در مسیر تحقق یک آرزوی دیرینه

هوش مصنوعی می‌خواهد گفتگو با حیوانات را ممکن کند

پژوهشگران با استفاده از مدل‌های زبانی بزرگ می‌خواهند الگوهای پیچیده ارتباطی حیوانات را رمزگشایی کنند.

هوش مصنوعی می‌خواهد گفتگو با حیوانات را ممکن کند
 

پژوهشگران با استفاده از مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) الگوهای پیچیده ارتباطی حیوانات را رمزگشایی کنند: از صداهای دلفین‌ها گرفته تا نام‌هایی که فیل‌ها روی هم می‌گذارند. این پیشرفت علمی که به دست شرکت‌هایی مانند گوگل دیپ‌مایند و سازمان‌های غیرانتفاعی محقق شده، ممکن است روزی رؤیای دیرینه «گفتگو با حیوانات» را به واقعیت تبدیل کند.

براساس گزارش بیزینس اینسایدر، دانشمندان از هوش مصنوعی برای رمزگشایی یکی از بزرگ‌ترین اسرار طبیعت، زبان حیوانات، استفاده می‌کنند. پروژه‌های بلندپروازانه‌ای در سراسر جهان انجام می‌شود تا با تحلیل صداها و سیگنال‌های حیوانات، به درکی عمیق از ارتباطات غیرانسانی دست یابند.

نقش هوش مصنوعی در درک زبان حیوانات

سازمانی غیرانتفاعی به نام «پروژه گونه‌های زمین» (The Earth Species Project) که سال ۲۰۱۷ تأسیس شده، مشغول ساخت مدل هوش مصنوعی جامع به نام NatureLM-audio است. این مدل که «اولین مدل بزرگ صوتی-زبانی جهان برای صداهای حیوانات» توصیف شده، دنبال رمزگشایی ارتباطات تمام گونه‌های غیرانسانی است.

«کیتی زاکاریان»، مدیرعامل این پروژه، اعلام کرده تحقیقات اولیه آنها به کشفیات شگفت‌انگیزی منجر شده است: «بسیاری از گونه‌ها، ازجمله  فیل‌ها، طوطی‌های خاکستری و میمون‌های مارموست  برای صدازدن یکدیگر از نام‌های مشخصی استفاده می‌کنند.»

«درو پروز» (Drew Purves)، مسئول بخش طبیعت در دیپ‌مایند گوگل، اخیراً در پادکست این شرکت گفته است: «دوست دارم فکر کنم در روزی می‌توانیم با حیوانات صحبت کنیم.» البته این صرفاً یک آرزو نیست.

آزمایشگاه هوش مصنوعی گوگل با همکاری محققانی مانند «جورجیا تک» و «پروژه دلفین وحشی»، مدلی به نام  DolphinGemma  را توسعه داده است. این مدل زبانی بزرگ با دریافت صداهای پیچیده دلفین‌ها، آنها را به واحدهای تحلیل‌شونده (توکن) تبدیل و الگوهای ارتباطی آنها را رمزگشایی می‌کند.

هدف نهایی این پروژه‌ها فراتر از کنجکاوی علمی است. زاکاریان می‌گوید چشم‌انداز آنها «پیوند دوباره انسان‌ها با طبیعت» است تا به‌جای بهره‌کشی، به درک و هم‌زیستی با سایر گونه‌ها برسیم. به گفته او، انسان زمانی به جهان نگاه کرد و فهمید زمین مرکز دنیا نیست. این ابزارها نیز قرار است نگاه ما را به جایگاه خودمان در رابطه با تمام موجودات زنده تغییر دهند.

منبع: دیجیاتو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید