ترامپ بازمی‌گردد / باید احتمال انتخاب پرزیدنت سابق را جدی گرفت

اعلام ناگهانی با همراهی ایلان ماسک، به‌صورت زنده در توییتر، روشی غیرمتعارف برای راه‌اندازی کمپین ریاست‌جمهوری به نظر می‌رسد.

ترامپ بازمی‌گردد / باید احتمال انتخاب پرزیدنت سابق را جدی گرفت

با این حال ران دیسانتیس، فرماندار فلوریدا به این ترتیب از رقابت برای نامزدی جمهوری‌خواهان پرده برداشت. رای ایالت‌ها تا ژانویه مشخص نمی‌شود و پیش‌بینی نتیجه انتخابات مقدماتی دشوار است؛ چراکه برگزاری نظرسنجی باکیفیت از رآی‌دهندگان اولیه در ایالت‌های کلیدی هزینه گزافی خواهد داشت. با تمامی این اوصاف جمهوری‌خواهان نامزد پیشتاز و غیرقابل انکاری به نام دونالد ترامپ را در رینگ مبارزه می‌بینند. نشریه اکونومیست در سرمقاله این هفته خود به شایعات پیرامون انتخابات آتی آمریکا و نامزدی احتمالی ترامپ در آن پرداخته است.

ترامپ با عملکرد مناقشه‌برانگیز خود موجب شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای۲۰۱۸ و انتخابات ریاست‌جمهوری۲۰۲۰ شد. در ادامه نیز با نپذیرفتن شکست، طرفدارانش را تشویق کرد تا «دزدی رای را متوقف کنند.» برخی از آنها وارد کنگره شدند و در نتیجه این اتفاق افسر پلیسی بر اثر سکته مغزی جان باخت و چهار نفر خودکشی کردند. در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰، جنبش ترامپ به نوعی تسخیر خصمانه و غیرمنتظره حزب به نظر می‌رسید. در ۲۰۲۳ اما دیگر چنان به‌نظر نمی‌رسد. او اکنون نامزد پیشتاز است؛ زیرا بخش بزرگی از جمهوری‌خواهان واقعا خواهان او هستند. حامیان او در ۶سال گذشته از سران کمیته ملی جمهوری‌خواهان هستند. بیش از نیمی از جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان برای اولین بار از ۲۰۱۶ و در نتیجه حمایت از ترامپ انتخاب شدند. تقریبا همه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان و سنا که حاضر به همکاری با او نشدند، کنار گذاشته یا بازنشسته شده‌اند. از ۱۰عضو مجلس نمایندگان که در ژانویه۲۰۲۱ به استیضاح ترامپ رای دادند، تنها دو نفر هنوز نماینده هستند.

از سوی دیگر کمپین انتخاباتی ترامپ نیز بهتر از ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ سازمان‌دهی شده است. تحلیل نشریه اکونومیست از انتخابات مقدماتی نشان می‌دهد که شکست دادن ترامپ دشوار خواهد بود. او درحال حاضر به طرز خیره‌کننده‌ای پیشتاز است. نظرسنجی اکونومیست که توسط موسسه یوگاو انجام گرفته است، نشان می‌دهد که رای‌دهندگان مقدماتی جمهوری‌خواه با فاصله ۳۳درصدی، ترامپ را به دیسانتیس ترجیح می‌دهند. در ۲۰۱۶، آخرین‌باری که ترامپ در انتخابات مقدماتی شرکت کرد، در مراحل ابتدایی با رای بسیار کمتری از اکنون پیروز شده بود.

البته هنوز هم رای‌دهندگان جمهوری‌خواه وجود دارند که خواهان نماینده جایگزینی برای ترامپ هستند. سهم ۵۸درصدی او از نظرسنجی به این معنی است که نزدیک به نیمی از رای‌دهندگان اولیه ممکن است رای خود را صرف انتخاب شخص دیگری کنند. با این‌حال، دشواری‌ها برای ایجاد هماهنگی میان مخالفان ترامپ دلهره‌آور است. افراد نزدیک به کمپین ترامپ زمزمه می‌کنند که هرچه تعداد نامزدهای بیشتری وارد انتخابات مقدماتی شوند و میدان را بین خود تقسیم کنند، برای نامزد آنها بهتر خواهد بود. برخی از اسپانسرهای بزرگی که از نامزدهای غیر ترامپ حمایت پولی می‌کنند، کمک‌های خود را بر اینکه پس از انتخابات مقدماتی کارولینای جنوبی از دور خارج شوند مشروط کرده‌اند. ایده مهندسی وحدت حول محور نامزدی غیر ترامپ طراحی شده است، درست همان‌طور که دموکرات‌ها در ۲۰۲۰ حول جو بایدن متحد شدند تا از انتخاب برنی سندرز چپ‌گرا جلوگیری کنند.

محاکمه ترامپ برای جعل سوابق در نیویورک اندکی پس از سه‌شنبه بزرگ، آغاز خواهد شد که بیش از دوازده ایالت رای می‌دهند. نه این پرونده و نه هیچ یک از تحقیقات و اتهامات دیگری که ترامپ با آنها مواجه است احتمالا تا پایان دوره مقدماتی حل‌وفصل نخواهد شد. بنابراین کاملا محتمل است نامزد یکی از دو حزب بزرگ در صورت حضور در برگه رای همزمان هدف اتهامات کیفری باشد. اگرچه آمریکا سابقا روسای جمهور بدنامی داشته، اما هرگز رئیس‌جمهوری نداشته است که در محاکمه کیفری متهم اول باشد.

در اوایل سال جاری، هنگامی که مشخص شد هیات منصفه با پرونده‌ای مواجه است که ترامپ را متهم می‌کند ۳۰سال قبل زنی را مورد آزار جنسی قرار داده است، به‌نظر می‌رسید بسیاری از رای‌دهندگان ترامپ او را ترک خواهند کرد. با‌این‌حال، حکم این دادگاه هیچ تاثیر قابل توجهی بر رای نظرسنجی او نداشته است. به نظر می‌رسد ترامپ در متقاعد کردن رای‌دهندگان جمهوری‌خواه، موفق شده است. این درحالی است که دموکرات‌ها و بسیاری از متحدان آمریکا فکر می‌کنند که ترامپ تهدیدی برای دموکراسی است.

رقابت در انتخابات سراسری قطعا نزدیک خواهد بود، اگرچه به‌نظر می‌رسد کالج انتخاباتی برتری جزئی به جمهوری‌خواهان خواهد بخشید. آخرین تغییر غیرمنتظره در رای‌های ایالات مربوط به ۴۰سال پیش می‌شود. از آن زمان، آمریکا بطور پایداری از نظر سیاسی تقسیم شده است و رای‌دهندگان به ندرت حزب خود را تغییر می‌دهند. هرچند نقاط قوت دولت بایدن کمتر مورد توجه قرار گرفته‌ است، با این حال هیچ‌کس تصور شکست‌ناپذیری از او در ذهن ندارد. این درحالی ‌است که اگر کشور وارد رکود شود، ترامپ شانس بیشتری خواهد داشت. برخی از تاکتیک‌های مطرح شده در دوره انتخابات اولیه با هدف متوقف کردن او، مانند نامزدی شخص ثالث، ناامیدکننده به‌نظر می‌رسد و به راحتی می‌توانند نتیجه معکوس در پی داشته باشند و جایگاه او را بیشتر تقویت کند.

اکونومیست چنین نتیجه می‌گیرد که باید احتمال انتخاب ترامپ را جدی گرفت. ممکن است رئیس‌جمهور بعدی آمریکا کسی باشد که غرب را چندپاره کند و با ولادیمیر پوتین هم‌پیمان باشد. ترامپ کسی است که نتایج انتخابات را تنها در صورت پیروزی می‌پذیرد و برای مخالفت با بایدن، نکول در قبال بدهی ملی را پیشنهاد کرده است. او در حالی که به‌دلیل نقض قوانین کیفری تحت تحقیقات متعدد قرار گرفته است، اکنون قانون مدنی را در برابر خود می‌بیند تا درباره اتهام تجاوز جنسی پاسخ‌گو باشد. به عقیده اکونومیست هرکسی که به آمریکا، دموکراسی، محافظه کاری یا رفتار حرفه‌ای اهمیت می‌دهد، باید امیدوار باشد که دیسانتیس یا یکی از دیگر نامزدهای جمهوری‌خواه غیر ترامپ بتوانند برخلاف پیش‌بینی‌ها ظاهر شوند و او را شکست دهند.

منبع: دنیای اقتصاد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ناشناس
    0

    متاسفانه فرصت ها رو برای امضای برجام از دست دادیم و باید متظر روزهای سیاه تری برای ایران باشیم.اگر ترامپ برنده بشه که روزگارمون سیاه تر خواهد شد، اگر دیسانتیس رییس جمهور بشه که دیگه واویلا. ترامپ حداقل به توان 3 میشه دیسانتیس!

  • ناشناس
    1

    درود بر مرد دوست داشتنی و محبوب من دونالد ترامپ.

  • رابی
    1

    بوی گل و سوسن و یاسمن آید
    بایدن چو بیرون رود ترامپ درآید

  • ناشناس
    1

    ترامپ یه دونس

  • ناشناس
    0

    از در و دیوار این مملکت از برکت روحانیت و امام زمان و ملت امام حسینیم برکت می بارد

    نظرات شما -
    • فتح الله احمدیان
      0

      برا آخوندا بله.....

  • ایرانیم
    0

    این جور که انتخابات آمریکا برای ما خیلی مهم است انتخابات ایران هیچ اهمیتی ندارد

  • ناشناس
    0

    ترامپ عشق، زندگی، ترامپ امید محرومان و مستضعفان
    ترامپ نابودگر دیکتاتوری
    ترامپ منادی صلح و دوستی
    زنده باد!!!

  • ناشناس
    0

    جمهوری اسلامی ۳۰ ساله فرصت سوزی میکنه...مسوولان چین هم اگر مانند مسوولان جمهوری اسلامی از نظر سیاسی و اقتصادی عمل می کردند الان چین ویرانه ای بیش نبود...متاسفانه همه فرصت‌ها از دست رفت و آینده چندان جالب به نظر نمی یاد برای ایران و ایرانی...

  • ناشناس
    0

    کمی فشار بیشتر به مردم وارد میشه نگران نباشید ترامپ مرد معامله هستش نه جنگ امتیازاتی که میخواد رو به ایران تحمیل میکنه و امامه داران رو مجبور به توافق میکنه البته توافق مد نظر خودش و شاید اینطوری شرایط مردم بهتر شود . امیدوار هم هستیم پرونده پوتین متجاوز جنایتکار را هم ببندد . و در نهایت اینکه امریکا و ترامپ بدنبال منافع خود هستند ما مردم با اتحاد هم اگر نتوانستیم کشور را اصلاح کنیم باید بدانیم که هیچ شخص و کشور دیگری دنبال خواسته ما مردم نبوده و نیست و فقط شاید ما ملت ایران و امریکا فقط دشمن یکسان داریم نه خواسته های یکسان .مسئولین کشور ما دوست ترین دوست امریکا هستند چون علت و بهانه حضور امریکا در منطقه شدند که از این بابت و فروش اسلحه و دخالت و ناامنی که ما در منطقه ایجاد کردیم میلیاردها دلار پول به جیب امریکا رفته و میرود . ما در اصل یه دکان پر رونق برای امریکا در خلیج فارس راه انداختیم که خودمان هم قدرت جمع کردن یا بستن این دکان را نداریم .پس به شعار های مسئولین توجه نکنیدهر مرگ بر امریکا دلاری د جیب امریکاست در واقعیت .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها