چرا انتخابات کنست در اسرائیل تکرار می‌شود؟

پس از حدود 12 ماه از برگزاری آخرین انتخابات در رژیم صهیونیستی، نمایندگان کنست روز گذشته به لایحه انحلال خود و دعوت به برگزاری انتخابات جدید رای دادند؛ انتخاباتی که برای پنجمین بار طی سه سال و نیم گذشته برگزار خواهد شد.

چرا انتخابات کنست در اسرائیل تکرار می‌شود؟

به نقل از الحره، «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید»، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی پیشتر در بیانیه‌ای تاکید کرده بودند«پس از آزمون تمام تلاش‌ها برای ایجاد ثبات در ائتلاف، نفتالی بنت و یائیر لاپید تصمیم گرفتند هفته آینده قانون (انحلال پارلمان) را در کنست تصویب کنند.»

آن‌ها همچنین تصریح کردند که چرخش قدرت نیز به‌طور پیش‌بینی شده انجام می‌شود.

بنت و لاپید در ژوئن ۲۰۲۱ در یک ائتلاف خاص هشت حزب راست، میانه، چپ و یک حزب عربی اسلامی را گرد هم آوردند تا به ۱۲ سال نخست وزیر «بنیامین نتانیاهو» پایان دهند.

به نوشته رسانه‌های اسرائیلی، این انتخابات احتمالا در اواخر اکتبر یا اوایل نوامبر برگزار خواهد شد.

شاید ساده‌ترین پاسخ برای این سوال این باشد که اسرائیل با چند دستگی عمیقی رو به رو است و بسیاری در اینکه نتانیاهو شایستگی نخست‌وزیری دارد یا نه، اختلاف نظر دارند.

افزون بر این، ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی از مجموعه متنوعی از احزاب دارای ایدئولوژی‌های مختلف تشکیل شده که باید برای روی کار آوردن دولت جدید با هم ائتلاف کنند.

پس از برگزاری انتخابات پیش روی چه خواهد شد؟

طی 74 سال گذشته هیچ حزبی اکثریت پارلمان که معروف به کنست است را به دست نیاورده است (کنست 120 نماینده دارد) لذا پس از هر انتخابات باید نخست وزیر احتمالی به تشکیل ائتلافی برای به دست آوردن دستکم 61 کرسی تلاش کند.

و این امر به احزاب کوچک، قدرت چانه‌زنی و ابراز وجود قابل توجهی کند، اعطا می‌کند و پس از هر انتخابات تقریبا بر یک یا چند حزب کوچک که کفه را به نفع ائتلافی مشخص سنگین می‌کند، تمرکز می شود، امری که نیازمند هفته‌ها مذاکره و بده‌بستان میان رهبران احزاب مختلف است.

و اگر هیچکس قادر به کسب اکثریت نباشد همانطور که پس از انتخابات آوریا و سپتامبر سال 2019 میلادی اتفاق افتاد، انتخابات دوباره تکرار خواهد شد و دولت حاکم به عنوان دولت پیشبرد امور به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

در جریان انتخابات اخیر، احزاب قوم‌گرا و دینی، اکثریت کرسی‌های کنست را به دست آوردند.

درخصوص نتانیاهو، احزاب راستی و دینگرا وی را فردی مجرب و دارای قدرت تعامل با رهبرن جهان و رویارویی با چالش‌های امنیتی رژیم صهیونیستی می‌دانند اما در مقابل، مخالفان، وی را «تهدیدی علیه دموکراسی» می‌دانند و به محاکمه مستمر و اتهام به فساد و نیز دامن زدن به چنددستگی داخلی برای تحقق منافع سیاسی اشاره می کنند.

نتانیاهو طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی را در کارنامه خود دارد و حزب متبوع وی یعنی لیکود در همه انتخابات اخیر با فاصله اندک در جایگاه اول یا دوم قرار گرفته است اما به دلیل مخالفت برخی متحدانش در شراکت با لیکود، قادر به تشکیل دولت اکثریت دسته راستی نبوده است.

انتظار می‌رود اسرائیلی‌ها در ماه اکتبر به پای صندوق‌های رای بروند و این بار احتمال پیروزی حزب لیکود و هم‌پیمانانش و کسب آرای بیشتراز دوره‌های پیشین وجود دارد.

اما حتی اگر نتانیاهو کرسی‌های بیشتری به دست آورد، احتمال شکست دوباره وی در تحقق اکثریت پارلمانی وجود دارد و اگر این اتفاق بیفتد، مسئولیت تشکیل دولت جدید به احزابی محول خواهد شد که دولت کنونی را تشکیل داده‌اند.

رسانه‌های اسرائیلی در این باره اعلام کرده اند که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در حال انجام رایزنی برای تشکیل دولت جدید پیش از انحلال پارلمان است و برای تحقق این امر باید لیکود شمار بیشتری از اعضای ائتلاف بنت را به حمایت از نخست وزیری نتانیاهو اقناع کند.

و اگر تلاش‌ها برای تشکیل دولت جدید ناکام بماند، آن وقت زمان دیگری برای برگزاری انتخابات جدید معین خواهد شد و در همین رابطه، نتایج نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که هیچ فراکسیونی قادر به کسب 61 کرسی برای تشکیل کابینه جدید نیست.

منبع: شفقنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید