آذری جهرمی: مجلس کم مانده اول اسم رییس جمهور بعدی را هم تصویب کند/ نظرم برای رفع فیلتر تلگرام، هزینه‌های زیادی برایم داشت/ فیلم

وزیر ارتباطات با حضور در پنجمین یلدای استارتاپی گفت: برخی به شوخی می‌گفتند، مصوبه تصویب شده فقط «حرف اول اسم» یک کاندیدا کم دارد که تصویب کنند. احساس می کنم برخی دنبال

آذری جهرمی: مجلس کم مانده اول اسم رییس جمهور بعدی را هم تصویب کند/ نظرم برای رفع فیلتر تلگرام، هزینه‌های زیادی برایم داشت/ فیلم

وزیر ارتباطات چهارشنبه شب با حضور در پنجمین یلدای استارتاپی به سوالات مخاطبان پاسخ داد. او قبلا در توئیتر خود از مردم خواسته بود سوالات‌شان را بپرسند تا او در قالب یک صندلی داغ پاسخگو باشد.

«محمدجواد آذری جهرمی» درباره فیلترینگ در فضای مجازی و خصوصا تلگرام گفت: امروز تلگرام که در ایران فیلتر است و من نمی‌دانم چرا باید هنوز فیلتر باشد، برای مدتی از دسترس خارج شد اما همه شروع کردند به انتقاد از وزیر ارتباطات. اظهارنظر من درباره رفع فیلتر تلگرام از ابتدا شفاف بود و البته هزینه‌های زیادی برای من داشت. واقعیت این است که حیطه مسئولیت وزیر عمل به قانون است. امروز حضور یک نوجوان در لایو اینستاگرامی و صحبت‌های نامناسب و دردآور او در فضای مجازی منتشر شده است. همه به وزیر ارتباطات فحش می‌دهند، اما مگر وزیر ارتباطات مسئول تربیت فرزندان یا فیلتر و رفع فیلتر است؟ وزیر ارتباطات مسئول وصل کردن است. مشکلات بخش‌های دیگر را باید از مسئولان مربوطه مطالبه کنیم. رفع فیلتر تلگرام مربوط به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه است. موقع رای اعتماد در مجلس گفتم زمانی برقراری ارتباطات یک تهدید در دیدگاه امنیتی بود و امروز قطع آن تهدید امنیتی است و بحران ایجاد می‌کند. این تغییر پارادایم است. در این سال‌ها چند انگاره عوض شده است که باید آن را بپذیریم.

آذری جهرمی در مورد گلایه‌هایی که درباره کیفیت اینترنت مطرح است، گفت: شهروندان زمانی که در کیفیت اینترنت مشکل لحظه‌ای دارند یا فیلترشکن‌شان کار نمی‌کند، به جهرمی که دم دست‌شان است، انتقاد می‌کنند، از نظر من اشکالی هم ندارد. اما شاخص کیفی اینترنت در شبکه را به صورت آنلاین رصد و پایش می‌کنیم و مشکل عمومی در شبکه وجود ندارد، اما منکر قطعی‌های مقطعی نیستیم.

وی افزود: البته بارها اعلام کرده‌ام که زیرساخت توسعه اینترنت خانگی خوب نیست اما در مقابل زیرساخت موبایل بسیار خوبی داریم اما بار عدم کیفیت شبکه ثابت به به شبکه موبایل سر ریز می‌شود و به همین دلیل مشکلاتی را ایجاد می‌کند. مشکل اصلی کیفیت اینترنت ثابت انحصار مخابرات است که با ارسال لایحه دو فوریتی در مجلس آن را حل خواهیم کرد.

دولت‌ها از بزرگ شدن اقتصاد استارتاپ‌ها می‌ترسند

آذری جهرمی درباره ورود استارتاپ‌ها به بورس و مشکلاتی که دراین خصوص وجود دارد، گفت: شرکت‌های استارتاپی وارد بورس شدند و با بورس هم در حال تعامل هستیم تا راه برای بقیه هموار شود. برخی دستگاه‌ها در مقابل بزرگ شدن اقتصاد شرکت‌های استارتاپی که به حکومت وابسته نیستند مقاومت دارند و از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در کشور می‌ترسند.

وی با بیان این که این رویکرد از گذشته وجود داشته است و شرکتی بزرگ و موفق می‌شود که متصل باشد، افزود: برخی از نگرانی هم مربوط به سرمایه گذاری خارجی در داخل کشور است که باید تحلیل شود. نمی‌توانم درباره آن‌ها اظهار نظر کنم اما هر چیزی که هست مانع رشد بازار ما است. برای ورود استارتاپ‌ها به بورس، جلسات متعددی برگزار شده و سازمان فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات برای حضور این شرکت‌ها در بورس در حال تلاش است. باید بپذیریم این اکوسیستم در حال ایجاد تغییر دادن رویکردهای سابق است. این تحول هم به نفع حاکمیت است هم به نفع مردم اما مقاومتی در برابر آن وجود دارد که باید شکسته شود.

جهرمی با بیان این که حاکمیت دوست دارد فرمان اقتصاد به دست خودش باشد چرا که به این شیوه اعتماد کامل دارد، تصریح کرد: دولت با دو مقوله مدیریت از طریق سهام‌داری و قانون‌گذاری آشنا نیست و حتما باید فرمان دست خودش باشد چرا که در این شرایط قدرت بیشتری به دست می‌آورد. در کشورهای دیگر دولت صرفا قانونگذار و ناظر است. دولت باید یاد بگیرد در حوزه استارتاپی مقررات گذار باشد.

وی اضافه کرد: قبل از ورود من به وزارت ارتباطات، ۹۲ درصد اقتصاد وزارت ارتباطات واگذار شده است و تنها هشت درصد بیزینس اقتصادی در وزارت ارتباطات داریم و سعی کردیم تا الان شیوه قانونگذاری و نظارت را در وزارتخانه یاد بگیریم. در حوزه اکوسیستم استارتاپی کشور، سازمان ناظری وجود ندارد و سعی کردیم سازمان فناوری را به این سمت سوق بدهیم. ما رگولاتورهای مختلفی داریم که مناسب اکوسیستم استارتاپی نیستند. پیشنهاد تشیکل کمیته رگولاتوری اقتصاد دیجیتال را در دولت مطرح کردیم اما وزارتخانه‌ها به شدت مخالفت کردند اما این راهی است که باید به سمت آن برویم.

برنامه‌ای برای ریاست جمهوری نداشتم

آذری جهرمی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای ریاست جمهوری دارد مثل همیشه گفت: برنامه‌ای برای ریاست جمهوری نداشتم و مجلس هم سن را۴۰ سال گذاشت که من شرایط آن را ندارم. هر چند از نظر من این قانون متناسب با شرایط جامعه و فرمایش مقام معظم رهبری نیست. قانونی که تصویب شده را مناسب سیاستگذاری‌ ایشان نمی‌بینم.

وی افزود: در سال آینده نیازمند زمانی هستم تا به برخی از مسائل رسیدگی کنم. باید مطالبی که دارم را دسته بندی و مستند کنم و نیازمند به تقویت در برخی حوزه ها هستم.

وی افزود: دوستان شوخی می کردند که این چهارچوبی که مجلس تصویب کرد فقط در ادامه روند رسیدگی اول اسم فرد را هم تصویب کنند که خیلی راحت تر بشود.

احساس می کنم برخی دنبال "جوان دنباله رو" هستند نه "جوان پیشرو".

وی در ادامه گفت: گام دوم انقلاب و تاکیدات رهبر معظم انقلاب به سمت پیشروی جوانان بود نه دنباله روی جوانان، ولی در هر صورت برای این برنامه هم نداشتم و به آن فکر هم نمی کردم. نمی دانم استارت آپ می زنم یا نمی زنم باید بعدا شرایط را ببینم.

جوانی کنید چالش برانگیز شد

آذری جهرمی درباره توئیت جوانی کنید، گفت: این توئیت بسیار چالش برانگیز شد اما تمام هدف من این بود که جوانان تلاش کنند، خسته نشوند و از پا ننشینند. اگر ۹ بار زمین خوردند باز هم برای رویای خود بایستند. من ۱۶ آذر و خطاب به دانشجویان این حرف را زدم اما برخی در جوانی کردن هم انحصارطلب هستند. به خودشان که می‌رسد هشتگ جوانی می‌زنند اما به دیگران که می‌رسد شعر می‌نویسند. جوانی را انحصاری نکنیم، همه باید بتوانند جوانی کنند.

من واقعیت خودم را نشان می‌دهم

او درباره حضور در شبکه‌های اجتماعی و نشان دادن فضای خانوادگی در این صفحات شخصی خود گفت: من همان چیزی که زندگی می‌کنم را نشان می‌دهم. هر کسی که من را از نزدیک می‌شناسد می‌داند که شوخ‌طبع هستم و در شبکه‌های مجازی هم همینطور هستم. این یک تفاوت بین نسلی است. برخی‌ها دوست ندارند در خانه‌شان را به روی مردم باز کنند، چون ممکن است چیز خوبی وجود نداشته باشد.

او درباره فیلتر کردن کسب‌وکارها گفت: وزیر وظیفه دارد برای کسب‌وکارها تلاش کند. ابتدای دوره وزارت گفتیم در پایان راه ۵ یونیکورن (شرکت استارتاپی با ارزش بالای ۱ میلیارد دلار) و ۲۰ هزار استارتاپ خرد در کف بازار داشته باشیم که همراه با هم هرم استارتاپی را بسازند.

او تشریح کرد: کسب و کار زمانی موفق می‌شود که نه رانتی برایش وجود داشته باشد، نه انحصار و نه فیلتری اما اکوسیستم استارتاپی با هر سه پدیده مواجه بود. سعی کردیم این مشکلات را رفع کنیم. اگر وضعیت دلار این نبود می‌توانستیم وعده ۵ یونیکورن (استارتاپ با ارزش بالای یک میلیارد دلار) را عملی کنیم. اکنون یک یونیکورن داریم و ۵ هزار کسب وکار خرد. برای رسیدن به هدفی که در ابتدا داشتیم باید کار زیادی انجام شود.

با تمام هزینه‌ای که داشت ارزش افزوده را جمع کردیم

وی افزود: در این اکوسیستم انحصار وجود داشت. آن‌ها به اپراتورها نیاز داشتند و هر کسی نزدیک‌تر بود می‌توانست رشد کند. اما این مدل کسب و کار آفتی به نام ارزش افزوده داشت. تا بیش از یک سال قبل ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان گردش ارزش افزوده بود که امسال این عدد با فعالیت‌هایی که انجام شد به ۴ میلیارد تومان رسیده و می‌توان گفت از بین رفته است. هیچ وزیری اقتصاد به این بزرگی را ناپدید نمی‌کند. این کار را کردیم که انحصار را از بین ببریم. خیلی‌ها از دست من ناراحت شدند و بد و بیراه گفتند، اما این رانت بود و باید از بین می‌رفت.

وزیر ارتباطات گفت: در بخش تبلیغات هم انحصار داشتیم. انقدر انحصار تبلیغات بزرگ بود که صاحب رسانه هم فکر می‌کرد اگر از سهم تبلیغات کم شود او را «سو» می‌کنند. اما با پیگیری‌های انجام شده آن قرارداد منحل شد و من بابت آن باید باید حالا حالاها هزینه بپردازم. جمع کردن این اقتصاد ناسالم جدیت می‌خواست.

اگر نتوانم خواسته مردم را انجام دهم، خجالت می‌کشم

او در واکنش به این که برخی دانش‌آموزان برای پیدا کردن آنتن مناسب مجبور هستند از کوه و دره بالا بروند یا مسافتن زیادی را طی کنند گفت: زمانی که نمی‌توانم خواسته مردم را تامین کنم خجالت می‌کشم. برخی از مشکلات صرفا با پول مشکلات حل نمی‌شود، باید در کنار آن عقل هم داشت. برنامه ششم توسعه تکلیف کرده است که روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل شوند و بودجه در نظر گرفته شده متناسب با همین کار است. زمانی که من وزیر شدم ۴ هزار روستا به اینترنت متصل بودند. کار اتصال روستاها را که آغاز کردیم های و هوی بلند شد که چرا اینترنت به روستا می‌برید؟ اما الان می‌گویند چرا ۹۵ درصد روستاها اینترنت دارند، چرا۱۰۰ درصد نیست.

امروز نزدیک به۴۰هزار روستای کشور اینترنت دارند و ۵ هزار روستا متصل نیستند. باید برای آن‌ها مثل بچه‌های خودمان تلاش کنیم. امروزه رساندن اینترنت به روستا وظیفه است، ما برنامه فشرده گذاشتیم که تمام روستاها را متصل کنیم. به تک تک تصاویری که در شبکه‌های مجازی است واکنش نشان می‌دهیم و پیگیری می‌کنیم.

او اضافه کرد: اکنون کل کشور وضعیت مطلوب دارد جزو چند کشور. اول دی ماه در استان سیستان و بلوچستان مستقر می‌شویم تا کار اتصال روستاها را تمام کنیم. عقب‌ماندگی در این استان زیاد است و باید مشکل را میدانی حل کنیم. روستاهای غرب هرمزگان نیز در حال اتصال هستند.

منبع: ایرنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 25
  • ‌پرنیا
    0

    اسمش را هم به زودی تصویب می کنند

    نظرات شما -
    • سینا
      0

      با بصیرت باشد، اسمش هم احمدی نژاد باشد!!!

    • محمد
      0

      نه عزیزم ، با بصیرت باشد ، امید وار باشد و امید بدهد ، همیشه لبخند داشته باشد حتی وقتیکه ... ، همیشه با همه دنیا در حال گفتگو باشد و با همه دنیا با صداقت رفتار کند ولی با مردم خودش نه ، تحریمها را بردارد ، دلار را به هزار تومان برساند مرغ و گوشت و لبنیات و اجاره خانه و خودرو .... را ارزان به مردم بدهد ، خانواده پاکی داشته باشد که به هیچ وجه سوءاستفاده از منابع دولتی نکرده باشد و... اسمش هم یا جهانگیری باشد یا ...

    • گدازاده
      0

      اقای پرنیا من اگاهی ندارم لطفا راهنمایی کنید بکی رای بدم فقط اصلاح طلب نباشه با تشکر

  • علیرضا
    0

    احتمالا یه چند وقت دیگه تصویب میکنن مثلا اول اسمش باید حتما س باشه!!! حتی احتمالش هست تصویب کنن که الزاما کاندیدا باید رئیس فعلی مجلس باشد و لی غیر!!!! از مجلس 25 درصدی هیچی بعید نیست،جالبیش اینه که میدونن 25 درصدی هستن ولی اصلا براشون مهم هم نیست!!!

    نظرات شما -
    • سید
      0

      آقا علیرضا ، یکی مرد جنگی به از صد هزار، مجلسی که با به قول شما ۲۵ درصد در راس امور باشه بهتره از مجلسی که با ۶۰درصد در ته امور هم نبود،، الان با کارهای جهادی و انقلابی باعث سوزش خیلیها شده ،امیدوارم که شما جز این دسته نباشید، از کف جامعه نه از بزدلان و ترسوها آمار بگیرید چند درصد خواهان برکناری دولت دوازدهم هستند، اکثر مردم منتظر یک دولت انقلابی و شجاع ست که کشور رو سر و سامان بده

    • ایرانی
      0

      کاربر گرامی(آقا سید) ، زمان این رجز خوانی های پر هزینه گذشته است نماینده ای که با کمترین رای به مجلس راه یافته نماینده کدام بخش از جامعه است!

  • آقازاده
    0

    عزیزدل ما! مابتورای میدهیم

  • خشی
    0

    این بچه چی میگه ؟حسن کوکش کرده

    نظرات شما -
    • خواننده مطلب
      0

      اینا "جوان دنباله رو" میخان نه "جوان پیشرو". سوختید که گفت:؟؟؟؟؟ حخخخخخخخخخخخخخخ

  • باقرکفرانی
    0

    در قدیم میگفتند اگر میخواهی باطن یک شخص را بشناسی کمی تندی با او کن.بلافاصله عکس العمل تندتری به شما نشان میدهد آقای جهرمی از اینکه مجلس سن داوطلبان را 40 سال به بالا تصویب نموده ناراحت است که خودش نمیتواند ثبت نام نمایدو این گونه صحبت کرده تا دیروز من ایشان را بهترین وزیر روحانی میدانستم وقتی صحبت ایشان را شنیدم پیش خود گفتم الحق والانصاف با تصمیم مجلس گویا افراد زیر چهل سال هنوزبه درجه کمالات برای پست ریاست جمهوری نرسیده اند.

  • سید
    0

    نکنه شما هم دو تابعیتی یا گرین کارت داری، که به قبات بر خورده؟شما بهتره بجای دخالت کردن به کارهایی که بهتون مربوط نیست پاسخگوی عملکردبسیار ضعیف وزارتتون باشید، عملکرد فاجعه بار در تکمیل شبکه ملی اطلاعات، ضعیف بودن اینترنت در بعضی از نقاط کشور من جمله شهرهای دور افتاده، سوپرایز کردن مردم با پست هوایی!!!!! ، ولنگاری فضای مجازی و عدم نظارت وزارتخانه تحت الامر شما بر آن و .....

    نظرات شما -
    • افرین
      0

      افرین سیدمثل همیشه کفر ستیزی بودی

    • ساسی
      0

      خلاصه آقای وزیر، منظور جناب سید این است که دیکتاتور ی در یک وزارتخانه را بلد نبودی به جمع ما نیا

  • احسان
    0

    همین مونده شما رییس جمهور بشی برای این مردم.

  • ممد
    0

    وزیر ارتباطات کاذش وصل کردنه ،حالا به کی و چی ،مهم نیست مهم وصل کردنه چرا زیرساخت های اینترنت ملی رو درست نمیکنی ،

  • احمد
    0

    درود به صداقت شما

  • گدازاده
    0

    اقای جهرمی هزاران جوان دارای تحصیلات بالا دراین کشورم هست که جنابعالی انگشت کوچک انها هم نخواهی شد همه مردم هم میدونن که بافامیل بازی این جایگاه مهم را تصرف کردی اینجا ایرانه ایران ایران ایران پارتی بازی فامیل بازی غوغا کرده توهم که ازاین سفره فامیلی سهم داری اون جوانانی که پارتی ندارند و جزو فامیل نیستن چی بگن

  • احمد
    0

    اتفاقا اگر قانونی تصویب بشود که هیچ مسئولی دو تابعیتی نباشد دوم از بورس و سهمیه هم برای تحصیل استفاده نکرده باشد . ( آنهایی که سهمیه ای هستند معمولاً از نظر علمی و تخصصی عفب هستند مثلاً نفر ده هزارم کنکور وقتی از سهمیه استفاده می کند میشود نفر صدم) سوم تحصیلات خارج از کشور نداشته باشد بنظر میرسد همه مسئولین نظام باید استعفا دهند چون اکثراً تابعیت عربی یا غربی دارند.

  • .
    0

    گهی پشت به زین و گهی زین به پشت.. از مجلس قبل هم برام بگید پدر بزرگ !

  • ایرانی
    0

    لازم نیست مجاس تصویب کند .رئیس جمهور بعدی مشخص شده فقط نیاز به یک شوی تبلیغاتی دارد ...

  • حسن
    0

    انشاالله هرچه زودتر این 1400 بیاید و اگر چند ماه مانده به 1400 بشود چند ساعت و یا چند ثانیه .

  • مورچه سواری
    0

    هنوز قانون اصلاح انتخابات تصویب نشده وقتی هنوز تصویب نشده چرا جو سازی میکنید؟؟

  • کرمان
    0

    شما به من بگو چرا با وجود اینکه من از پنجره ی خونم میتونم دکل رو ببینم ولی اینترنت ندارم؟؟؟ دوم چرا در شهر کرمان خط تلفن ثابت گیر نمی آید؟ وقتی میریم مخابرات آدرس یک فرد و بهمون میگن که صد تا خط تلفن داره هر خط تلفن را بیشتر از ده میلیون میفروشه

  • بردیا
    0

    مجلس و دولت در سایه رئیس جمهور بعدی را تعین و مورد تصویب نهاد های حکومتی هم رسیده است و انتخابات فقط یک شواف بیش نیست

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها