خبر فوری بررسی می‌کند؛

راهبرد انتخاباتی اصلاح طلبان به تبعیت از مشی عارف؛ سکوت و سردرگمی

کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و هنوز اصلاح طلبان به تصمیمی نرسیده اند که قرار است چه مشی ای در برابر آن پیش بگیرند.

راهبرد انتخاباتی اصلاح طلبان به تبعیت از مشی عارف؛ سکوت و سردرگمی

به گزارش خبر فوری ، اصلاح طلبان شاید تصمیم گیری درباره این موضوع را به بعد از اعلام نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده توسط شورای نگهبان موکول کرده اند اما بی تفاوتی عمده آنها نسبت به مساله انتخابات، این شائبه را به وجود می آورده که در بین جناح اصلاح طلب انشقاق رخ داده است یا دست‌کم آنها سردرگمند و معلوم نیست اساسا برنامه ای برای انتخابات اسفند ماه دارند یا خیر، حتی اگر این تصمیم "ارائه نکردن لیست" باشد. صدای بلندی از این جناح سیاسی شنیده نمی شود و عملکرد آنها تداعی گر سرشناس ترین چهره آنها در چهار سال گذشته است؛ محمدرضا عارف. شخصی که عملکردش با انتقاد بسیاری از هواداران این جناح همراه بود.

بیست و نهمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‌طلبان چهارشنبه دوم بهمن ماه ۹۸برگزار شد و در این جلسه که با حضور دبیران کل و نمایندگان احزاب برگزار شد و بر طبق گزارش‌های ارائه شده در این جلسه، شرایط به گونه‌ای است که در صورت عدم تغییر معنی‌دار در وضعیت کاندیداهای اصلاح طلب امکانی برای ارائه لیست از طرف اصلاح طلبان در اکثر حوزه ها وجود ندارد و این جلسه بدون هیچگونه نتیجه مشخصی پایان یافت.

البته در چند روز اخیر اخبار متفاوتی از جبهه اصلاحات به گوش می رسد. برخی اعضای فراکسیون امید مانند حجت الاسلام احمد مازنی معتقد است اگر انتخابات به معنای واقعی رقابتی باشد جبهه اصلاح طلب به لیست و کاندیدای واحد می‌رسد چون به برکت رد صلاحیت‌های گسترده، جریان اصلاحات آن قدر کاندیدا ندارد که لیست متعدد ارائه دهد.

از طرفی دیگر وزیر دولت اصلاحات درباره احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان با چهره‌های اعتدالی می‌گوید: در راهبرد اصلاح‌طلبان برای انتخابات جایی برای عدول از هویت اصلاح‌طلبی وجود ندارد.

علی صوفی، عضو شورای عالی سیاستگذاری در این باره می‌گوید: راهبرد اصلاح‌طلبان در شورای عالی سیاستگذاری تصویب و اعلام شد که ما در هر جا که کاندیدا داشته باشیم در آنجا کاندیدا را معرفی می‌کنیم و اگر هم کاندید نداشته باشیم، فردی را معرفی نمی‌کنیم.

وزیر دولت اصلاحات هم‌چنین درباره بحث بر سر سرلیست‌های تهران می‌گوید: اصلاح‌طلبان در شرایطی نیستند که بخواهند بحث لیست را مطرح کنند، لیست ببندند و بعد بگویند سر لیست چه کسی شود.

همچنین حسن رسولی، رییس ستاد انتخابات جبهه ائتلاف اصلاح طلبان گفت: جریان اصلاحات به طرز بی‌سابقه‌ای در تهران و سراسر کشور با نبود یا کمبود نامزد تاییدصلاحیت شده برای بستن لیست انتخاباتی مواجه است؛ براساس اعلام وزارت کشور در ۱۵۸ کرسی رقابتی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر شرایط فراهم نشود به احتمال بسیار ناگزیر خواهیم بود که فقط در حوزه‌هایی که دارای نامزد هستیم به نشاط سیاسی و انتخاباتی کمک کنیم و در حوزه‌هایی که فاقد نامزد تاییدشده هستیم طبیعتا کاری از ما ساخته نیست و تکلیفی هم بر عهده خودمان متصور نیستیم.

به هر حال هنوز به طور قطعی نمی توان اظهار داشت که اصلاح طلبان می توانند بر روی لیستی به توافق برسند و یا اینکه مانند دوره های پیش با گروه های اعتدال گرا اجماع کنند و لیست مشترکی ارائه دهند یا خیر.

در حال حاضر با توجه به اسامی تایید صلاحیت شده جبهه اصلاحات، افرادی به چشم می خورند که قابلیت صف آرایی اصلاح طلبان در مقابل اصولگرایان را داشته باشند و جبهه اصلاح طلب هنوز هم بتواند بر روی یک لیست و سرلیست اتفاق نظر داشته باشند.

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید