احمد توکلی درگذشت

احمد توکلی نماینده پیشین مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درگذشت.

احمد توکلی درگذشت

سوابق احمد توکلی

احمد توکلی (زادهٔ ۱۳۳۰ در بهشهر)، سیاست‌مدار ایرانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس پیشینِ مرکز پژوهش‌های مجلس و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی است.

وی سخنگوی دولت محمدعلی رجایی و وزیر کار و امور اجتماعی مستعفی کابینه اول میر حسین موسوی بوده‌است.  وی در دوره اول مجلس نماینده بهشهر و در دوره‌های هفتم تا نهم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بوده‌است. توکلی از ابتدای دورهٔ هفتم تا اوایل دورهٔ نهم، ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشته‌است. وی در انتخابات ششم و هشتم ریاست جمهوری کاندیدا بود که در هر دو دوره رقیب اصلی کاندیداهای پیروز(هاشمی و خاتمی) محسوب می‌شد و در رتبه دوم قرار گرفت. وی در انتخابات مجلس دهم با حضور در لیست ائتلافی اصولگرایان تهران شرکت کرد[۸] و در نهایت با قرار گرفتن در مرتبه ۳۵ رأی لازم را به‌دست نیاورده و از راهیابی مجدد به مجلس بازماند.

زندگی

احمد توکّلی به سالِ ۱۳۳۰ در شهر بهشهر به دنیا آمد. نیای او تاجری اصفهانی بود که در اواخر حکومت تزاری با قفقاز و روسیه مراوده تجاری داشت و در پی تجارت به مازندران آمده بود که انقلاب بلشویکی درگرفت و وی که در پی این انقلاب ورشکست شده بود ساکن شمال شد.  وی پسرِ دخترخالهٔ ناتنی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی است. همسر وی نیز دخترخاله برادران لاریجانی است. او هفت فرزند (پنج پسر و دو دختر) دارد. زهیر توکلی پسر احمد توکلی داماد صادق زیباکلام می‌باشد. محمد توکلی پسر دیگر او، از طراحان به نام گرافیک ایران بود که به دلیل نارسایی کبدی در سن ۳۴ سالگی درگذشت.[۱۱] گفته می شود در حال حاضر او مبتلا به پارکینسون است.

تحصیلات

توکلی در سال ۱۳۴۸ برای تحصیل در رشتهٔ برق وارد دانشگاه پهلوی -که پس از انقلاب دانشگاه شیراز نام گرفت- شد. او پیش از فارغ‌التحصیلی به دلیل اعتصاب از این دانشگاه اخراج شد.[۱۳] وی پس از طی دوره کارشناسی، مدرک دکترای اقتصادش را در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه ناتینگهام انگلستان با پایان‌نامه‌ای با عنوان «دلایل تورم در اقتصاد ایران، ۱۹۷۲–۱۹۹۰» با حمایت مالی وزارت فرهنگ و آموزش عالی ایران[۱۴] اخذ کرد.

توکلی استادیار گروه علوم سیاسی دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی بود و در سال ۱۳۹۲ بازنشسته شد.[۱۵]

سوابق

او در کابینه میرحسین موسوی، وزیر کار و سخنگو بود. پس از استعفا از این سمت، او روزنامه رسالت را بنیانگذاری کرد و سپس به انگلستان رفت و در آن‌جا مدرک دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه ناتینگهام گرفت. وی پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۷۶ روزنامه فردا را بنیانگذاری کرد. این روزنامه پیش از روزنامه‌های مولود دوم خرداد، تجربه‌ای متفاوت و جدی از روزنامه‌نگاری مستقل و نخبه‌گرایانه را به ظهور رساند که بعد از مدت کوتاهی به خاطر اصرار احمد توکلی بر استقلال روزنامه از حمایت کانون‌های قدرت به مشکلات مالی دچار و تعطیل شد.

سعید حجاریان در گفتگو با روزنامه شهروند امروز عنوان کرد که توکلی وام دریافتی جهت راه‌اندازی روزنامه فردا را صرف خرید چاپخانه‌ای کرده. البته بعدها سعید حجاریان به‌خاطر نادرستی این ادعا، رسماً از احمد توکلی عذرخواهی کرد، و همچنین سعید حجاریان در آن نامه برای توکلی آرزوی توفیق در ادامهٔ راهِ مبارزه با فساد نمود و توکلی نیز، از حجاریان تشکر و قدردانی کرد.[۱۹] توکلی در مجلس اول از زادگاه خود به عنوان نماینده انتخاب شد و در مجالس هفتم و هشتم و نهم به عنوان نماینده اصولگرای تهران انتخاب شد.

وی دو دوره کاندیدای ریاست جمهوری شده که هر دو بار (به ترتیب پس از علی اکبر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی) دوم شده‌است.

مؤسسات و نشریات وابسته

وی مؤسس و اولین مدیر مسئول وبگاه خبری الف بوده و همچنین احمد توکلی اکنون مؤسس و رئیس هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت است. وی همچنین رئیس هیئت امنای مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم می‌باشد که ۱۷ شهریور ۱۳۶۹ تأسیس شده‌است.

منبع: جماران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 28
  • ناشناس

    خدا رحمتش کنه

    نظرات شما -
    • ناشناس

      عجله نکن روزهای فردتکذیب میشه روزهای زوج تاییدفرداتکذیب میشه

    • ناشناس

      برای مرده رحمت میفرستن مگه غیر از اینه؟!
      این همه منفی دادین یعنی شما برا مرده هاتون رحمت نمیفرستین؟
      خدا بیامرزه تش رحمت خدا رو سیاسی نکنید خدا رو خوش نمیاد

  • ن

    زندگي همين است ديگر هيچ

  • ناشناس

    ؟؟؟؟
    خُب ، کجای این خبر فوریه ؟
    روزانه ده ها انسان فرهیخته که سودمند بوده اند از دنیا می روند .

  • ناشناس

    بیا اخرشم مرد دو سال بی امان از اجمدی نژاد و دانش و تبحر و درایت و مدیریت نداشتش دفاع کرد و زمین و زمان و جنبش سبز و کرد زیر گل
    بیا چی شد دیدی دیدی اشتباه میکردی دیدی وقتی ملت یکسال با اون حجم تو خیابون میمونن که رایشونو پس بگیرن باید احترام بزارین
    اونا دلسوز این خاکن غربگدا و منافق و کوفت وزهرمار نیستن بهتون ثابت شد ولی بازم نمیفهمیم
    کلی ماجراها و بدبختی هااز زمان محمود کلید خورد همه هم میدونین الکی هاچورتی بازی در نیارین گند زد به مملکت به قیمت مسکن به ارتباطات بین الملل

    نظرات شما -
    • ناشناس

      چرا چرند میبافی بابا توکلی یکی از مخالفین سرسخت احمدی نژاد بود بعد اینکه زمین و زمان فهمید فتنه ۸۸ شورش و فتنه علیه نظام بود و علیه رای مردم.اما تو هنوز نفهمیدی و نخواهی فهمید

    • ناشناس

      یعنی هاشمی رفسنجانی،کروبی،موسوی و حسن کلید و ظریف،ببو گلابی بودن؟
      یعنی آدم باید کور باشه و نقش حسن کلید و ظریف و برجام و ... رو در مشکلات امروز نبینه!!

  • ناشناس

    به نشست گازربط داره یانه

  • ناشناس

    ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران ساعات قطع برق در تابستان و آب اعلام شده است آن را ذخیره کنید یا حفظ کنید.

  • حمید کرمی کارشناس ارشد اقتصاد

    درگذشت دکتر توکلی را به همکلاسی‌های ایشان در دانشگاه شهید بهشتی تسلیت عرض می کنم.

  • ناشناس

    خدا همه رفتگان را بیامرزد. طرح تثبیت قیمت انرژی در مجلس اون زمان، برای دهه های متمادی ضربه بزرگی به کشور وارد کرد.

  • ناشناس

    خب چرا تکذیب کردید و گفتید شایعه است

  • سرچشمه

    این عددا چیه بین متنی که نوشتید؟

  • حمید کلباسی

    پرتو عمر چراغیست که در بزم وجود ، به نسیم مژه بر هم زدنی خاموش است . سال 58 که دانشجوی مدیریت دانشگاه اصفهان بودم یک همکلاسی به نام احمد توکلی داشتم که بسیار درسخوان و از خانواده ای مستضعف بود . سالها بعد ایشان با مدرک دکترای مدیریت در یکی از دانشگاه های معروف ایران تدریس می کرد و در عین ناباوری در 62 سالگی دار فانی را وداع گفت

  • محمدرضا کلباسی

    جهان این است و کارش بی وفائیست .
    همیشه در پی هجر و جدائیست .
    عزیزان! قدر همدیگر بدانید .
    که این دنیا ، متاع کم بهائیست .

  • قاسم

    خبر آنلاین ، تکذیبیه صادره در خصوص فوت احمد توکلی را انتشار داد

  • سعید 1400

    در سال های اخر عمرش تلاش های مثبتی برای افشای برخی بی عدالتی ها داشت. یه جورایی میشه گفت پایان خوبی داشت. خدا بیامرزدش.

  • ناشناس

    اگر هست یک خط،در باره خدمات به کشور بنویسید !

  • ناشناخته

    این آقا در بهشهر چه خدماتی که نکرده ! واقعا آدم حیران می ماند که چی بگه .

  • ناشناس

    خدا رحمت کنه
    همین فرد در همان دوران می گفت بازنشتگی یعنی چی فرددر دوران کارش
    کار کرده وحقوق گرفته

  • ناشناس

    سلام آقای کلباسی 74ساله بود

  • ناشناس

    خیلی از مسئولان تا هنگام بیماری ومرگ هم بازنشستگی ندارند وفقط به فکر خدمت هستند پس جوانگرایی کشک

  • ناشناس

    تسلیت به خانواده محترمش و همکارانش ،و الخصوص استاد زیبا کلام‌ ،
    انسان شریف و دلسوز مردم بود
    روحش شاد

  • ناشناس

    اینقدر داستان یافتید اگه واسه حال مردم ایران بوده امروز نتیجه اش جز بدبختی ودعوت به استقامت چیز زیادی از خروجیش واسه مردم نبوده احتمالا واسه مردم کشور های دیگه کارآیی داشته

  • ناشناس

    همه قوم و خویشن

  • ناشناس

    چه خبر خوبی

  • اختر

    هر آنچه امروز می کشیم تلاش های بی وقفه افرادی مثل این بوده ، خدا را شکر یکی کم شد .....