چرا مذاکرات ایران و آمریکا به تعویق افتاد؟
آمریکایی ها در روز اول مذاکرات در مسقط پذیرفته اند که مذاکره در زیر سایه تهدید به جنگ انجام نخواهد شد و بین تهدید وزیر دفاع آمریکا یا نخست وزیر اسرائیل در تهدید به حمله نظامی علیه ایران هیچ مرزبندی وجود ندارد و رژیم صهیونی بدون اجازه آمریکا هیچ اقدامی در منطقه انجام نمی دهد.

درحالی که تصور خیلی ها این بود که امروز دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم هسته ای در رم یا مسقط برگزار شود، اما بنابر اعلام دو طرف، این دور از مذاکرات به تعویق افتاده و در روزهای آینده برگزار خواهد شد. در این میان برخی گمانه زنی ها درباره علت این تاخیر یا تعویق به راه افتاده که تلاش می کنند آن را به محتوای مذاکرات پیوند بزنند و برخی جریان های سیاسی و رسانه ای حتی پا را فراتر گذاشته و صریحا یا تلویحا انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته و خواستار کوتاه آمدن مقابل خواسته های آمریکا هستند. هرچند مذاکرات هسته ای در دور گذشته به مسائل فنی و اصطلاحا جزئیات رسیده و اگر روند آن با کندی مواجه شود، طبیعی است اما به نظر می رسد، آن چه باعث این تاخیر یا تعویق شده در جزئیات نیست، بلکه نتیجه به هم ریختگی تیم مذاکره کننده آمریکایی است. در ادامه برخی اتفاقاتی را که صرفا در ۵ روز گذشته رخ داده، فهرست کرده ام که بررسی آن به خوبی نشان می دهد تیم مذاکره کننده آمریکا و اساسا نظام اجرایی سیاست خارجی آمریکا مدتی است دچار اغتشاش است؛
۱- بالا گرفتن انتقادات از اوضاع بد بازار داخلی آمریکا و محقق نشدن وعدههای کمپین انتخاباتی ترامپ برای کاهش تورم و توجه به اقتصاد خانواده در آمریکا.
۲- ناکامی ارتش آمریکایی در مقابل انصارا... یمن با وجود بیش از یک ماه حملات سنگین به شهرها و مناطق مختلف این کشور که دستاورد چندانی برای یانکی ها نداشته و در این مدت آن ها حدود ۱۰ پهپاد پیشرفته خود را نیز از دست داده اند. به ویژه سقوط یک فروند جنگنده اف-۱۸ که نیروی دریایی آمریکا و حتی افکار عمومی این کشور نسبت به آن حس غرور دارند و سقوط این هواپیما آن هم از روی ناو ترومن، باعث بالا گرفتن انتقادها در رسانه های داخلی آمریکا از پنتاگون و ترامپ شده است.
۳- دمیدن بر اختلافات سیاستگذاری در سیاست خارجی و امنیت ملی از سوی برخی جریان های داخلی آمریکا و حتی کاخ سفید ظاهرا توسط بنیاد دفاع از دموکراسی(FDD). این بنیاد در ظاهر یک اندیشکده حوزه امنیتی، نظامی و سیاست خارجی است و در عمل یکی از مراکز تصمیم سازی برای جمهوری خواهان به شمار می رود. آن ها در روزهای اخیر حملاتی نیز به استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در مذاکره با روسیه و ایران داشته اند.
۴- اظهارات ضد ایرانی وزیر خزانهداری و توئیت تهدید آمیز وزیر دفاع آمریکا علیه ایران.
۵- اعمال تحریمهای جدید علیه ایران در روزهای اخیر.
۶- دفاع شکننده ترامپ و پسرش از مذاکره با ایران و موضع گیری او علیه برخی افراد داخل کاخ سفید.
۷- اظهارات تند و تهدیدآمیز نتانیاهو ضد ایران مبنی بر حمله به تاسیسات هستهای کشورمان که پس از چراغ سبز ترامپ به او رخ داد. جایی که ترامپ به نشریه تایم گفت تلاش نکرده جلوی حمله اسرائیل به ایران را بگیرد.
۸- برکناری مایکل والتز مشاور امنیت ملی آمریکا و معاونش که سطح بالای درگیری و تنش در کاخ سفید را نشان می دهد.
این که این اتفاقات و تغییر و تحولات احتمالی را باید به سود یا ضرر مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا دانست یا نه، مسئله ای است که برای پاسخ آن باید منتظر قطعی شدن برخی تحولات ماند. اما آن چه از سوی ما نباید فراموش شود مقابله با هرنوع تهدید آمریکا یا رژیم صهیونیستی به اقدام نظامی است. آمریکایی ها در روز اول مذاکرات در مسقط پذیرفته اند که مذاکره در زیر سایه تهدید به جنگ انجام نخواهد شد و بین تهدید وزیر دفاع آمریکا یا نخست وزیر اسرائیل در تهدید به حمله نظامی علیه ایران هیچ مرزبندی وجود ندارد و رژیم صهیونی بدون اجازه آمریکا هیچ اقدامی در منطقه انجام نمی دهد. بنابراین با قاطعیت باید مقابل این تهدیدات و فضاسازی ها ایستاد.
هم اش ازآمریکا گفتید چرا از مخالفان داخلی وتندرو ها داخل ایران درباره مذاکرات با آمریکا چیزی نمی گویید.
موارد هفتگانه که تحلیل وقایع است و احتمال قریب به یقین دارند. اگر تعمدی باشند یا سهوی. زیاد مهم نیست. مهم این است که توانسته مذاکرات را به تعویق بیندازند. اگر هر هفت مورد دست به دست هم داده باشند تا قادر به تعویق زمان دور چهارم مذاکره باشند. احتمالا حذف یک یا چند مورد از آنها توانایی و قدرت این هفت برادران را صفر می کند. بنابراین بهتر است به سمت کاهش بعضی موارد گام برداشت. اما اگر این موارد هرگز قابل کاهش نیستند بلکه احتمال تکرار دارند. بویژه موارد تهدیدآمیز. یا باید قید مذاکره را زد چون اعلام کرده ایم در فضای تهدید مذاکره نمی کنیم. یا باید تغییر سیاست داد و در فضای تهدید هم مذاکره کرد. نکته مهم این است که همه میدانند تهدیدات تو خالی ست. برای طبل توخالی مذاکره زمینگیر شود غلط است.
مطمن باشید توافقی نمیشه تا وقتی که تکلیف روسیه با اوکراین مشخص بشه
من از روز اول گفتم گول نخورید طلا دلار سکه خانه ماشین زمین بخرین منفجر میشه گوش نکردید دوباره دلار شد نزدیک 86 تومن چه مذاکره بشه چه نشه همینه