جابجایی مرزهای سانسور در تلویزیون

خوشحالی نکردن بازیکنان فوتبال هم در صداوسیما سانسور شد

سبک و سیاق سانسور در تلویزیون به مواردی باورنکردنی رسیده است.

خوشحالی نکردن بازیکنان فوتبال هم در صداوسیما سانسور شد

ناآرامی‌های اخیر در ایران که برگرفته از اعتراضات معیشتی بخش زیادی از مردم بوده، اثرش را روی تصمیمات مسئولان صداوسیما گذاشته. آن‌ها که در اتفاقات مشابه همواره متهم به پخش صدا و تصویر گروهی خاص بوده، این روزها درباره مباحث پیش‌پا افتاده هم اختلاف نظر پیدا کرده‌اند. کار به جایی کشیده که در تلویزیون، تصمیمی جمعی به راه افتاده تا خوشحالی نکردن بازیکنان فوتبال در لیگ برتر ایران سانسور شود!

این موضوعی است که در پوشش دو دیدار از هفته شانزدهم رقابت‌های لیگ برتر خودنمایی کرد؛ به عبارتی در دو دیداری که کم‌وبیش به طور هم‌زمان از دو شبکه سه و ورزش سیما پخش می‌شد، در تصمیمی هماهنگ، اگر گلی در آن بازی‌ها ردوبدل می‌شد و بازیکنان خوشحالی نمی‌کردند، تصویر سانسور و صحنه‌ای آرشیوی به نمایش گذاشته می‌شد. ماجرا مربوط به دیدار تیم‌های پرسپولیس و فجرسپاسی از شبکه سه و آلومینیوم اراک و گل‌گهر از شبکه ورزش برمی‌گردد. در این دو دیدار 6 گل ردوبدل شد که در اقدامی عجیب، تلویزیون تصمیم گرفت بیش از نیمی از عدم خوشحالی گلزنان را سانسور کند.

سردرگمی برای یک تصمیم عجیب

فوتبال ایران در شرایطی مجبور به ادامه برگزاری رقابت‌های لیگ شده که این روزها بازیکنان خارجی، به ویژه بازیکنان اروپایی چندین باشگاه، ایران را ترک کرده و برنگشته و یا در حال ترک ایران هستند. از سوی دیگر، بازی‌ها هم بدون حضور تماشاگران برگزار می‌شود که ناگفته پیداست دلیلش چیست. با این حال، تصمیم تازه مسئولان تلویزیون دیگر حیرت‌انگیز است. بازیکنان فوتبال که در چنین مقطعی به دلیل اتفاقات رخ داده دل و دماغ چندانی برای خوشحالی پس از گل ندارند، فقط به بالا بردن دست‌های‌شان پس از گلزنی اکتفا می‌کنند؛ حرکتی که به مذاق مسئولان تلویزیون خوش نیامده و آن را هم سانسور کردند. البته برای عجیب بودن این تصویر و سردرگمی شکل گرفته نزد مسئولان صداوسیما همین بس که سانسور، مربوط به نیمه اول بازی‌های مذکور شد و در نیمه دوم ظاهرا در دستوری از بالاتر، این نوع سانسور برداشته و عدم خوشحالی بازیکنان در به تصویر کشیده شد؛ البته اگر از دست سانسورچی در نرفته باشد! 

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید