تولیت آستان قدس رضوی:

پول داخل ضریح خرج یک روز ما هم نمی‌شود / «من و تو» چنان ما را بزرگ کرده که انگار نصف ثروت آمریکا اینجاست / اگر همه متقاضیان، خادمیار شوند، جایی برای زائر نمی‌ماند

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به برخی سوالاتی که در مدت حضور او در این آستان مطرح شده است، توضیحات مهمی درباره ماموریت های این آستان و همچنین ادامه یا توقف برخی فعالیت ها ارائه کرد.

پول داخل ضریح خرج یک روز ما هم نمی‌شود / «من و تو» چنان ما را بزرگ کرده که انگار نصف ثروت آمریکا اینجاست / اگر همه متقاضیان، خادمیار شوند، جایی برای زائر نمی‌ماند

حجت الاسلام «احمد مروی» که در نخستین عهدواره ملی نهضت اجتماعی جوانان حضور یافته بود، گفت : «سوالی را مطرح کرده اند که سوال خیلی هاست و در شبکه های اجتماعی هم هست، این که چرا خدمات دفاتر استانی کمرنگ شده؟ چرا بودجه و خدمات به استان ها ارسال نمی شود؟ اجرای فرمان هفت ماده ای مقام معظم رهبری چه می‌شود؟».

وی در پاسخ به این سوال گفت: ما خدمات استانی را کمرنگ نکردیم، بنده از معاونت محرومیت زدایی آستان قدس در این باره سوال کردم و به من گفتند که سال گذشته و در دوره آقای رئیسی که بودجه سال 98 برای آستان قدس تصویب می شد، گفتند که ما خدمات استان ها را به چند استان و منطقه محروم محدود کنیم، یکی مشهد، یکی سیستان و بلوچستان و یکی هم نامشخص بود که بعدا مناطق سیل زده را در نظر گرفتیم. این تصمیمات و بودجه مربوط به سال قبل بوده است و ما هیچ تغییری در آن ایجاد نکردیم و هیچ بودجه ای را نبستیم.

وی ادامه داد: البته در شبکه های اجتماعی، تبلیغات بسیاری کردند و گفتند که از وقتی فلانی تولیت آستان قدس شده، همه چیز را تعطیل می کند و فقط مانده که درهای حرم را هم ببندد. اما توضیح این است که ما هیچ چیز را تعطیل یا کم نکردیم، البته دفاتر استانی فعلا فعالیت اش متوقف است تا بررسی شود و ببینیم بودن این دفاتر چقدر ضرورت دارد، چه کارهایی باید انجام دهد و آیا باید همان فلسفه تشکیل قبلی درباره این دفاتر مد نظر باشد یا خیر.

تولیت آستان قدس رضوی توضیح داد: ما هیچ بودجه ای را هم کم یا حذف نکردیم. بودجه امسال ما، دقیقا همان بودجه ای است که در سال 97 و در دوره تولیت جناب آقای رئیسی بسته شده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که پرسیده شده «چرا خدمات و بودجه آستان قدس به دفاتر استانی ارسال نمی شود؟» نیز گفت: در این باره یک بار با آقای رئیسی صحبت و به ایشان اعلام شد که این دفاتر برای آستان قدس هزینه داشته، اما ایشان گفتند خیر، هیچ هزینه ای نداشته، دفاتر استانی باید خرج خودشان را در بیاورند و ما نباید از آستان برای آن ها بودجه بفرستیم.

فرمان رهبری به طور کامل در حال اجراست

مروی درباره وضعیت اجرای فرمان 7 ماده‌ای رهبر معظم انقلاب نیز گفت: بنده با دقت مفاد فرمان مقام معظم رهبری را خوانده ام، چون مسئول اجرای آن هستم و باید بدانم چه کاری می خواهم انجام دهم. اول این که در این فرمان به استان ها اشاره ای نشده، دوم این که واژه «محرومیت زدایی» در حکم رهبر انقلاب برای تولیت آستان نیست. ایشان به سه نکته در این حوزه پرداخته اند، اول این که فرموده اند به زوار محروم رسیدگی کنید، به مجاوران محروم رسیدگی کنید، سوم این که در استان هایی که موقوفه دارید، بخشی از درآمد همان موقوفات را اگر مرتبط با وقف نامه است خرج نیازمندان کنید.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: بنابراین ما در استان هایی که موقوفات نداریم، هیچ مسئولیتی از ناحیه مقام معظم رهبری متوجه آستان قدس نیست. پس ما داریم طبق فرمان 7 ماده ای ایشان عمل می کنیم، ما به مجاوران محروم رسیدگی می کنیم، به زوار محروم رسیدگی می کنیم، در مناطقی هم که موقوفات داریم اگر مطابق وقف باشد به وظیفه مان عمل می کنیم.

وی تصریح کرد : این موضوع را شفاهی هم از رهبر معظم انقلاب سوال کرده‌ام و ایشان تایید کرده اند که فرمانشان همین بوده است.

تولیت آستان قدس ادامه داد : فرمان رهبری به طور کامل در حال اجراست، اما طبیعتا ما در آستان قدس جلوی برخی کارها را هم گرفته ایم. هر سال روزانه 12 هزار نفر افطاری داده می شد، این کار از نظر رسانه ای و روزنامه ای و عکس کار خیلی قشنگی است، سفره ای مفصل، بی نظیر در کشور، بله از نظر تبلیغاتی کارکرد داشت. اما بنده وضعیت مردم را بررسی کردم، به استان های سیل زده سر زدم و به این نتیجه رسیدم که اگر این 12 هزار افطار روزانه را به سه،چهار هزار نفر کاهش و آن را به سیل زده ها اختصاص دهیم اقدام مناسبی خواهد بود.

وی ادامه داد: درباره غذاهایی که توزیع می شد آمدند گفتند که این افطاری ها به فقرا و افراد محروم نمی رسد، خرید و فروش می شود، بعضی ها فیش های افطاری را تا 100 و 150 هزار تومان فروخته بودند. گزارش دادند تعدادی از این کارت های افطار در مناطق محرومی مثل قلعه ساختمان توزیع می شود، گفتیم آن فرد محروم وقتی بخواهد با پنج فرزندش به حرم بیاید، پول تاکسی که هیچ، پول اتوبوس را دارد؟

تولیت آستان قدس در این بخش از صحبت های خود گفت : این را هم بگویم که متاسفانه این دو منطقه را به نام شهید رجایی و شهید بهشتی نام گذاری کردند، من هم عمدا همان نام سابق را برایشان به کار می برم، آیا جای بهتری نبود که نام این دو شهید را بر آن بگذارند؟ با اصلاح این کار، در 30 شب ماه رمضان در 30 نقطه مشهد، هر شب بین 1500 تا 2000 غذا در مناطق محروم توزیع کردیم، برای محرومانی که حتی پول آمدن به حرم با اتوبوس را هم نداشتند. هر شب هم حدود هشت هزار غذا ذخیره سازی کردیم که با این کار حدود شش میلیارد تومان جمع آوری شد، علیه ما هم جو زیادی درست کردند که اشکالی ندارد. این مبلغ و هرچقدر دیگر را که پس انداز شد خرج محرومان می کنیم.

تولیت آستان قدس خاطر نشان کرد: ما امسال 70 میلیارد تومان برای سیل زده ها کنار گذاشتیم اما به این نتیجه رسیدیم که این پول را برای ایجاد اشتغال بگذاریم. وی افزود: آستان به محرومان می رسد، شتاب رسیدگی به محرومان را هم که در دوره آقای رئیسی بیشتر شده، البته در دوران مرحوم آیت ا... طبسی هم وجود داشت و من پرونده های مربوط به آن را نگاه کرده ام، حتما بیشتر می کنیم اما این کار هدفمند خواهد بود. برای ما ایجاد اشتغال مهم بود، حالا جایی هم اگر لازم باشد غذایی بدهیم که اگر ندهیم فردی تلف می شود، این کار را هم می کنیم، اما این که همین طوری غذا توزیع کنیم، خیر.

تولیت آستان قدس گفت: ممکن است بگویید امام رضا(ع) خیلی پول دارد، اما خرج هم خیلی دارد. بیشتر حرف ها درباره پول های آستان قدس شایعه است.

وی ادامه داد : بیشتر حرف ها درباره پول های آستان قدس شایعه است. درست است، زمین و اموال داریم. اما در ذهن مردم طوری تبلیغات کرده اند، در شبکه ای مثل «من و تو» چنان آستان قدس را بزرگ کرده اند که انگار نصف ثروت آمریکا در این جاست. این قدر پول این جا نیست که فکر کنید همین طور دارد پول می ریزد. به طور قطع اگر هم این توان باشد به محرومان و مستضعفان می رسیم. مثلا اگر بخواهیم صحن جامع رضوی را با چادر مسقف کنیم که زوار درآفتاب نمانند و اذیت نشوند، 1200 میلیارد تومان خرج آن است و ما پیگیر اجرای آن هستیم. با شرایط موجود هم اکنون یک صدم 1200 میلیارد تومان لازم برای مسقف کردن صحن جامع را نداریم، مگر آن که املاک و زمین هایمان را بفروشیم.

وی گفت: با پول ضریح می شود حرم را اداره کرد؟ پول داخل ضریح خرج یک روز ما هم نمی شود. ما سالی یک میلیون کتب منتخب زیارت حرم چاپ می کنیم، 10 ها میلیون لیوان پلاستیکی و پلاستیک برای کفش تهیه می کنیم. قطعا دنبال آن هستیم که خرج کمتری داشته باشیم و تغییر رویه بدهیم اما شرایط این گونه است.

تولیت آستان قدس درباره محدودیت ثبت نام خادمیاران رضوی نیز گفت: 200 هزار نفر در نوبت خادمیاری هستند، اگر سایت را باز بگذاریم، یک میلیون نفر نام نویسی می کنند که مطمئنا همه این عزیزان ارادت به امام دارند، اما آیا می شود ما یک میلیون خادمیار داشته باشیم؟ اگر این کار را بکنیم دیگر جایی برای زائر نداریم.

منبع: خراسان

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ali
    0

    اخوی مردم رو احمق فرض نکن شرکتهایی که تحت پوشش آستان هستن چقدر درآمد دارن در سال که البته از مالیات هم معاف هستن ؟؟ حسابرسشون کیه ؟ البته میدونم حسابرسی آستان قدس که صداش درنیاد درضمن شما از بابت زمینهایی کل استان خراسان که وقف آستان هست اجاره دریافت میکنید اونها هم حسابرسی میشن ؟ و صدها مورد دیگه اگه نبود امثال واعظ و علم الهدی و ... دودستی نمیچسبیدن به حرم

  • محبی
    0

    اسلام علیک یا علی بن موسی الرضا . قطعا اجتناب از کارهای فانتزی وتبلیغاتی وایجاد امور زیر بنایی برای آ سایش زوار وهمچنین محرومیت زدایی خیلی موثر تر است تا توزیع غذا و اجرای بعضی از مراسم تکراری وکم اثر و همچنین تحقیق در مورد راهکارهای جدید وکم خرج جهت جایگزین ظروف یک بار مصرف و کفشداری ها

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      سلام ماامسال سه خانواده افتخارزیارت داشتیم خیلی دوست داشتیم که مهمان اقا یک وعده غذای باشیم همگی هم ثبت نام کردیم هشت روز هم بودیم ولی دعوتومان نکردن اگرکاری کنندغذا به دست زائئرمستحق برسد خوبه ولی فکرنکنم اینطورباشه

  • حسین
    0

    من و تو رو ولش. شما بگو پولها کجا میره

  • ناشناس
    0

    جایگاه تقوا در رفتار و گفتارها و پندارهای دینی و مذهبی ما کجا است؟؟؟!!! --- جناب حاج آقای مروی تولیت محترم آستان مبارک رضوی!!! برای همه ی این فرمایشات خود محض رضای خدا تنها یک جایگاه و پایگاه استوار بی شبهه ی قرآنی و عقلی اثبات پذیر و غیر قابل انکار ارائه کنید شاید بشود حقانیت الهی فرمایشات شما را در راه خدا باور کرد؟؟؟!!! همه باید بدانیم دین و مذهب بازیچه ی من در آوردیهای تخیلات ذهن ناقص بشر ، که همیشه خطا پذیر است ، نیستند که هرگاه هوس کنیم هر تخیلی را به این ارزشهای الهی بیافزاییم و در حساب و کتاب خداوند هیچ اتفاقی نیافتد و آب از آب تکان نخورد. محض رضای خدا از اصرار بر بد نام کردن پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت مطهر آن حضرت (ع) با پیوسته بستن من در آوردیها بنام تشیع و ولایت مداری به این بزرگان والا مقام دست بکشیم و توبه کنیم و ثابت کنیم که از عذاب هولناک الهی تحریف دین و مذهب صادقانه هراس داریم.

  • کیوان
    0

    تو که راست میگی ...!

  • ملت
    0

    مگر امام رضا گدا ست که برایش پول بریزند .از کجا معلوم پولشو بالا نکشیدید.

  • محمد امینی
    0

    من از بچگی 50 سال پیش یادمه تو حرم بنایی میکنن و معلوم نیست کی تموم میشه !! نقشه معماری خوبی نداره بناهای اضافی غیر مرتبط با صحن وسرا و حیاط های پی درپی ،جدا جدا نماز خواندن و ....!!!شما مدینه ،مکه ،نجف ،کربلا رو ببین چه زیبا وچشمگیر و راحت و.......درست شدند.

  • رضوی
    0

    این آقا دیگر درسش را تمام وکمال خوب خوانده است ودر محضر بزرگان دین درسش را خوب جواب داده میخواهد ،از ریشه اگر دزدید مردم نگویند خیلی برده

  • ستار
    0

    البته کار اجرایی رو باید دولت بی لیاقت و بی کفایت بنفش پوشان باید انجام میداد که 1درصد انجام نداده دولت راستگویان و پاکدستان از اون روزی که افساد طلبان روحانی رو سر کار اوردن اینقدر دروغ گفته که نگو نپرس...

  • علی
    0

    فرض کنیم قبر امام رضا تو ایران نبود که درآمدش را صرف فقرا کنید تکلیف مردم با حساب اینکه ایران سرشار از ذخایر و معادن هست چی میشد ضمن اینکه کسیکه نماز خوان واقعی هست تحمل خواندن نماز زیر آفتاب را هم دارد نیاز نیست فضای مسقف برایش درست شود

  • مریم
    0

    قربان امام رضا برم. خوان پر برکت امام که تمامی نداره ثروت آستان قدس به برکت وجود آقا بی نهایت است .اگر برنامه ریزی درستی صورت بگیرد بخصوص درزمينه اشتغال درمناطق محروم خیلی خوب می شود نکته دوم اینکه من هرسال از تحویل سال تا10 فروردین مهمان آقا هستم یک بار نماز جمعه حرم رفتیم ورودی به زائران کیک می دادند .من بی نهایت لذت بردم ازخوردن کیک آقا وهيچ ووقت لذت خوردن آن کیک رافراموش نمی کنم . سپاسگزارم آقا جان که مرا مهمان خود کردی .وجودم به فدا ی امام نازنینم

  • مهدی
    0

    آیا ایشان از املاک وموقوفاهاوکارخانجاتاستان قدس درسطح استان وکسور اطلاع ندارند که این جمله را فرموده اند.

  • ناشناس
    0

    میشه درامد یکبار غبارروبی و هزینه های یک روزتون رو افشا کنین !

  • عطا
    0

    اینکه چرا منطقه محروم به نام شهید رجایی یا بهشتی هست چه حرفیه؟؟؟خب عزیز شما که مسئولی یک کاری بکن که این دو منطقه بهترین منطقه بشه...درباره سایبان صحن جامع رقم ایشون با فرض شرکت آلمانی که هرسایبان625 متر مربع 6میلیارد است اما مگه ما که موشک میسازیم عرضه ساخت سایبان نداریم؟؟؟؟؟؟؟من که رو این کار تحقیق کردم و متراژهای پایین تر ساختم میدونم که همون متراژ 625 متر مربع رو با همون کیفیت خارجی تو داخل با 500 میلیون به راحتی میشه ساخت....البته بدون هزینه بخور بخور آقایانننننن....

  • رضا
    0

    آقای مروی کار بسیار خوبی کردند که خدایار از دیگر جاها را متوقف کردند .در بعضی سازمانهاافراد خاص را انتخاب میکردند بهانه امتحان دادن برای ورودی خادمیاری و شرکت در جلسات کار را رها می کردن و به این بهانه ساعتها از کار فرار میکردند که نه خدا راضی است ونه امام رضا خدا ودرست بیامرزد که این کار را کرد.سر کار جزوه امتحان بخوانند برا امام رضا خدمت کنند از کار بزنند و ساعت کار دنبال این کار باشند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها