ماجرای ادعای تقلب در انتخابات آمریکا

اطرافیان ترامپ هم کوتاه آمدند اما صداوسیما نه!

در شرایطی که برخی رسانه‌ها گزارش داده اند که تعدادی از نزدیکترین افراد به ترامپ به او پیشنهاد کرده اند که شکست در انتخابات را بپذیرد، در این سوی دنیا، صداوسیمای ما حاضر نیست از ادعای تقلب در مورد رای بایدن کوتاه بیاید.

اطرافیان ترامپ هم کوتاه آمدند اما صداوسیما نه!

اعتراضات دونالد ترامپ در خصوص نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حتی در میان اطرافیان ترامپ نیز طرفداران زیادی نداشته. به جز شمار معدودی مانند رودی جولیانی وکیل ترامپ و پسر بزرگ رییس جمهور آمریکا که همچنان معتقدند در انتخابات تقلب شده، غالب نزدیکان ترامپ از طرحح علنی ادعای تقلب استقبال نکرده اند و اکثر آن‌ها سکوت را ترجیح داده اند. حتی برخی رسانه‌ها نیز گزارش داده اند که تعدادی از نزدیکترین افراد به ترامپ به او پیشنهاد کرده اند که شکست در انتخابات را بپذیرد؛ با این حال در این سوی دنیا، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران حاضر نیست از ادعای تقلب کوتاه بیاید.

کارشناسان تقلب

برای نمونه در یکی از آخرین مصادیق این موضوع، یکی از کارشناسان صداوسیما با قاطعیت از تقلب در انتخابات آمریکا گفته است. به گفته او تقلب گسترده در «چند ایالت سرنوشت ساز» آمریکا انجام شده و ماجرا در حدی است که «تقلب‌ها خیلی گسترده بوده و بررسی آرا خیلی طول خواهد کشید». او حتی به عنوان مصادیق تقلب در انتخابات از رای مردگان مثال می‌زند و می‌گوید که تخلفاتی مانند امحای صندوق‌های پستی شامل برگه‌های رای یا رای دادن مسئول یک آسایشگاه به جای همه ساکنان آن محل را در این تقلب حساب نمی‌کند چراکه ماجرا بسیار گسترده‌تر از این حرف هاست.

قبل از آن هم اظهارات فواد ایزدی که مشکل آمریکا را نداشتن شورای نگهبان و، ولی فقیه دانسته بود، با واکنش‌هایی مواجه شد. نکته جالب اینجاست که محمد مهاجری، روزنامه نگار اصولگرا در واکنش به این اظهارات نقل قول قابل توجهی از سخنگوی شورای نگهبان ذکر کرده بود. او نوشته بود: «شخصا چندسال پیش با برادرعزیزم دکتر کدخدایی عضو شورای نگهبان در باره اینکه دلیلی ندارد شورا تا این حد در انتخابات دخالت کند صحبت می‌کردم. ایشان در رد استدلال من، به خصوص به سیستم انتخاباتی امریکا اشاره کرد و گفت در ایالات متحده، سیستم نظارت بر انتخاباتش، سفت و سخت‌تر از شورای نگهبان است.»

در این روزها، کمتر برنامه‌ای در صداوسیما مشاهده شده که در آن علیه ادعای ترامپ در خصوص تقلب صحبت شده باشد.

رویکرد سابق؟

ممکن است گفته شود که این رفتار صداوسیما درست مطابق رویه همیشگی این سازمان است که به هر نحوی تلاش می‌کند تصویر سیاهی از آمریکا نشان دهد؛ خواه بهانه اش کرونا باشد خواه تیراندازی در یک شهر آمریکا یا صدور حکم اعدام برای کی فرد عادی به اتهام قتل یا هر موضوع دیگری.

این رویه برای غالب مخاطبان این سازمان شناخته شده است. چند سال پیش در بهمن سال ۹۵ بخش خبر ۲۱ شبکه یک سیما که مهمترین بخش خبری صداوسیما از نظر اعتبار و قدمت به شمار می‌رود، تظاهراتی از سوی جنبش‌های زنان بر ضد ترامپ را "تظاهرات ضد آمریکا» نامید و به سازمان دهندگان این تظاهرات بزرگ و شعار‌های آن‌ها علیه ترامپ نیز هیچ اشاره‌ای نکرد. چنین رویه‌ای در صداوسیما مرسوم و قابل انتظار است.

از این مثال‌ها در صداسویما فراوان یافت می‌شود. اگر هدف صداوسیما درمورد انتخابات آمریکا، نشان دادن تصویری سیاه و آلوده و به غایت زشت از آمریکا باشد، قطعا با رویه این سازمان تطابق دارد و این سازمان در راه رسیدن به این هدف، از هر وسیله‌ای استفاده می‌کند.

با این حال آنچه باعث تعجب و حساسیت شده، این است که صداوسیما در موضوع انتخابات اخیر آمریکا، به طرز عجیب و غریب و غیرقابل درکی در کنار دونالد ترامپ قرار گرفته و هر آنچه خود ترامپ نیز تاکنون برای تشکیک در پیروزی بایدن نگفته، آن‌ها بیان کرده و می‌کنند.

هدف چیست؟

شکست ترامپ دست کم باعث ایجاد یک شوک مثبت در بازار‌های داخلی ایران شده. اینکه این شوک به نتایج بهتری ختم شود یا خیر، بستگی به تصمیمات بعدی مسئولان و شرایط آینده دارد. بای این حال، صداوسیما از این موضوع استقبالی نکرده و همچنان به رویه خود ادامه می‌دهد. جالب اینجاست که در این چند روز اخیر صرفا برخی دلالان و گروه‌های صاحب رانت از وضعیت پیش آمده ناراضی بوده اند چراکه نان آن‌ها صرفا در به هم ریختگی و نابسامان بودن بازار است و اکنون صداوسیما نیز در همان طرفی ایستاده که آن‌ها ایستاده اند. از این نظر مشخص نیست واقعا هدف صداوسیما از این رویه چیست و آیا متوجه این شوک مثبت نشده؟

موضوع دیگر این است انتخابات ۱۴۰۰ در کشور قطعا از اهمیت بسزایی برای صداوسیما برخوردار است و اتفاقات آینده و شرایط سیاسی کشور برنامه ریزی این سازمان برای این رویداد را مشخص می‌کند.

تا چندی پیش کمتر اصولگرایی بود کهتردید داشته باشد آن‌ها برنده انتخابات ۱۴۰۰ خواهند بود. بعید است صداوسیما نیز نظر دیگری داشته باشد. اکنون با تغییر شرایط در آمریکا عده‌ای معتقدند ممکن است فضای انتخاباتی در ایران نیز تغییر کند و میزان مشارکت در انتخابات از پیش بینی‌های پیشین فراتر برود. در این صورت تکرار اتفاقی مشابه انتخابات مجلس یازدهم که در آن اصولگرایان با مشارکت پایین مردمی که صرفا ۴۲ درصد بود، به پیروزی رسیدند، به خطر خواهد افتاد. اگرچه همچنان پیش بینی‌های قاطع اصولگرایان حاکی است آن‌ها بدون هیچ گونه دغدغه‌ای نسبت به رقبای سیاسی برنده انتخابات خواهد بود و احتمالا فقط یک رقابت درون جناحی را پیش رو خواهند داشت، اما شیادی بتوان رویکرد صداوسیما درمورد انتخابات آمریکا را هم ناشی از همین تصور دانست؛ تصوری که می‌گوید مثبت نشان دادن شرایط و ترسیم آینده‌ای روشن‌تر ممکن است در انتخابات به زیان اصولگرایان تمام شود.

منبع: انتخاب

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 22
  • کاربر ناشناس

    کلاه خودتان رابگیرید محکم تابادنبرد

  • قاسمی

    سلام. من هر روز خبر های شما رو دنبال میکنم و از علاقمندان خبر فوری هستم. ولی بارها و بارها دیدم به دلایل خیلی سطحی به صدا و سیما حمله میکنید و سعی در تخریبش دارید. انتقاد به صدا و سیما جای خود حتما باید باشه ولی نوع خبرهای شما از صدا و سیما با احترام به شما ولی کاملا مشخصه کینه ورزانه ست.

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس

      آخه شما مگه نمی بینید دراین سایت خبری ائمه ومراجه ومسائل دینی رو به راحتی زیرسوال می برند چه برسه صداوسیما

    • مسیحا

      خبر فوری مردمی ترین خبرگزاری ایران هست.. حیف که بخاطر بعضی شرایط دست و بالش بسته هست.. من تنها خبرگزاری که دنبال میکنم همین خبر فوری هست... کافیه تسنیم یا فارس یا مشرق را دنبال کنی که متوجه بشی خبر فوری واقعا مردمی هست.. واقعا خسته نباشن مدیران زحمتکشش..

  • بی سواد

    هرکس به برجام لطمه بزند صداوسیمابه اوعلاقه داشته وعشق می ورزدحال این ترامپ قماربازقاتل باشدیانمایندای درمجلس یاکارشناسی بی سواد.....

  • ناشناس

    بخدا نمیدانیم دم خروس قبول کنیم یا قسم حضرت عباس شما را

    نظرات شما -
    • ناشناس

      چهل ساله که میگن امسال سختمونه سال بد درست میشه آیا صدا وسیما ازنظر شما مستقل حرکت میکنه صدا وسیما آن چیزی که بهش میگن انجام میده درست مهندسی شده اخبار میگه ودرباره مشکلات واقعی جامعه صحبت نمیکنه مثل فحشا جرم وجنایت بالا رفتن سن ازدواج مشکلات مستاجران قیمت خودرو

  • رحیم اب منگل

    ببخشید که عیش شما رو خراب میکنند شما به شادی پس از پپروزبتان بپرازید ارباب جدید مبارک

  • متفاوت

    درست مثل خبر فوری که خودشو کاملا دمکرات و منطقی میدونه، اما از خیلی چیزا اصلا خبری نداره.

  • ح

    ترامپ یکی مثل صدام هست به هیج وجه کوتاه نمیاد اگه بتونه تمام همون آمریکا رو قتل عام میکنه اون برای جنایت زاده شده اگه صدا و سیما زیادی گفته هم در نظر شما زیادی گفته واگر نه این ترام مگه جنایتی نتونه بکنه

  • علی

    آقاجون باکورها که تیلیت نمیخورید اولا صداوسیما هویت خودشو خیلی وقته که ناجور نشون داده دوما خداوکیلی مگر اصلا کسی تلوزیون خودمون رو نگاه میکنه؟ سوماً که ازبس دروغ و تبلیغ دروغ و عزاداری پخش میکنه دیگه بیننده ی برای خودش نگذاشته.... خودشون هم میدونن

    نظرات شما -
    • سعید

      دوما،سوما،غلط هست بعدازاولا میشه ثانیا وبعد ثالثاو رابعا و... مگربگویی اول، دوم وسوم،لطفادکمی مطالعه کن بعد اظهارنظربفرمایید.

  • ودزب

    میخوان ذوالگور را رییس جمهور دو درصدی وانتصابی کنند

  • رصا رشید

    دست مریزاد کهوجانا سخن از دل ما میگویی.‌درمورد مطلب وکیل مدافع شدن صدا و سیما برای ترامپ. و اینکه با اینکه در این چند روزه طلا و سکه ارزان شده شبکه ایران کالا هر روز انها را افزایشی مینویسه. نمیدونم صدا و سیما طرفدار مردم و ارزانی هست. یا طرفدار دلالان پشت پرده و گران ماندن اجناس. ممنون از شما

  • الف

    با این حرفا مردم دیگه گول غربگرا ها رو نمی خورند جناب خبر فوری

  • احمد

    ترامپ در دو سه روز آینده اولین کسی خواهد بود که به جو بایدن تبریک خواهد گفت

  • سید

    غربزده ها نترسند ارباب جدید امضاش تضمینه مثل کری

    نظرات شما -
    • هاشم

      سلام کاسب جان ازتحریم هاخوب کاسبی کردی کلک .نترس تحریم هاحالاحالاها ادامه داره نگران نباش!

  • قفبل

    خب حتما زیاد سکه و دلار خریدن با بودجشون . دوس ندارن که ارزون بشه

  • جابر

    حناي شما اصلاح طلبها يا بهتر بگويم منفعت طلبها ديگه رنگ ندارد بياييد عاقل شويد ومملكت را به باد ندهيد .ديگه نميزاريم قاتلان سردار دلها مسند مملكت رو به دست گيرند.

    نظرات شما -
    • رضا

      کدام وری هستی داداش؟

  • محمد

    رسانه ملی همچنان بر نگاه یکطرفه خود درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پافشاری می‌کند و در برنامه‌های خبری و سیاسی خود، به دعوای حقوقی ترامپ امید بسته است! جالب است که مردم ایران از رفتن ترامپ ابراز خوشحالی می‌کنند ولی رسانه ملی همچنان ساز خودش را می‌زند. این روزها وضعیت انفعالی گروهک‌های ضدانقلاب مقیم خارج از کشور اعم از شاهی‌ها، منافقین، کمونیست‌ها و بقیه عمله و پادوهای آمریکا و انگلیس و فرانسه که از شکست ترامپ دچار سرگیجه شده‌اند، بسیار تماشائی است. آنها در سخنان و نوشته‌هایشان هنوز به ادامه ریاست جمهوری ترامپ برای 4 سال دیگر امیدوارند و به دادگاه عالی آمریکا چشم دوخته‌اند تا آراء بایدن را باطل کند و ترامپ را پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام نماید!البته صداوسیمای ماازهمه اینهابرای بازگشت قاتل قماربازسمچ تراست راستی چرا؟؟؟؟