خروپف در مردان به چه میزان شایع است؟

گاهی خروپف به دلیل وجود بیماری هایی در بدن رخ می دهد که باید حتما پیگیری شود و آن را درمان کرد

خروپف در مردان به چه میزان شایع است؟

خروپف یکی از مشکلات شایع در بین زنان و مردان است. تحقیقات نشان می دهد میزان خروپف در مردان بیشتر از زنان است. تا حد زیادی بیماری خروپف قابل درمان است. امروز در می خواهیم درباره میزان شیوع خروپف در مردان صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

میزان خروپف در مردان

خسرو صادق نیت در نشستی که به مناسبت روز جهانی خواب برگزار شد، اظهار داشت: اختلال خواب بیماری شایعی است که در مشاغل مختلف و در سنین مختلف می‌تواند افراد را گرفتار کند. وی افزود: در مردان شیوع اختلالات تنفسی حین خواب با علامت خروپف تا ۲۴ درصد اعلام شده و بی‌خوابی در زنان ابتلای آن ۳۰ درصد و به صورت مزمن تا ۱۰ درصد است.

دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران ادامه داد: افرادی که شیفت کاری دارند تا ۶۰ درصد آمار اختلال خواب در آن‌ها گزارش شده است و به طورکلی در علم خواب ۸۰ بیماری طبقه‌بندی شده که علائم مختلفی دارد.

صادق‌نیت گفت: علائم بی‌خوابی و خواب‌آلودگی افراد گاهی به صورت بوده که بیمار خودش متوجه آن نمی‌شود، چرا که خواب است و به دلیل عدم هوشیاری، مشکل خواب برای آن چندان واضح نیست و تنها اطرافیان و یا با تست خواب این مشکل شناسایی می‌شود.

وی افزود: از معضلات جدی در حوزه اختلالات خواب، عدم تشخیص به موقع و درست آن است که در جهان و در کشورهای پیشرفته تا ۸۰ درصد این عدم تشخیص به موقع گزارش شده است. دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران در مورد درمان اختلالات خواب گفت: درمان در این زمینه متفاوت است و بستگی به نوع مشکل دارد. اگر اختلال خواب ناشی از مشکل تنفسی حین خواب باشد، درمان آن دارو نیست و فرد در طول روز احساس خستگی و خواب‌آلودگی دارد.


خطرات خروپف در مردان

صادق‌نیت، چاقی، فشار خون بالا، دیابت، سکته مغزی و قلبی را از عوارض این اختلالات تنفسی که سبب بروز اختلالات خواب می‌شود برشمرد و گفت: در صورتی که اختلال خواب ناشی از مشکل تنفسی حین خواب باشد، روش‌های ابزاری پیشرفته پزشکی و یا عمل جراحی چاره آن است. صادق‌نیت گفت: بی‌خوابی‌ها با رفع علت بیماری و یا رعایت بهداشت خواب می‌تواند درمان شود و قسمت کمتری نیاز به درمان دارویی دارد که باید توسط پزشک صورت گیرد.

دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران خاطرنشان کرد: به طورکلی بی‌خوابی‌ها شامل چهار نوع است که در نوع اول، فرد در شروع خواب دچار مشکل بوده که با بهداشت خواب و دور کردن اضطراب می‌توان آن را مداوا کرد. در نوع دوم، فرد در تداوم خواب مشکل دارد و مکرر از خواب بیدار می‌شود که بیماری‌هایی همچون پروستات، دیابت و مشکلات قلبی می‌تواند دلیل آن باشد.

صادق‌نیت گفت: در برخی از افراد ابتدای خواب به خوبی بوده، ولی صبح زود و یا ساعت ۳ بامداد از خواب بیدار می‌شوند، که این مسئله می‌تواند ناشی از افسردگی در آن‌ها باشد. در نوع چهارم، فرد زمانی که از خواب بیدار می‌شود احساس کسلی و خستگی دارد که خروپف و وقفه‌های تنفسی و یا مشکلات حرکتی حین خواب می‌تواند دلیل و منشأ آن باشد.

شما ممکن است جزء ۴۵ درصد از افراد بزرگسالی باشید که گاهی خروپف می‌کنند یا حداقل اینکه احتمالاً کسی را که این عمل را انجام می‌دهد را بشناسید. خروپف کردن برخی افراد گاهی به مشکلات جدی در زندگی مواجه می‌شوند که پزشکان برای آن راهکارهای جالبی پیشنهاد داده‌اند. خروپف کردن به علت ارتعاش کام نرم (بخش نرم سقف دهان)، هنگامی که ریه ها در مقابل مجاری هوایی مسدود می‌شود و هوا را به درون می‌کشد، به وجود می‌آید.

راه‌حل‌های طبیعی و تغییر شیوه زندگی ممکن است به شما کمک کند تا از خروپف جلوگیری کنید. وی در یک پایگاه خبری به طور مفصل به شرح این راه حل‌ها پرداخته است:

۱. وضعیت خواب خود را تغییر دهید

دراز کشیدن بر روی پشت، (طاق بازخوابیدن)، پایه زبان شما و فرو افتادن کام نرم در پشت دیوار گلویتان باعث ارتعاش صدا در هنگام خواب می شود. خوابیدن به یک طرف از بدن خود ممکن است به جلوگیری از این امر کمک کند. دکتر اسلاتر گفت: یک بالش بدن (بالش قدی که تمام بدن شما را محافظت کند) فراهم کنید و ثابت بودن را آسان کنید.

۲. وزن خود را کم کنید

به گفته اسلاتر، کاهش وزن به برخی از مردم کمک می‌کند اما نه همه. افراد لاغر بیش از حد خروپوف می‌کنند.

اگر شما چاق شدید و خروپف شما آغاز شد و قبل از چاقی خروپوف نداشتید، ‌لاغر شدن می‌تواند کمک کند.

اگر چاقی در ناحیه گردن باشد، کلفتی داخلی گلو باعث گرفتگی در هنگام خواب می‌شود و درنتیجه تبدیل به خروپف می‌شود.


۳. از خوردن الکل پرهیز کنید

دکتر اسلاتر ادامه داد: نوشیدن الکل باعث شل شدن عضلات مجاری هوایی و افزایش احتمال خرخر می‌شود.

نوشیدن الکل چهار تا پنج ساعت قبل از خواب یا در شب خروپف ناجوری را ایجاد می‌کند افرادی که معمولاً خروپوف نمی‌کنند پس از نوشیدن الکل خروپف می‌کنند.

۴.بهداشت خواب خوب را رعایت کنید

عادات خواب ضعیف (همچنین بعنوان بهداشت خواب ضعیف شناخته می‌شود) می‌تواند اثر مشابه نوشیدن الکل را داشته باشد.

کار بسیار زیاد بدون خواب برای مثال، به مفهوم این است که شما در نهایت وقتی بسیار خسته هستید به رختخواب می‌روید.

۵. دوش بگیرید

اگر خروپف شما در ناحیه بینی‌تان آغاز می‌شود باز نگهداشتن معابر بینی ممکن به شما کمک کند.

اگر بینی شما به علت سرماخوردگی یا دیگر موارد گرفته، این خود موجب می‌‌شود که خروپوف تولید شود.

تصور کنید جریان آب در یک شلنگ باریک باغ نسبت به شلنگ باریک‌تر، سریع تر انجام می‌گیرد.

منبع: نیک صالحی

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها