بازداشت 200 تن در بحرین از زمان آغاز حمله آمریکا و اسرائیل به ایران

بحرین از زمان آغاز جنگ در منطقه، طرح بازداشت گسترده مخالفان عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و جنگ علیه ایران را کلید شده و صدها تن را در این کشور بازداشت کرده است.

بازداشت 200 تن در بحرین از زمان آغاز حمله آمریکا و اسرائیل به ایران

جنگ فعلی در منطقه در واقع رویکرد سرکوب‌گرانه رو به تشدید را که دستگاه قضایی و امنیتی رژیم آل خلیفه در بحرین برای مجازات مخالفان رژیم صهیونیستی و ایجاد رعب و وحشت در جامعه در پیش گرفته، نمایان کرد.

از قبل از امضای توافقنامه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، بحرینی‌ها با وجود سرکوب‌های امنیتی و مواجه شدن با مسایلی چون فراخوان، تعقیب قضایی و بازداشت، خشم خود را نسبت به روند عادی‌سازی نشان می‌دادند.

با آغاز حملات مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، رویکرد مردم بحرین در مخالفت با این جنگ آشکار و ویدیوهایی از آنها منتشر شد که شادی و رضایت خود را از حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی در کشورشان ابراز می‌کردند.

در مقابل مقامات رژیم آل خلیفه، اقدامات تنبیهی را علیه طرفداران ایران در بحرین در پیش گرفته و در همان چند روز اول جنگ، حدود ۲۰۰ بحرینی از جمله چند زن و یک جوان معلول را بازداشت و آنها را به تصویربرداری از حملات ایران به پایگاه پنجم نیروی هوایی آمریکا در بحرین متهم کردند.

۲۷ مارس انتشار خبر شهادت «محمد موسوی» جوان ۳۲ ساله بحرینی که به اتهام حمایت از ایران بازداشت و در بازداشتگاه زیر شکنجه جان داده بود، افکار عمومی بحرین را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

با انتشار تصاویر و ویدیوهایی از پیکر موسوی که نشان‌دهنده شدت شکنجه‌ها بود، وزارت کشور با انتشار بیانیه‌ای این اسناد را تکذیب و ادعا کرد که آنها با هدف تحریک افکار عمومی منتشر شده‌اند اما از ارائه دلیل فوت آن خودداری کرد.

در مقابل جمعیت الوفاق بحرین با اشاره به تصاویر منتشر شده از پیکر این شهید که پر از کبودی و کوفتگی و آثار شوک برقی بود، این موارد را شواهد عینی شکنجه دانست و دستگاه‌های امنیتی را به داشتن سابقه طولانی و سنگین قربانیان شکنجه متهم کرد.

۱۳ آوریل جاری ۲ سازمان «دیده‌بان حقوق بشر» و «موسسه حقوق و دموکراسی بحرین» پس از بررسی عکس‌ها توسط یک متخصص پزشکی از سازمان پزشکان حقوق بشر، اعلام کردند که شواهد دال بر ارتکاب شکنجه بوده و از کمیساریای عالی حقوق بشر خواستند درباره این پرونده تحقیق کنند.

«ابراهیم العرادی» مدیر دفتر سیاسی «ائتلاف ۱۴ فوریه» بحرین در گفت‌وگو با روزنامه «الاخبار» اظهار کرد: حدود ۳۱۲ شهروند زن و مرد بحرینی از زمان آغاز حملات علیه ایران تا ۱۸ آوریل بازداشت شدند که با مجازات‌های متفاوتی حتی اعدام مواجه هستند.

العرادی گفت: دادستانی کل بحرین در یکی از دادگاه‌ها گروهی از بازداشتی‌ها را که از حملات موشک‌های ایران به ناوگان پنجم آمریکا در منطقه الجفیر تصویربرداری کرده بودند، به «خیانت بزرگ و جاسوسی برای ایران» متهم کرده و خواستار اجرای حکم اعدام برای آنها شد.

مدیر دفتر سیاسی ائتلاف ۱۴ فوریه با اشاره به گروهی پنج نفره شامل یک زن و یک جوان نابینا که بازداشت شده‌اند، گفت: این فرد نابینا مخالفت خود را با ترور رهبر معظم ایران ابراز کرده بود، در مقابل آل خلیفه عکس‌های این افراد را منتشر کرد.

او افزود: برخی از بازداشت‌ها پس از یورش به خانه این افراد و یا به دلیل انتشار موسیقی میهن‌پرستانه با محتوای درخواست توقف جنگ از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا انجام شد. حتی یکی از بازیکنان تیم ملی بستکبال بحرین، یک خوانند و یک جوان بحرینی به دلیل انتشار ویدیویی با محتوای اعلام مخالفت با مشارکت کشورشان در این جنگ بازداشت شدند. علاوه بر این آل خلیفه ده‌ها شهروندی را که در مراسم تشییع الموسوی شرکت کرده بودند، بازداشت کرد.

العرادی با استناد به برخی اطلاعات ویژه دریافتی، نسبت به احتمال ارتکاب کشتارهایی بر اساس احکام قضایی، سیاسی و نظامی شدید از سوی مقامات رژیم آل خلیفه هشدار داد و گفت: حکم‌های اعدامی که پیش از این صادر شدند، نشان‌دهنده سردرگمی سران کشورهای عربی منطقه خلیج فارس بوده و در این میان بحرین بیشتر از همه دچار هراس شده است.

مدیر دفتر سیاسی ائتلاف ۱۴ فوریه در ادامه این بازداشت‌ها را تلاش آل خلیفه برای فرار از خطراتی دانست که به ویژه بعد از از دست دادن «حمایت» آمریکا، این رژیم را تهدید می‌کند.

با وجود ابراز نگرانی‌های سازمان‌های حقوقی از بازداشت‌ها در بحرین و هشدارهای دیده‌بان حقوق بشر، العرادی نسبت به خطراتی که جان افراد بازداشت‌شده را تهدید می‌کند، هشدار داد.

«جعفر یحیی» سخنگوی اداره امور زندانیان بحرین به الاخبر گفت: تعداد موثق افراد بازداشت‌شده تا پایان مارس به ۲۰۴ تن رسید در حالی که تعداد واقعی بیش از ۳۰۰ تن بوده و یورش‌ها و بازداشت‌ها در روستاها و شهرهای بحرین ادامه داشته و روزانه صدها بحرینی احضار می‌شوند.

یحیی این بازداشت‌ها را کاملا خودسرانه خواند و گفت: این اقدامات علیه شهروندانی انجام می‌شود که صرفا از حق طبیعی و اخلاقی خود در مخالفت با جنگ و حمایت از مسایل و مقدسات امت اسلامی استفاده کردند.

در همین رابطه یک جوان مهاجر بحرینی به الاخبار گفت: رژیم آل خلیفه همانند وضعیتی که در فوریه ۲۰۱۱ در این کشور حکم‌فرما بود، سیاست ارعاب جمعی را علیه شهروندان این کشور به کار گرفته و شهروندان این کشور را به دلیل مخالفت با اسرائیل و آمریکا مجرم می‌داند با این حال بحرینی‌ها از حق خود برای درخواست جهت تعطیلی پایگاه‌های‌ آمریکایی در کشورشان و لغو پروژه‌های عادی‌سازی با دشمن صهیونیستی کوتاه نمی‌آیند و همواره خواسته‌های خود را در راهپیمایی‌ها و تجمع‌ها بیان می‌کنند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید