معاون بهداشت وزیر بهداشت تشریح کرد:

رتبه دوم ایران در پایین نگه داشتن مالیات بر سیگار/ سن مصرف قلیان در دختران به ۱۴ سال رسید

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: به دلیل افزایش نیافتن مالیات سیگار، سالانه ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان به جیب دلالان می‌رود.

رتبه دوم ایران در پایین نگه داشتن مالیات بر سیگار/ سن مصرف قلیان در دختران به ۱۴ سال رسید

به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، دکتر علی رضا رییسی در نشستی خبری با اشاره به آمار بالای مصرف دخانیات اظهار کرد: سالیانه حدود ۵۰ تا ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود و حدود ۵۰ تا ۵۷ هزار مرگ منتسب به آن گزارش شده است. این میزان مصرف دخانیات سالیانه ۲۰ تا ۳۰ هزارمیلیارد تومان برای نظام سلامت هزینه دارد.

رتبه دوم ایران در پایین نگه داشتن مالیات بر سیگار

وی افزود:‌ سال ۸۵ مصوب شد که مالیات بر سیگار به ویژه بر خرده فروشی سالیانه ۱۰ درصد افزایش پیدا کند، اما در حال حاضر به جز افغانستان ایران پایین‌ترین مالیات بر سیگار را دارد. سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده ایران در زمینه بیماری‌های غیرواگیر به خوبی فعالیت می‌کند، اما ما را زیر سوال می‌برد که چرا کمترین مالیات بر سیگار را داریم. ترکیه ۸۴ درصد مالیات بر خرده فروشی سیگار دارد، اما این رقم در ایران کمتر از ۱۰ درصد است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه به دلیل اجرا نشدن این قانون، سالیانه ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان به جیب دلالان می‌رود، تصریح کرد: آیا به دلیل سودجویی برخی از افراد باید سالیانه ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان به بر نظام سلامت هزینه تحمیل شود. لابی‌گری‌هایی که در این زمینه وجود دارد، باعث می‌شود مالیات بر سیگار پایین بماند.

مالیات پایین بر خرده‌فروشی سیگار و دسترسی بیشتر جوانان

رییسی همچنین اضافه کرد: یکی از مشکلات ما این است که به دلیل مالیات پایین بر خرده فروشی سیگار، دسترسی آن برای جوانان بیشتر شده است. موارد معتددی وجود دارد که نشان می‌دهد افزایش مالیات سیگار باعث کاهش قاچاق آن می‌شود. برخی می‌گویند افزایش این مالیات، قاچاق آن را افزایش می‌دهد. درحالی که می‌توان از محل این مالیات‌ها سالی ۱۲ هزار میلیارد درآمد داشت و بخشی از آن را صرف سیستم‌های هوشمند کرد تا جلوی قاچاق گرفته شود.

سن مصرف قلیان در دختران به ۱۴ سال رسید

وی با اشاره به کاهش سن استفاده از دخانیات اعلام کرد: درحال حاضر سن مصرف قلیان در دختران به چهارده سال رسیده است؛ چراکه دسترسی به آن راحت است.

لزوم اصلاح بودجه برنامه پزشک خانواده

رییسی، اولویت‌های اصلی حوزه بهداشت را تکمیل پرونده الکترونیک، استقرار پزشک خانواده و گسترش آن به سمت شهر و ایجاد نظام سطح بندی ارائه خدمات اعلام کرد و ضمن انتقاد از نصف شدن بودجه پزشک خانواده در لایحه بودجه ۹۷ گفت: ما مصمم هستیم که این برنامه را اجرا کنیم و مصمم هستیم بودجه آن را اصلاح کنیم.

وی یکی دیگر از اولویت‌های حوزه بهداشت را فعال‌سازی بهداشت محیط حرفه‌ای و تشدید نظارت‌ها در این زمینه خواند و گفت: یکی از روش‌های موثر در این خصوص ایجاد دفاتر خدمات سلامت است که کار آنها نظارت، ارزیابی و پایش عرضه مواد غذایی است. این طرح به صورت آزمایشی با ۳۵ دفتر در تهران اجرا شد.

وی همچنین اعلام کرد:‌ در حال حاضر ۹۰ درصد بازرسان بهداشت حرفه‌ای به دستگاه‌های سنجش پرتابل مجهز شده‌اند و می‌توانند سنجش از مواد غذایی را در محل انجام دهند. مراکز قطب کشور نیز به آزمایشگاه‌هایی مجهز شدند که امکان سنجش محیطی را داشته باشند. در حال حاضر برنامه ایمنی آب آشامیدنی در تمام استان‌ها و۳۳ شهر کشور انجام می‌شود.

تجهیز ۹۰ درصد بیمارستان‌ها به دستگاه بی‌خطر سازی پسماندهای پزشکی

رییسی با اشاره به تجهیز ۹۰ درصد بیمارستان‌های کشور به دستگاه‌های بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی، گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۲۳۵ هزار بازدید از اماکن عمومی صورت گرفت و ۵۵ هزار و ۲۶۰ مرکز متخلف به دستگاه قضایی معرفی شدند.

وی ادامه داد: سال ۹۲ نیز ۷هزار و ۵۲۰ تماس با سامانه ۱۹۰ بهداشت عمومی انجام شده اما در ۷ ماهه اول سال جاری این رقم به ۱۷۲ هزار رقم رسید. ما گسترش و تقویت دفاتر سلامت و سامانه ۱۹۰ را جزو برنامه‌های خود قرار دادیم.

بررسی میزان سموم باقی‌مانده در ۶ محصول کشاورزی از سال آینده

رییسی با اشاره به تفاهم‌نامه معاونت بهداشت با سازمان غذا و دارو و جهاد کشاورزی برای کنترل میزان سموم باقی‌مانده در شش محصول کشاورزی اعلام کرد: قرار است از سال آینده میزان سموم کشاورزی در سیب، خیار و گوجه گلخانه‌ای، ‌پرتقال، سیب زمینی و پیاز کنترل شود. به این ترتیب برنامه‌ریزی می‌کنیم که بتوانیم محصولات را با اطمینان بیشتری به مردم ارائه کنیم.

وی ادامه داد: اگر این محصولات در سطح عرضه سنجیده شوند، مشخص نیست که از کدام مزرعه وارد بازار شده‌اند. به این دلیل باید مرزعه کد شناسایی ۱۲ رقمی داشته باشد که محصولات را با استفاده از این کد بسنجیم.

35

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها