از رسول اف و معین تا اکبر گنجی؛ آنهایی که حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند

در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، روزنامه نگاران، خوانندگان و حتی سیاسیونی که سال هاست به عنوان تفاوت عقیدتی با جمهوری اسلامی، ترک وطن کردند، حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند.

از رسول اف و معین تا اکبر گنجی؛ آنهایی که حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند

 بهار ۱۴۰۴ با یک اتفاق تلخ به پایان رسید؛ تلخی که هنوز رد آن بر تن مردم ایران نشسته است. ۲۳ خرداد ماه، در هنگامی که تیم دیپلماسی دولت در بحبوحه مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا به سر می برد، اسرائیل، تهران را هدف حملات موشکی و پهپادی خود قرار داد و جمعی از سرداران و نیروهای ارشد نظامی ایران را به شهادت رساند.

 اگر چه، نیروهای نظامی ایران به سرعت درپی فرمان مقام معظم رهبری، به اسرائیل پاسخ دادند اما جنگ ۱۲ روزه میان تهران و تل آویو، ایرانیان را به سوگ هموطنان خود نشاند. 

برای ایران...

از همان روزهای ابتدایی حمله اسرائیل به ایران، تمامی اهالی سیاست فارغ از چپ یا راست بودنشان، پا به میدان گذاشتند و حمله اسرائیل به کشور را محکوم کردند. اما در سوی دیگر میدان، سیاسیونی که بارها انتقادات تندی را نسبت به رفتار حاکمیت مطرح کردند و شکاف فکری عمیقی با نظام دارند نیز به حمایت از ایران پرداختند. به بیان دیگر، در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، روزنامه نگاران، خوانندگان و حتی سیاسیونی که در زندان هستند یا، ترک وطن کردند، حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند. 

مانند عبدالکریم سروش، نویسنده و فیلسوف گفت: «شرم بر کسانی باد که این روزها به عنوان ایرانی از تجاوز و تهاجم به وطن ابراز خوشحالی و شادمانی می‌کنند. اشرار جنایتکار امروز کمر به حذف ایران بسته‌اند اما می‌بینیم گروهی مزدورصفت که به ظاهر ایرانی‌اند اما در باطن اسراییلی‌اند و بیگانه‌ پرست شده‌اند! دشمن بزرگ مردم ایران را تشویق می‌کنند. تجاوز، جنایت و نسل‌کشی اسرائیل در ایران را محکوم می‌کنیم. رئیس‌جمهور آمریکا ریاکارانه تزویر می‌کند و از قصابان غزه حمایت می‌کند.»

اکبر گنجی، روزنامه نگار هم تاکید کرد: «ما باید ایران را حفظ کنیم و به نسل بعد بسپاریم. این دفاع مقدس، مقدس‌ترین دفاع‌هاست. اگر کوتاه بیاییم، ایرانی وجود نخواهد داشت. ایرانیان در ۱۲ روز تجاوز خوب درخشیدند و اوهام هیتلر را بر باد دادند.»

محمد رسول اف، کارگردان نیز در یاداشتی نوشت: «هیچ چیز، هیچ بهانه، و هیچ توجیهی نمی‌تواند تجاوز به خاک ایران را مشروع جلوه دهد. حمله‌ی نظامی اسرائیل به ایران، تجاوزی آشکار به سرزمین ماست و عاملان آن باید در محاکم بین‌المللی پاسخ‌گو شوند.»

همایون کاتوزیان، نویسنده و جامعه شناس که سال هاست در خارج از کشور زندگی می کند هم در پیامی نوشت: «حمله اسرائیل را به وطنم و فرزندان وطنم محکوم می‌کنم. از رفتار حکومت هم با مردم دل خوشی ندارم ولی امروز روز دفاع از میهن و از جان و مال مردم نازنین و رنجدیده ماست. حساب های داخلی را باید فعلا کنار گذاشت و به فکر میهن و ملت بود. زنده‌باد ایران، زنده‌باد مردم ایران»

از بازگشت به ایران تا پیشنهاد خروج از NPT

در این میان، برخی از این چهره ها، پیشنهاداتی را به حاکمیت درباره مقابله با رژیم صهیونیستی ارائه کردند. عطاءالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت اصلاحات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خروج از NPT۱- دو کشور دارای سلاح اتمی به مراکز اتمی ایران حمله کرده اند. ۲- ٱژانس حملات را محکوم نکرده است. ۳- مدیر آژانس تبدیل به مهره ای مشکوک و در دست اسراییل و ٱمریکا شده است. ۴- اسراییل به پیمان نپیوسته است. ۵- کره شمالی از پیمان خارج شده است.۶- ماده ۱۰ امکان خروج!»

فرخ نگهدار هم با اشاره به حمله اسرائیل به تهران تاکید کرد: «ابعاد این تجاوز نشان می‌دهد که از نظر قدرت نظامی و اطلاعاتی و کنترل صحنه جنگ برتری با حاکمیت جمهوری اسلامی ایران نیست. ضمن تصریح حق مسلم ایران برای مقابله به مثل، ابعاد این حملات و خسارات ناشی از آن، نشان می‌دهد قدرت دفاعی و بازدارنده کشور چنان نیست که تهاجم نظامی وضعیت را به سود کشور ما تغییر دهد.»

اما در این بین، شهرام شب پره خواننده ایرانی مقیم آمریکا هم ضمن اذعان به دلتنگی خود برای ایران گفت: «اگر یه جوری بشه که بتونم برم ایران، طوری باشه که بتونم کارم را انجام بدم. (من دیگه وقتی ندارم) دوست دارم برای جوانان ایرانی آهنگ بسازم.»

در جدول زیر اهم اظهارات چهره های سیاسی که در خارج از کشور زندگی می کنند را درباره حمله اسرائیل به نقاط مختلف ایران می خوانید؛

1

2

3

4

5

63525111

منبع: خبر آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید