به مناسبت سالگرد شهید سرفراز امیر سرلشکر ابراهیم خانی منتشر شد
مسیح ارتش
به مناسبت سالگرد شهید سرفراز امیر سرلشکر ابراهیم خانی (معروف به «مسیح ارتش»)، در ادامه، زندگینامه ای جامع از تولد تا شهادت ایشان برای شما تهیه شده است.

تولد و خانواده
شهید خانی در بهمن ۱۳۴۰ در روستای طراقیه (نزدیک غار علی صدر)، از توابع کبودراهنگ همدان، در خانواده ای روستایی و متوسط به دنیا آمد.
تحصیل و تلاش مالی
به دلیل نبود مدرسه در روستا، برای ادامه تحصیل به همدان رفت. در دوران راهنمایی و دبیرستان هم، برای فرستادن اجاره خانه و کمک به خانواده، کار می کرد و بخشی از درآمدش را برای کمک به والدین می فرستاد.
فعالیت انقلابی
از دوران نوجوانی در راهپیمایی ها علیه رژیم پهلوی شرکت کرده و در گروه های انقلابی حضور داشت. همین مسیر او را فردی مستقل، بااخلاق و محبوب میان مردم ساخت بود.
ورود به ارتش و تخصص های نظامی
پذیرش دانشکده افسری شیراز
پس از اخذ دیپلم و قبولی در آزمون های ارتش و سپاه، نتیجه ارتش زودتر آمد و او برای ادامه تحصیل به دانشکده افسری ارتش در شیراز رفت
پیوستن به لشکر ۲۳ تکاور
باهوشی درخشان که از دید فرماندهان مستقل نماند، وی با موفقیت به لشکر ۲۳ نیروی مخصوص تکاور پیوست و دورههای دشوار تکاوری، رنجر، سقوط آزاد، چتربازی و نیروهای مخصوص را پشت سر گذاشت
ورزش رزمی
علاوه بر دوره های نظامی، در ورزش هایی مانند کاراته و کشتی ایرانی نیز شرکت می کرد که به آمادگی فیزیکی و روحیه جنگندگی اش می فزود
دوران جنگ و فرمانده تکاور
فرمانده و مدرس گردان ضربت
در ابتدای جنگ، شهید خانی به جبهه های شمال غرب کشور رفت و فرمانده و مدرس گروه ضربت در پادگان میانه شد. سپس در پادگان های پیرانشهر و سردشت به عنوان یکی از فرماندهان عملیاتی گردان ۲۳ تکاور فعالیت کرد.
یکی از ویژگی های شهید خانی به عنوان یک فرمانده برای جلوگیری از تلفات نیروها این بوده که خود پیشاپیش به شناسایی می رفت و در مناطق عملیاتی حضور میداشت. گفته شده که با آموزش ها و غیرت ویژه اش، دشمن قادر به اسیر کردنش نبود.
تمجید و لقب “مسیح ارتش”
شهرت او به دلیل شجاعت و تخصص بالا در عملیات، حتی به گوش سایر تکاورها و فرماندهان رسید. امیر سرتیپ دوم حسین یاسینی درباره اش گفت:
«من … آوازه رشادت های او به گوش همگان رسیده بود… اگر شهید بروجردی را “مسیح کردستان” می گویند، من «مسیح ارتش در کردستان» را شهید ابراهیم خانی می دانم.»
بارها شهید سپهبد علی صیاد شیرازی عنوان کرده بودن اگه من چند تا تکاور مثل ایشان داشتم سرنوشت جنگ جور دیگری رقم می خورد.
هدف گروهک ها و دشمنان
به قدری برای دشمنان خطرناک بود که گروهک کوموله و دموکرات بارها برنامه ترورش را در دستور کار قرار دادند، تا جایی که در لیست ترور این گروهک ها قرار گرفت
شهادت مسیح ارتش
عملیات نصر ۳ در سردشت
در ۲۶ خرداد ۱۳۶۶، در عملیات نصر ۳ در منطقه سردشت، ستون پنجم دشمن (سیاهی کوموله) موقعیت او را لو داده و نیروهای عراقی با توپ و تانک، به محل حمله کردند. تیر از پشت سر اصابت کرد و در میانه اذان مغرب به شهادت رسید.
تدفین و یادبود
پیکرش در بهشت زهرا، قطعه ۲۹ ردیف ۱۳۳ شماره ۱۶ طبق وصیتش به خاک سپرده شد
کتاب و مستندات
کتابی تحت عنوان «دیدارهای ناتمام» به قلم علی شهبازی و جواد حاجیپوربراساس نامه ها، خاطرات و مصاحبه با همسر و همرزمانش منتشر شد و در جشنواره ها و یادبودهای مختلف مورد استفاده قرار گرفت.
یادکرد فرهنگی
موزیک ویدیوی «دیدارهای ناتمام» با صدای رضا صادقی در سال ۱۳۹۸ در موزه دفاع مقدس رونمایی شد تا رشادت های او و همرزمانش پاس داشته شود.
همچنین فیلم مستند داستانی "دو ابراهیم" روایت بین المللی از سرگذشت امیر سرلشکر شهید ابراهیم خانی توسط مجید فرجی تولید شد.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه فرهنگی شهید خانی، مجید فرجی کارگردان این فیلم ضمن اعلام پایان مراحل تولید مستند داستانی "دو ابراهیم" آن را روایتی بین المللی از سرگذشت شهید امیر سرلشکر تکاور ابراهیم خانی دانست.
مجید فرجی گفت: دو ابراهیم برداشتی از خاطرات یک درجه دار عراقی است که مواجهه خود با شهید تکاور امیر سرلشکر ابراهیم خانی را روایت میکند.
وی افزود: این فیلم از جمله اولین آثاری است که روایت های داخلی و بین المللی درباره یکی از نیروهای تکاور ارتش در دوران دفاع مقدس را به شکل داستانی بیان میکند. فرجی تاکید کرد که روایت های بسیار جذابی از نیروهای تکاور ایران از جمله شهید ابراهیم خانی وجود دارد که تا کنون از زاویه دید بین المللی به آنها پرداخته نشده است و این فیلم ادای دینی در این زمینه است.
گفتنی است مستند داستانی "دو ابراهیم" به کارگردانی مجید فرجی و تهیه کنندگی دبیرخانه فرهنگی شهید ابراهیم خانی تولید شده است.
نشان و افتخارات
لوح ها و تشویق نامه متعدد از شهید سپهبد صیاد شیرازی و شهید ابشناسان داشته و تمامی لوح ها در باغ موزه دفاع مقدس تهران قابل مشاهده می باشد.
نامههای پر احساس از همسر شهید
بخشی غمانگیز و عاطفی از کتاب «دیدارهای ناتمام» (برگرفته از نامههای بین ایشان و همسرش) چنین است:
«هر رفتنی برای من تجربه کردن مرگ بود. می ترسیدم. با هربار رفتنت، تمام وجودم می لرزید، مثل یک زلزله ی همیشگی... نبودنت مثلِ شیء گمشده ای به گوشهی ذهنم آویزان میشد. این روزها که چهار سال از رفتنت میگذرد، هنوز هم نامههای تو را میخوانم...»
همسر شهید چند سال پس از شهادت نیز این چنین نوشت:
«چطور میشود فهمید کسی که میرود دیگر برنخواهد گشت؟ ... تصور کن مردی با همان خندهها و حرکت دست و پاها ... با همان قلبی که زن و کودکش را دوست دارد ... اما تو به فکرت هم خطور نمیکند که دیگر قرار نیست او را ببینی.»
روایت فرماندهان و همرزمان
امیر سرتیپ دوم حسین یاسینی – از همرزمان و تکاوران – درباره شهید خانی گفته:
«من قبل از جنگ از سرلشکر شهید ابراهیم خانی شناختی نداشتم … آوازه رشادتهای او به گوش همگان رسیده بود ... او بسیار ورزیده و زیرک بود و خودش به شناسایی میرفت و خطر را به جان میخرید تا تلفات زیادی متحمل نشوند.»
او افزود:
«اگر شهید بروجردی را “مسیح کردستان” میگویند، من «مسیح ارتش در کردستان» را سرلشکر شهید ابراهیم خانی میدانم.»
این تمجیدها نشاندهنده جایگاه بیبدیل ایشان در میان فرماندهان و تکاوران ارتش جمهوری اسلامی است.
شهید ابراهیم خانی نمون ای بارز از شجاعت، ایثار و تخصص در نیروهای ویژه ارتش بود. از کودکی با سختی و کار مستقل بزرگ شد، تا به نیرویی نخبه در آموزش های کماندویی تبدیل گردد. فرماندهان عالی رتبه او را ب خاطر ویژگی های فردی و عملیات اش «مسیح ارتش» نامیدند. نهایتا در عملیاتی خطرناک، همان آرزوی شهادت را به دست آورد و تا ابد در تاریخ این سرزمین به عنوان فرمانده ای دلیر و ماندگار باقی ماند.
ارتشی ها هرکجا پا میزان برا دفاع از خاک وناموس ایران زمین سرآمدند دمشون گرم شیر مادر ونان پدر حالشون باشه
ارتشی الان وظیفه داره به مردم کمک کنه وگرنه ارتش به این
روحش شاد
نامش جاودان
تکاور همیشه در یادی روحت شاد
اینجوری معلوم هست همان موقع هم مسایل حفاظتی رعایت نمی شده ،اما تجربه نشده