امیرعبداللهیان: هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسیم

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسیم و بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید داریم.

امیرعبداللهیان: هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسیم

حسین امیرعبداللهیان صبح امروز در جریان دیدار مقامات وزارت خارجه و روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور  با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حرم امام خمینی، گفت:  ما در ارتباط با موضوع  حقابه ایران از هیرمند، گفت وگوهایی با مقامات افغانستان داشته ایم و معتقدیم که بر اساس قرارداد ۱۳۵۱ باید در این ارتباط مسیر حقوقی مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان این که به مقامات افغانستان گفته‌ایم که مشکل حقآبه از طریق بیانیه سیاسی حل نمی شود و باید در چارچوب اقدامات حقوقی این موضوع پی گیری شود، افزود: درگیری‌های مرزی پراکنده‌ای که در ماه‌های گذشته بعضا در مرز ایران و افغانستان رخ داده است، باعث نگرانی است.

وزیر امور خارجه با اشاره به همسایگی ایران و افغانستان و وجود مرزهای طولانی بین دو کشور در بخشی دیگر از صحبت های خود در این ارتباط گفت: راهی جز تعامل بین دو کشور وجود ندارد.

امیرعبداللهیان‌ همچنین با بیان این که ما نمی‌خواهیم حادثه تلخ مزار شریف تکرار شود، گفت: ما می خواهیم به روند تحقق صلح و امنیت در افغانستان کمک کنیم و انتظارات متقابل نیز از حاکمان کنونی افغانستان داریم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در مورد موضوع افغانستان گفت: افغانستان یک موضوع مهم برای ما است. ما از این که در افغانستان دولت فراگیر تشکیل نشده ناخرسندیم و این موضوع را به حاکمان کنونی افغانستان نیز اعلام کرده‌ایم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این که ما هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسیم و بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید داریم، افزود: طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است نه همه افغانستان.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: ما از محروم کردن زنان و دختران افغانستانی  از تحصیل و آموزش ناخرسندیم و این را رفتاری برخلاف تعالیم پیامبر اسلام می دانیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود  با بیان اینکه "سیاست خارجی متوازن که  از سوی دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی دنبال می‌شود" گفت:  سیاست خارجی  متوازن یعنی تعامل با بخش های مختلف جهان مبتنی بر دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و در همین چارچوب تعامل با  بخش‌های مختلف جهان مورد توجه ما قرار دارد.

 وی افزود: در همین چارچوب  نگاه به همسایگان و کشورهای آسیایی، توجه به دیپلماسی اقتصادی و بهره گیری از ظرفیت دیپلماسی عمومی مورد توجه جدی ماست.

امیرعبداللهیان گفت: ما در حوزه سیاست خارجی نگاه ویژه‌ای به ایرانیان خارج از کشور نیز داریم. اکنون به صورت رسمی حدود پنچ میلیون و ۱۰۰ هزار ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند که البته ممکن است عدد واقعی بیش از این باشد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: همه می‌دانیم تحت تاثیر آثار و پیامدهای شیوع ویروس کرونا و همچنین تحت جنگ اوکراین و تحریم‌های دشمنان علیه ملت ایران علی‌رغم پیشرفت‌هایی که در کشور ایجاد شده در موضوع اقتصاد و معیشت مردم همچنان نیاز به کار و تلاش بیشتری هستیم. در همین چارچوب در دستگاه سیاست خارجی ما تمرکز ویژه‌ای بر دیپلماسی اقتصادی و موضوع توسعه تجارت خارجی و تسهیل آن داریم تا زمینه برای رونق و کار بیشتر در کشور فراهم شود و امروز یکی از اولویت‌های ویژه وزارت خارجه است.

وی اظهار کرد: ما در دستگاه سیاست خارجی ضمن این‌که به تمام وظایف ذاتی‌مان در حوزه روابط بین‌الملل و سیاست خارجی می‌پردازیم به ارتقاء معیشت مردم نیز توجه داریم و در همین چارچوب مصمم هستیم که در عرصه سیاست خارجی از ظرفیت‌ها برای حل مشکلات معیشتی مردم استفاده کنیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با بیان این‌که در همین راستا بی‌اثر کردن تحریم‌ها مورد توجه ما است، ادامه داد: متاسفانه اعمال تحریم‌های یک جانبه و ظالمانه از سمت آمریکا و برخی از کشورها تبدیل به یک امتیاز برای آنها شده است و ما در راستای بی‌اثر کردن تحریم‌ها در کنار دیگر تلاش‌ها موضوع دیپلماسی و مذاکره را همچنان در دستور کار قرار داریم.

امیرعبداللهیان با بیان این‌که برخی می‌گویند برجام تمام شده و یا دیگر کارکردی ندارد، گفت: ما بر این اعتقادیم که برجام خوب یا بد، دارای نقاط ضعف و قوت امروز این سند بین‌المللی است که در برابر ما قرار دارد و ما در عرصه دیپلماسی برای لغو تحریم‌ها این سند و مسیر را در پیش رو داریم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که تبادل پیام‌ها به صورت غیرمستقیم بین ایران و طرف‌های مذاکره کننده ادامه دارد تصریح کرد: به موازات آن شاهد تلاش‌هایی از سوی وزرای خارجه برخی کشورها هستیم تا این زمینه فراهم شود که مذاکرات به جمع‌بندی برسد.

وی با بیان این که برای رسیدن مذاکرات انجام شده به جمع بندی تلاش‌های متنوعی را در دستور کار داریم اظهار کرد: ما به وظیفه خود برای لغو تحریم‌ها از مسیر مذاکره و دیپلماسی با رعایت خطوط قرمز کشورمان ادامه می‌دهیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: پیشرفت‌های خوبی در این زمینه حاصل شده است و امیدواریم به نقطه و نتایج روشنی برسیم که بتوانیم آن را در اختیار افکار عمومی قرار دهیم.

وزیر خارجه کشورمان همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: ما در منطقه با چالش‌های مختلفی همچنان مواجه هستیم و به موازات این‌که جنگ در یمن فروکش کرد شاهد وقوع درگیری و ایجاد بحران در سودان هستیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برگزاری نشست سفرا و روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور تصریح کرد: این همایش با موضوع تحول در نظام جهانی و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در آن برگزار شده است.

وی با بیان این‌که امام خمینی (ره) از سال‌ها پیش تحول در نظام جهانی را در عرصه عمل به ظهور رساندند تصریح کرد: وقوع انقلاب اسلامی تحول مهمی در عرصه جهانی بود.

وزیر خارجه کشورمان با بیان این‌که یکی از اندیشه‌های اصلی ما شعار نه شرقی نه غربی بود اظهار کرد: این شعار، دکترین ما در عرصه سیاست خارجی است و ما شاهد حساسیت مردم به پایبندی به این شعار از سوی دستگاه دیپلماسی هستیم. چنانکه هرگاه دستگاه دیپلماسی در چارچوب نگاه به شرق و نگاه به غرب یا نگاه به آمریکا یا روسیه موضعی اتخاذ کند که مردم احساس کنند این موضع به نوعی با شعار نه شرقی نه غربی که از سوی امام خمینی (ره) مطرح شده فاصله دارد موجی از انتقادات به دستگاه دیپلماسی وارد می‌شود و مردم نسبت به این موضوع حساسیت دارند و برایشان اجرای این شعار مهم است.

امیرعبداللهیان با بیان این‌که این دکترین ما در عرصه سیاست خارجی با گذشت سال‌ها همچنان مورد توجه جدی مردم و دستگاه سیاست خارجی است، اضافه کرد: ما از امام خمینی (ره) استقلال سیاسی و نفی وابستگی از قدرت‌های بزرگ را آموختیم. امام خمینی (ره) همچنین نگاه ویژه‌ای به مظلومین و مستضعفین جهان داشتند و در همین چارچوب دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز نگاه ویژه‌ای به حمایت از مظلوم و مستضعفان جهان دارد و حمایت از آرمان فلسطین و آزادی قدس شریف را در دستور کار خود قرار داده است.

وی همچنین با اشاره به تاکیدات رهبری مبنی بر رعایت سه مولفه عزت، حکمت و مصلحت و عرصه روابط خارجی از سوی جمهوری اسلامی ایران افزود: همانطوری که اجرای شعار نه شرقی نه غربی امام خمینی (ره) در دستور کار ما است، ما در عرصه سیاست خارجی براساس دکترین عزت، حکمت و مصلحت عمل می‌کنیم.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: مقام معظم رهبری در دیدار روز شنبه مقامات وزارت خارجه و سفرای ایران در خارج از کشور با ایشان نسخه جدیدی از به کارگیری این سه اصل ارائه کردند و تاکید داشتند عزت یعنی نفی دیپلماسی التماسی، حکمت یعنی عمل خردمندانه در تعاملات خارجی و بین‌المللی و مصلحت یعنی انعطاف اما در جهت نیل به اهداف نه فاصله گرفتن از اهداف.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 50
  • ناشناس
    5

    شماها فقط به مردم ایران زور می‌گویید شماه مثل طبل تو خالی هستید به غیر از مردم به هیچ کس زورتان نمیرسد

    نظرات شما -
    • 2

      آورین آورین

    • ش
      5

      جناب امیر عبداللهیان.
      این خوارج را به رسمیت نشناسید.
      این ها خبیث ترین دشمنان اسلام بودند که در جنگ نهروان تار و مار شدند و به شرق ایران و عده ای به مصر گریختند.
      حالا از لطف تجاوز شوروی و تسلیحات آمریکایی مدعی نمایندگی دین اسلام شده اند.

    • 1

      شما فقط راههای دزدی کردن از مردم ایران را بلدید.

    • ناشناس
      0

      طالبان سیری چنده ملت از. گرسنگی به زباله گردی رسیدن. این است حمایت از مستضعفان و پابرهنه ها!

    • ناشناس
      0

      آقای وزیر دیراومدی خیلی دیره😂😂😂 تازه یادتون اومده؟ بعد از بازکردن سفارت‌خونه و افطاری و جلسه و بازدید از نمایشگاه و...

  • ناشناس
    3

    شما هنوز نتونستی از افغانها آب بگیری.دنبال تشکیل دولت فراگیر در افغانستان هستی؟تنها راهش اینه که به افغانستان با اون موشک‌هایی که دارید حمله کنید و دولت فراگیرتان را در اونجا تاسیس کنید.

    نظرات شما -
    • رابی
      8

      اینها مال این حرفها نیستند.اون کوروش بزرگ بود که نصف جهان را فتح کرد.اینها اگر خاک ایران را مثل دریای خزر به بیگانگان نبخشند میبایست ممنونشان بود.

    • ناشناس
      2

      تحریک میکنی. شر به پا کن هستیها. خودت میری جنگ یا در میری؟

    • 0

      یک نیروگاه اتمی توی چابهار بزنید تا هم برق تولید بشه با آب شیرین کن آن هم آب سیستان تامین بشه . این افغانیها را بفرستید توی کشور خودشون و بهشون سلاح بدهید که علیه طالبان بجنگند.

  • ناشناس
    1

    اون وقت سفارت در ایران را کی تقدیم طالبان کرد؟کی اونا را رسما با دیگر کارگزارن دعوت افطاری کرد؟نگید کار دشمنه !!!!!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      جالب‌است‌اینها‌بعداز‌پیروزی‌طالبان‌‌...حکومت‌طالبان‌
      را‌به‌رسمیت‌قبول‌کردند‌پس‌چی‌شد‌‌‌بعداز‌مدتی‌‌به‌رسمیت‌‌
      قبول
      نکردند‌....اهان‌به‌حرف‌هاتان‌گوش‌‌نمیکنند‌...تازه‌اول‌کار
      انها‌است‌

  • ناشناس
    0

    با سلام
    بی زحمت به وزیر خارجه بگویید
    جر زنی نکنه
    اگر اینطور بود
    چرا سفارتشان را باز کردند

  • یک ناشناس
    1

    اگر به رسمیت نمیشناسیس پس چرا سفارت رو دادین بهشون

  • ناشناس
    3

    اگر طالبان را هنوز به رسمیت نمیشناسید پس چرا سفارت افغانستان را دو دستی تقدیمشان کردید؟؟؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      به دستور روسیه

  • زااارت
    2

    خوب بود اول با کیهان مشورت می‌کردی بعد این حرفها را می زدی

  • متین
    4

    چرا دعوتشون کردین به ایران ؟؟ چرا هزارتا امتیاز بهشون دادین ؟

  • خدا
    1

    دیگ به دیگ‌میگه روت سیاه

  • محمود...
    1

    چراصادقانه حرف نزدی؟درسفارتخانه به طلبان لهاف تشکم پهن کردی.چقدسیاست لرزانی داری؟این قدرحرفتوعوض نکن.چرافکرمیکنی مردم دچارفراموشی هستن؟این قبابرات بزرگه

  • مهدی
    1

    صبح به خیر

  • ناشناس
    1

    جنبش اصیل منطقه

  • ناشناس
    3

    وقتی کشور به دست امام صادقی ها بیفته بیشتر از این انتظار نداریم

    نظرات شما -
    • 2

      چه عجب ... این کارتون خوب بود.
      افغانستانی که " حق آب " را نمی دهد ، دیگر مشروعیت نداره . و این یعنی ایران می تواند برای افغانستان درد سر ایجاد کند.
      مثل کمک به روی کار آمدن یک دولت ثانویه در افغانستان و بیرون کردن تدریجی طالبان

  • ناشناس
    2

    😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • ناشناس
    3

    عجب ....اقتدار پوشالی...

  • ناشناس
    2

    الان دو ساله دارید با طالبان مماشات میکنید .
    دوساله حقابه ایران رو نمیدن ولی بازم دارید باهاشون مدارا میکنید . اقا جان به خدا قسم دارید اشتباه میکتید فکر نکنید دارید از جنگ جلوگیری مکنید و صلح به ارمغان میارید .
    شما دارید اقتدار و جلالو جبروت یک ملت رو پایمال میکنید وقتی اقتدار یه ملت از دست بره به این راحتیا برنمیگرده. کشور های اطراف خیلی اسوده دارند به حدود ما تعدی میکنند. حداقل توی این چند وقت که درگیری های لفظی بالا گرفته یه رزمایش برگزار میکردید لب مرز ایران و افغانستان.
    خواهش میکنم ملت ایران رو خار خفیف نکنید.
    ما جوانان جنگی و شجاع کم نداریم

  • ناشناس
    3

    احسنت بر جناب آقای دکتر سید امیر عبداللهیان آورین

  • علی
    3

    پس چی شد اون شادمانی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان؟!!!
    گول خوردین باز؟!
    درد سرتون تازه شروع شده و این اولین باری نیست که اشتباه محاسباتی میکنید، آخریش هم نیست!!!!

  • نا بابا
    3

    پس چرا سفارت دادید به طالبان در تهران؟؟؟؟

  • ناشناس
    2

    ان ساندیسخورهایی که در پیروزی طالبان مست و بی غیرت شده بودن امروز بهتر است از شرمندگی در چاه فاضلاب بخ ابند

  • ناشناس
    3

    شما این غلط را قبلا باید می کردید ضمنا اگه شاه احمق این قرارداد را نمی بست شما به چه‌ چیز استناد می کردید. واقعا جای تاسف داره برای سیاستمداران ایران که اجازه دادن طالبان به قدرت برسه می تونستن عین سوریه از مردم افغانستان نیز حمایت کنند. باید این روز ها ببینید

  • ناشناس
    2

    شما که آنها را قبلا به رسمیت شناخته اید حالا که لگر خوردید میگید به رسمیت نمی شناسیم

  • ناشناس
    1

    دردی رو دوا میکنه آب رو درست میکنن ار نمیشناسی چطور سفارتشو باز کردید

  • 1

    راستی چطور سد رایگان با پول ایران براشون ساختید که این حرف مفت رو بزنند انگاری فکر میکنن چندی بعد مشهد رو میرند یا کرمان که پهناور ترین زمین ایرانه

  • نقی
    0

    به قول یک آقایی طنز بزرگ روزگار این است که مقامات ایران از گروه های مختلف افغانستان بخواهند حکومت فراگیر تشکیل بدهند.

  • ایرانی آباد و آزاد
    1

    لعنت بر شما و سیاست خارجیتان ....
    حالا باید این حرف را بزنید ؟؟؟
    اکثریت مردم دو سال قبل نظرشان نفی طالبان بود و شماها تائید کردید !!!!

  • فقر فلاکت هزار گرفتاری داریم
    1

    پول نداریم خونه نداریم رهن خونه نداریم ماشین نداریم موتور نداریم لعنت خدا بر طالبان ننگین بیان تمام افغانها را بیرون کنید اگر راست می گویید معیشتی یه جانباز برابر با یه برج کرایه خونه حون باید گریست

  • علی
    3

    اگه قبولشون نداری چرا پس از خروج آمریکابی‌ها نماینده فرستادی خدمتشون؟!

  • Meloy
    1

    اگه طالبان رو به رسمیت نمیشناسین چرا سفارت افغانستان رو تحویلشون دادین؟!

  • ایرانی
    1

    عههههههههههه
    تا دیروز که جنبش اصیل منطقه بودن!!!!!

  • ناشناس
    1

    شما سفارت افغانستان در ایران را تحویل این وحشی ها دادین حالا می فرمایید به رسمیت نمی شناسیم ؟

  • ناشناس
    0

    ...ما براین اعتقادیم!
    ...ما
    ...ما
    ...ما
    ما ما ما
    تا الان چکار کردی؟

  • ناشناس
    1

    out with millions f ...afgans from iran!

  • ناشناس
    0

    مردم لین همه گرفتارند طرف میان حرف از حجاب میزنه تا پول از مردم بگیرند خب یک راست از هرخانه ای مالیات سنگین بگیر تا کل ایران مهاجرت کنن تا شماها بینیم چند نفر میمونه تو ایران خراب شده جز خودتان وحوضتان بس نیست از هرخبری یه اطلاعات میگیری چقدر اختلاس گر تواین کشور خراب شده س در صمن همه هم فک وفامیل هم دزد در دزد نمیدونن خدا صدای این جوانان را نمی‌شنوند

  • امیرکبیر
    0

    فقط باید خداراشاکر بود که در آرشیو تمام گفتههای جنابعالی وشریعتمداری واعوان وانصارتان موجوداست.نفرین برشماوسیاستهای ریاکاریتان که فقط منافع شخص را برمنافع ملی ترجیح میدهید

  • ناشناس
    1

    ببین طالبان چقدر وحشی هستن که هموطنان شان از دست شان فرار میکنن. یخ پشت وحشی و عقب افتاده و وحشی بیشتر نیستن.

  • ناشناس
    1

    خوب شما كه اين همه از اقتدار موشك پهباد صحبت ميكنيين امريكا واسراييل رو از صبح تا شب تهديد ميكنيين اگه راست ميگين همين طالبان شپشو غار نشين كنو خودتون رو ادب كنيين تا بقيه دشمنان ايران هم به قول خودتون بفهمن شما علكي رجرز نميخونيين مردم ايران هم باورشون ميشه شما لاف نميزنيين

  • عبدی
    1

    آقای وزیر شما که دیروز باهاشون خوش و بش کردی و دست دادی و ملا برادر خطاب کردی فیلمت هست حالا چی شد؟

  • ایرانی
    1

    اگر راست میگی و به حرفت اعتقاد داری( که نداری) در سفارتخونه شون رو ببندین و کارکنانش رو با لگد پرت کنین بیرون و از ایران اخراجشون کنید، البته به تجربه ثابت شده که شما از این
    جرات ها ندارین

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها