ایمانی: مردم تحمل ناکارآمدی و سستی را نداشتند/ اصلاح‌طلبان می‌خواهند با تخریب دولت محبوب شوند!

پیام اصلی انتخابات۱۴۰۰ این بود که مردم از ناکارآمدی‌ها و سستی دولت احساس خستگی و سردرگمی کرده و فکر می‌کردند با دولت مشابه دولت قبلی نمی‌توان کشور را به پیش برد.

ایمانی: مردم تحمل ناکارآمدی و سستی را نداشتند/ اصلاح‌طلبان می‌خواهند با تخریب دولت محبوب شوند!

ریشه‌شناسی و روندشناسی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ ما را به این مهم رهنمون می‌سازد که مردم وقتی از عملکرد قوه مجریه ناراضی باشند و از سستی و ناکارآمدی دولت احساس ناراحتی کنند، این اعتراض‌شان را در پای صندوق‌های رأی مطرح می‌کنند. در همین راستا، در تحلیل انتخابات۱۴۰۰ به سراغ ناصر ایمانی رفتیم.

تحلیل جنابعالی از فضای حاکم بر انتخابات۱۴۰۰ چیست و فکر می‌کنید که پیام این انتخابات چه بود؟

به نظر من، پیام اصلی این انتخابات این بود که مردم از ناکارآمدی‌ها و سستی دولت احساس خستگی و سردرگمی کرده و فکر می‌کردند با دولت مشابه دولت قبلی نمی‌توان کشور را به پیش برد؛ بنابراین به کسی رأی دادند که احساس می‌کردند کارآمدی او، توانمندی، انگیزه‌ها و هماهنگی‌اش با مجموعه نظام بیش از کاندیداهای دیگر است؛ بنابراین به آقای رئیسی رأی دادند.

عملکرد اصلاح‌طلبان را در این انتخابات با توجه به کارنامه هشت سال دولت روحانی چگونه دیدید؟ به نظر شما اصلاح‌طلبان چه مسیری را پیش روی خودشان خواهند داشت؟

درباره اینکه عملکرد آن‌ها چه بود مطلب مهمی که وجود داشت این بود که اصلاح‌طلبان از پذیرش مسوولیت اقدامات خودشان در پشتیبانی از دولت سابق و همان‌طور بیلانی که دولت سابق داشت از این موضوع طفره رفتند و مسوولیت‌های دولت خودشان را در هشت سال گذشته که کشور را به‌لحاظ اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجه به این وضع رساندند نپذیرفتند. اصلاح‌طلبان نسبت‌‌به فردی که بعدا رییس‌جمهور شد و آن‌ها می‌دانستند که این فرد کارآمدی‌اش بیشتر از رییس دولت سابق است، اقدامات تخریبی انجام دادند که این هم خیلی محل تامل و تاسف بود. برخی از اصلاح‌طلبان هم از فردی درواقع حمایت کردند که می‌دانستند توانایی کافی برای اداره کشور ندارد و صرفا به‌دلیل آنکه این فرد وجهه اصلاح‌طلبی داشت از او حمایت کردند. درواقع منافع حزبی و جناحی را به منافع ملی ترجیح دادند اما اینکه اصلاح‌طلبان چه خواهند کرد باید بگویم که اصلاح‌طلبان الان در شرایطی هستند که اصلا وضعیت مناسبی نیست.

 افکارعمومی غالبا به‌دلیل عملکرد دولت قبلی اصلاح‌طلبان چندان با آن‌ها همراه نیست و  وضعیت مناسبی ندارند

افکارعمومی عمدتا به‌دلیل عملکرد دولت موردحمایت اصلاح‌طلبان، چندان با آن‌ها همراه نیست. اقداماتی که الان دارند می‌کنند درجهت تخریب دولت فعلی است؛ این به این معنا نیست که این دولت بدون انتقاد است، برای هر دولتی می‌توان انتقادات زیادی در نظر گرفت اما باید ببینیم دولتی را که آقای رئیسی درمجموع تحویل گرفت در چه شرایطی بود و انتقادات خودمان را متناسب با شرایط جاری کشور در نظر بگیریم. متاسفانه اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند که با تخریب دولت می‌توانند خودشان را در افکارعمومی محبوب کنند و با چهره همواره منتقد، خودشان را محبوب افکارعمومی سازند و از همین افعال استفاده می‌کنند برای مطرح کردن خودشان در پوشاندن اشتباهات فاجعه‌باری که در دولت موردحمایت خودشان داشتند.

عملکرد اصولگراها را در انتخابات گذشته چگونه می‌توان ارزیابی کرد؟

اصولگرایان شانسی که آوردند این بود که فردی کاندیدا شد یعنی آقای رئیسی که مورداتفاق اغلب اصولگرایان بود و اگر ایشان مورداتفاق نبود، معلوم نبود که مساله وحدت بین اصولگرایان چه مسیری را پیش می‌گرفت. اصولگرایان در نبود آقای رئیسی مسیر سختی برای وحدت داشتند. این امتیاز را درواقع به دست آوردند و با کاندیداتوری آقای رئیسی اختلافات کنار گذاشته شد، از آقای رئیسی حمایت کردند و ایشان هم رییس‌جمهور شد. نمی‌توان باقاطعیت گفت که به‌خاطر حمایت اصولگرایان، آقای رئیسی رییس‌جمهور شد. مردم آقای رئیسی را به‌خاطر آقای رئیسی بودنش و همین‌طور عبور از گذشته ترجیح دادند، نه صرفا به‌خاطر اینکه اصولگرایان از وی حمایت کردند.

 به نظر شما، مهم‌ترین چالش‌های پیش روی اصولگرایان در دولت چهارساله آقای رئیسی چه می‌تواند باشد؟

 درواقع اصولگرایان مشی‌ای را که باید در مقابل دولت آقای رئیسی پیش بگیرند این است که این دولت فارغ از انگیزه‌های ملی و انگیزه‌های خوبی که دارد، با مشی همکاری، همین‌طور انتقادهای منصفانه و همراه با پیشنهادات با این دولت مواجه شوند؛ به معنای دیگر، اگر بخواهند خط‌مشی را پیشه کنند که صرفا تاییدکننده همه اقدامات دولت باشند، این کار صحیحی نیست. از طرف دیگر، سهم‌خواهی از این دولت هم به هر شکل امر پسندیده‌ای برای دوستان اصولگرا نیست و درواقع آن‌ها هم بعدها متهم خواهند شد که به‌طور یک‌جانبه و چشم‌‌بسته از این دولت حمایت کردند.

 تحلیل شما از علت کاهش مشارکت در انتخابات۱۴۰۰ چیست؟

 ما آمارهایی را در وقت انتخابات از وضعیت افکار عمومی داشتیم اما حتی اگر آن آمارها هم نبود، اجمالا می‌شد به‌طور میدانی تحلیلی را ارائه داد که چرا مردم از این انتخابات استقبال نکردند. عمده دلیل، مساله ناامیدی مردم از شرایط موجود کشور و ناامیدی مردم از ناکارآمدی مجموعه دستگاههای حکومتی بالاخص دولت بود و مساله تحریم‌های شدید خارجی، وضعیت معیشتی مردم و مسائلی مانند این. دلایل دیگری هم به نظر من ممکن است ارائه شود اما دلایل اصلی نیستند. دلایل اصلی این امر فقط ناامیدی و سرخوردگی مردم از شرایط کشور بود. عمده تقصیر هم قاعدتا بر گردن قوه مجریه است. قوه مجریه، کشور را به‌گونه‌ای اداره کرد که موقعیت بسیار سختی بر معیشت مردم حاکم شد.

منبع: صبح نو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • ناشناس
    0

    هر چی بدبختی از دست شما اصولگرها است که می خواهید ما را شبیه کره شمالی بکنید

  • ناشناس
    0

    بازی کثیفی که شما با دولت روحانی کردید از عهده اصلاح‌طلبان بر نمی آید که با دولت رییسی بکنند برو خیالت راحت باشد اینها انعکاس ا عمال شماهاست مذهبی های پست پرست

  • ناشناس
    0

    فقط با قوانین بازدارنده می‌توان جلوی گران‌فروشی را گرفت
    برای خرید به مرکز پخش تخم مرغ غرب تهران واقع در خیابان انبار نفت، چهارراه جمادی الحق مراجعه کردم که به جای نرخ مصوب دولتی، آن را شانه‌ای ۴۹ هزار تومان می‌فروختند و از فروش کیلویی تخم مرغ‌ هم خودداری می‌کردند، ضمن آن که تخم مرغ‌هایشان هم ریزتر از قبل بود اعتراض که کردم با خشونت پاسخ دادند «به ما گفته‌اند به این قیمت بفروش و ماه هم می‌فروشیم می‌خواهی بخر، نمی‌خواهی نخر!» در چنین شرایطی تجربه ثابت کرده است که جریمه گران‌فروشان به تنهایی نتیجه‌ای ندارد، زیرا آن قدر سود برده اند که پرداخت جریمه مشکلی برایشان ایجاد نمی‌کند و تازه آن را هم به نوعی از خریداران می‌گیرند! به نظر من تا قوانین سختگیرانه و بازدارنده‌ای وجود نداشته باشد، محتکران و گران فروشان همچنان به تخلفات‌شان ادامه می‌دهند و از خون شهدا و نفرین مردم هم ابایی ندارند.

    جمشیدی

  • 0

    به جاماندگان سهام عدالت پاسخ قانع‌کننده بدهند
    چند سال است که برای دریافت سهام عدالت از دولت قبلی تا کنون اقدام کرده‌ام و هر بار بعد از ثبت‌نام و پیگیری با وعده بررسی این تقاضا روبرو شده‌ام و یا سیستم ثبت و پاسخگویی آن قطع بوده است، یعنی دولت نمی‌تواند برای واگذاری سهامی که حق همه ملت است، از طریق یک سیستم یکپارچه اقدام کند؟ امید است در سال آینده برای حل مشکلات سهام عدالت از سوی دولت محترم تصمیمات جدی اتخاذ شود.

  • 0

    قیمت اجناس در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بیشتر از سوپرمارکت‌ها است!
    علیرغم تأکید وزارت صمت بر ضرورت درج قیمت مصرف‌کننده برروی کالاها و مقابله با گرانفروشی کسبه و سوپر مارکت‌ها، شاهد افزایش قیمت‌ها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای معروف هستیم. با توجه به اینکه امکان بازرسی و نظارت بر فروش و قیمت‌گذاری این فروشگاه‌ها آسانتر است، چرا برای جلوگیری از گران‌فروشی آن‌ها به بهانه تخفیف‌های عیدانه، اقدامی نمی‌شود؟ مثلاً یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای در خیابان یوسف‌آباد، قیمت‌های کالاهایش به مراتب بیشتر از سوپر مارکت‌ها است، ولی تحت عنوان فروش ویژه نوروزی در واقع کالاهایش را به قیمت بیشتری به مردم می‌فروشد.

  • 0

    از افزایش حقوق‌ها خوشحال باشیم یا ناراحت؟!
    به عنوان یک کارمند قاعدتاً باید از افزایش حقوق،‌ مزایا، سنوات، حق مسکن خرسند باشم، اما آیا اقتصاددانان و دولتمردان از عواقب آن آگاه هستند که چه تورم مخربی در انتظار من و امثال من خواهد بود؟ آیا در برابر ۱۰ درصد افزایش حقوق‌ها، دولت و مسئولان امور برای سال جدید چه میزان افزایش هزینه‌های زندگی را برای ما در نظر گرفته‌اند که احتمالاً از ۵۰ درصد کمتر نخواهد بود. حال در این شرایط ما باید از افزایش حقوق‌هایمان خوشحال باشیم یا ناراحت؟!

  • 1

    اجرای کامل تخریب قسمت‌های غیرقانونی پلادیوم

    از همان زمان اوایل دهه ۹۰ که ساخت مجتمع عظیم پلادیوم در خیابان کم‌عرض مقدس اردبیلی آغاز شد، اهالی و کسبه محل در مورد تخلفات دامنه‌دار مالکان این مرکز بزرگ تجاری بارها به شهرداری و دیگر مسئولان اعتراض کردند، که متاسفانه نتیجه‌ای نگرفتند و حالا هم که با همت عالی قوه قضائیه عملیات تخریب قسمت‌هایی از زیر زمین مجتمع مزبور انجام شده است، به نظر می‌رسد که مشکل تجاوز مجتمع بزرگ پلادیوم به خیابان پررفت‌و‌آمد مقدس اردبیلی و ایجاد مزاحمت‌های فراوان برای ساکنان و کسبه محل هنوز حل نشده است که ضرورت دارد تخریب بناهای

    غیر مجاز تا به آخر ادامه یابد و با صادرکنندگان مجوز ساخت آن‌ها هم برخورد قانونی شود.

    از کسبه مجاور مجتمع پلادیوم

    بازگشت قیمت‌ها به سال قبل کارسازتر است

    از آنجا که افزایش ۱۰ و حتی ۲۵ درصدی حقوق‌ها در عمل چاره‌ساز نیست و چه بسا که به رشد نرخ تورم هم کمک می‌کند، بهتر است دولت به جای افزایش حقوق‌ها قیمت مایحتاج مردم را به اندازه یک سال قبل کاهش دهد و به این ترتیب پایه پول ملی کشورمان را هم تقویت کند.

  • ناشناس
    0

    شتر در خواب بیند پنبه دانه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها