وزیر امور خارجه آمریکا:

روبیو: احتمال فروپاشی سوریه وجود دارد

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: مقامات دولت موقت کنونی سوریه دارای تاریخچه‌ای مشخص هستند. اگر با آن‌ها ارتباط برقرار نمی‌کردیم، شرایط محکوم به شکست بود و وقوع جنگی داخلی در سوریه حتمی بود. شاید حتی با وجود ارتباطمان با آن‌ها، شرایط با شکست روبرو شود.

روبیو: احتمال فروپاشی سوریه وجود دارد

«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا و مشاور امنیت ملی موقت کاخ سفید عصر سه‌شنبه در یک جلسه استماع در کنگره آمریکا شرکت کرد.

روبیو در این جلسه استماع گفت: «وزارت امور خارجه خط مقدم دفاع و حمله ما در عرصه جهانی است و من مفتخرم که تنها در عرض چند ماه کوتاه، ما چشم‌انداز رئیس‌جمهور ترامپ مبنی بر سیاست خارجی "اولویت با آمریکا" را اجرا کرده‌ایم.»

این اظهارات درحالی است که اعضای کمیته سیاست خارجی سنا آمریکا با انتقاد از شکست‌های روبیو از جمله «شروع مجدد جنگ در غزه»، «قطع کمک‌های آمریکا به کشورهای آفریقایی در حوزه سلامت» و «تسلیم شدن دربرابر پوتین»، او و دولت آمریکا را آماج انتقادات خود قرار دادند.

با این وجود، روبیو در جلسه استماع خود در برابر کمیته روابط خارجه سنا آمریکا افزود: «مرزهای امن، جوامع امن و عدم تحمل کارتل‌های جنایتکار بار دیگر اصول راهنمای سیاست خارجی ما هستند. ما همکاری‌ها با مکزیک، السالوادور و دیگران را برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی در مبدا و شکستن کمر سازمان‌های تروریستی خارجی مانند MS-۱۳ و Tren de Aragua عمیق‌تر کرده‌ایم.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه بیانیه مقدماتی خود گفت: «این وزارتخانه پیام سیاست رئیس‌جمهور ترامپ را در سراسر اروپا منتقل کرده است، تعهد دبیرکل ناتو را برای افزایش هزینه‌های دفاعی تضمین کرده، روابط سیاسی و اقتصادی فراآتلانتیک را برای خدمت بهتر به منافع آمریکا دوباره تنظیم کرده و در کنار فرستاده ویژه، استیو ویتکاف، قاطعانه برای پایان دادن به جنگ اوکراین اقدام کرده است.»

او افزود: «ماه گذشته، من میزبان وزرای امور خارجه رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو در وزارت امور خارجه بودم تا مقدمات توافق صلحی را که توسط مشاور ارشد بولوس با هماهنگی شورای امنیت ملی کاخ سفید تسهیل شده بود، آغاز کنیم. این توافق به سال‌ها درگیری پایان می‌دهد و راه را برای سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها باز می‌کند.»

فریاد معترضان بر سر روبیو

وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهارات خود مدعی شد: «خواستار کمک به سوریه هستیم، زیرا جایگزین آن، هرج و مرج در منطقه است.»

جلسه استماع وزیر خارجه آمریکا چندین مرتبه با فریاد معترضین و خواسته آن‌ها برای توقف نسل‌کشی فلسطینیان متوقف شد.

او همچنین در اظهاراتی علیه چین ادعا کرد: «آن‌ها برخلاف آمریکا کمک‌های بشردوستانه ارائه نمی‌دهند. بلکه وام‌های تهاجمی ارائه می‌دهند. ابتکار کمربند و جاده چین یک تله است.»

روبیو در پاسخ به انتقادات وارد شده علیه خود گفت: «شما از همه تغییرات در وزارت خارجه استقبال نخواهید کرد. اما این تغییرات رخ خواهد داد.»

وقوع جنگ داخلی در سوریه محتمل است

او در پاسخ به سوالی درباره تصمیم آمریکا برای لغو تحریم‌ها علیه سوریه و فرصت‌های آمریکا در سوریه و لبنان و احتمال بازگشایی سفارت آمریکا در سوریه ادعا کرد: «دغدغه اصلی ما برای بازگشایی سفارت آمریکا در سوریه، دغدغه امنیتی است. باید بتوانیم از مردمان و نیروهای خود در سوریه پاسداری کنیم. بسیاری از نیروهای مسلح در سوریه همچنان آزاد و فعال هستند.»

مشاور امنیت ملی موقت کاخ سفید افزود: «مقامات دولت موقت کنونی سوریه دارای تاریخچه‌ای مشخص هستند. اگر با آن‌ها ارتباط برقرار نمی‌کردیم، شرایط محکوم به شکست بود و وقوع جنگی داخلی در سوریه حتمی بود. شاید حتی با وجود ارتباطمان با آن‌ها، شرایط با شکست روبرو شود. بی‌اعتمادی عظیمی در سوریه وجود دارد. سوریه ممکن است چند هفته با فروپاشی کامل یا جنگ داخلی فاصله داشته باشد.»

او در ادامه گفت: «قرار بود با وزیر خارجه سوریه در ترکیه دیدار کنم اما رئیس‌جمهور ترامپ با حمایت عربستان و ترکیه با الجولانی دیدار کرد و تصمیم گرفت تحریم‌ها برداشته شوند. اما کنگره باید تحریم‌ها را کامل بردارد. زیرا اکنون سرمایه‌گذاری در سوریه ناممکن است. تحولات در سوریه، روی لبنان تأثیر عمیقی خواهد گذاشت. در صورت تثبیت لبنان و سوریه در ۲ سال آینده، جنگ‌ها و تنش‌ها در منطقه کاهش پیدا خواهد کرد. با فرصتی تاریخی روبرو هستیم.»

هیچ یک از تحریم‌ها علیه روسیه برداشته نشده است

وزیر خارجه آمریکا همچنین درباره احتمال اعمال تحریم‌های گسترده‌تر از سوی آمریکا علیه روسیه گفت: «هیچ یک از تحریم‌ها علیه روسیه برداشته نشده است. ما هیچ اهرم فشاری علیه روسیه را کاهش نداده‌ایم.»

او در پاسخ به احتمال حمایت آمریکا از ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین گفت: «کاخ سفید درباره آن باید تماس بگیرد. اوکراین خواستار پدافند هوایی و پاتریوت شده اما ما دیگر پاتریوت نداریم. درحال تلاش برای انتقال پاتریوت از سوی متحدان آمریکا به اوکراین هستیم. اما هیچ یک از کشورها حاضر به انتقال پاتریوت‌های خود نیستند.»

روبیو افزود: «چالش کنونی این است که روسیه خواستار دریافت چیزی است که آن را ندارد. اوکراین نیز به‌دنبال بازپس‌گیری چیزی است که توانایی آن را ندارد. خواسته رئیس جمهور ترامپ، پایان دادن به این جنگ است. پس این ادعا که آمریکا اهرم فشار خود علیه پوتین را کاهش داده است، دروغ است.»

اگر تحریم‌ها علیه روسیه را تشدید کنیم، آن‌ها مذاکره نخواهند کرد

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره همکاری آمریکا با اروپا دربرابر روسیه گفت: «ما به همکاری خود با اروپا ادامه می‌دهیم. به روسیه نیز گفته‌ایم که اروپا باید در نهایت در میز مذاکرات حضور پیدا کند. در صورت مشخص شدن خواسته روسیه برای ادامه دادن جنگ، تحریم‌ها علیه مسکو تشدید خواهد شد.»

روبیو افزود: «به باور ترامپ، اگر تحریم‌ها علیه روسیه را تشدید کنیم، آن‌ها مذاکره نخواهند کرد.»

او درباره تأثیر تحولات اوکراین روی شرق آسیا گفت: «روی نقش ایران، کره شمالی و چین در جنگ اوکراین آگاه هستیم. روزانه به متحدان اروپایی خود اعلام می‌کنیم که بدون چین، روسیه نمی‌توانست این جنگ را ادامه دهد. از طرفی، هر مهمات و دلاری که در این جنگ هزینه می‌شود درحال کاهش منابع ما برای مقابله با جنگ احتمالی در شرق آسیا است.»

وزیر خارجه آمریکا افزود: «این جنگ از طریق اقدام نظامی پایان نخواهد یافت.»

چین به همه منابع نادر زمین دسترسی دارد

او در پاسخ به سوالی درباره نیاز آمریکا برای توسعه زیرساخت خود در جهت مقابله با «تهدید وجودی چین علیه آمریکا» اذعان کرد: «عدم تعادل خطرناک شکل گرفته بین جهان و چین در موضوعات بسیاری وجود دارد. چین به همه منابع نادر زمین دسترسی دارد. آن‌ها در بسیاری از این دسترسی‌ها در رتبه اول قرار دارند.»

روبیو ادعا کرد: «چین در ازای کمک‌های خود به دیگر کشورها، به منابع باارزش دسترسی پیدا می‌کند. آن‌ها همچنین درحال پالایش همه این منابع باارزش و نادر هستند. اگر روزی تجارت ما با جهان (چین) قطع شود، حتی نمی‌توانیم موتور ماشین تولید کنیم. شرایط خطرناکی شکل گرفته است. بسیاری از آن، نیاز انجام تغییرات داخلی است.»

او افزود: «چین یک مصرف کننده نیست، یک تولید کننده است. نگرانی اصلی اروپایی‌ها، حوزه تولید دارو است. چینی‌ها ۸۰ درصد صنعت دارو جهان را تحت سلطه خود دارند و برای ما مهلک است. اگر نتوانیم این مسائل را مدیریت کنیم، در خطر خواهیم بود.»

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید