یک تحلیلگر مسائل سیاسی و روزنامه نگار:

مرثیه‌ای در سوگ دانشگاه!

یک تحلیلگر مسائل سیاسی و روزنامه نگار نوشت: در گوشه گوشهٔ دانشگاه گوش خوابانده‌اند تا مبادا استاد یا دانشجویی، حرفی خلافِ سیاست رسمی به زبان آورد و چون به زبان آورده شود، "گزارش" آن بلافاصله روی میز امنیتی‌هاست تا دستور تعلیق و اخراج و تنبیه صادر شود.

مرثیه‌ای در سوگ دانشگاه!

احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود (نگاه متفاوت)  درباره اخراج برخی اساتید از دانشگاه نوشت: از همان زمانی که استادانی در قد و قامت زنده‌یاد دکتر محمدجواد طباطبایی از دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران اخراج و اساتیدی مانند دکتر حسین بشیریه و دکتر رضا رئیس طوسی به دلیل کارشکنی‌های مختلف، آواره و یا خانه‌نشین شدند، دیگر امید چندانی به تولید علم و نشر آن در دانشگاه نداشته‌ام.

دانشگاه نیز مانند دیگر پدیده‌های بشری، فلسفهٔ وجودی تعریف شده‌ای دارد و چنانچه این فلسفهٔ وجودی از سوی یک حکومت به رسمیت شناخته نشود، روشن است که محتوای آن را از معنی و مفهوم واقعی تهی و فقط شکل و صورتی از آن را به عنوان "زینت‌المجالس" حفظ خواهد کرد.

این مصیبت بر سر دیگر پدیده‌های اصطلاحاً مدرن در کشور ما هم آمده است.

در واقع همهٔ نهادها و دستگاه‌ها از جمله دانشگاه را نه برای تولید علم و دانش و یا طرح و حل مشکلی از هزاران گره فروبستهٔ این مملکت و ملت، بلکه صرفاً ابزاری برای ترویج نوعی ایدئولوژی قدرت‌‌محورانه و انحصارگرایانه می‌خواهند! 

برای همین است که دانشگاهِ بدونِ برخورداری از آزادی آکادمیک، مدت‌های مدیدی است که لطف و طراوت و شور و حالش را از دست داده و شبیه پادگانی شده است که فقط اطاعت و سرسپردگی از آن طلب می‌شود! 

در گوشه گوشهٔ دانشگاه گوش خوابانده‌اند تا مبادا استاد یا دانشجویی، حرفی خلافِ سیاست رسمی به زبان آورد و چون به زبان آورده شود، "گزارش" آن بلافاصله روی میز امنیتی‌هاست تا دستور تعلیق و اخراج و تنبیه صادر شود. 

دانشگاهی که وزارت کشور برای چند و چون تدریس و تعلیم آن دستورالعمل صادر کند، درش به کلی هم تخته شود، به جایی برنمی‌خورد چه رسد به اینکه تعدادی از استادانش اخراج شوند! 

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها