قرار می گیرد ضمن اینکه مگر پارکهای دیگر مثل پارک بعثت وغیره مسجد ندارد

  • سهراب
    6

    راستی چطور در پارکهای پایین شهر مسجد ایرادی ندارد ولی بالای شهر مشکل پیدا میکند شما فکر میکنید در اینجا نماز خوان نیست ولی اشتباه میکنید هست خوبش هم هست بخل نورزید

  • ناشناس
    1

    تو اگه راست میگی برو تو پارک ها دستشویی بساز که مردم تو صف معطل نشن در ضمن دستشویی هایی هم که درست کردی اب لوله کشی نداره و باید طرف با خودش اب ببره نمونش همین بوستان ولایت.

  • ناشناس
    0

    به احتمال زیاد کف پارک زیر خاکی خوابیده .برای استخراج باید پوششی باشد

  • ناشناس
    0

    یه مسجد کوچولو با دهها مغازه چی میشه!!!!
    مسجد بهانه هست

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها