رشد موفقیت‌آمیز استخوان انسانی در آزمایشگاه

دانشمندان موفق شدند برای اولین بار در جهان، استخوان انسان را در آزمایشگاه رشد دهند. این موفقیت برای میلیون‌ها بیماری که نیازمند عمل‌های جراحی دردناک در این زمینه‌اند، امیدوارکننده و مسرت‌بخش است.

رشد موفقیت‌آمیز استخوان انسانی در آزمایشگاه

هر ساله تقریبا دو میلیون نفر، فقط نیازمند انجام عمل‌های جراحی دردناک پیوند استخوانند که طی آن، اغلب مواقع، بخش‌هایی از مفصل ران آنها برداشته می‌شود و استخوانی برای جایگزینی مفصل، رفع شکستگی استخوان‌ها، اصلاح ستون فقرات و حتی درمان قربانیانی که پا روی مین گذاشته‌اند، مورد نیاز است.
به گزارش خبر فوری به نقل از سلامت آنلاین، اکنون دانشمندان بریتانیایی در دانشگاه گلاسگو با استفاده از سلول‌های بنیادی توانسته‌اند سلول‌های استخوانی گرفته‌شده از مغز استخوان خود بیماران را به گونه‌ای رشد دهند تا خطرات جراحی کاهش یابد.
این محققان سلول‌های بنیادی را با ریزارتعاشاتی در مقیاس ۱۰۰۰ نانوکیک بر ثانیه وارد استخوان کردند و بدین گونه، استخوان انسانی درون یک ظرف پتری برای اولین بار به طور طبیعی رشد کرد.
آزمایش‌های انسانی به گفته این محققان حدود ۳ سال طول خواهد کشید و احتمالا یک دهه وقت لازم است که با تایید NHS امکان استفاده از آن فراهم شود.
دکتر پیتر چالدز، همکار نویسنده این تحقیق در این باره اذعان داشت: بیماران نیازمند پیوند استخوان علاوه بر این‌که باید تحت جراحی دردناکی قرار گیرند با احتمالاتی نظیر عفونت نیز رویارویند. اگر با استفاده از سلول‌های استخوان بتوان راه‌حل و مکانیسمی برای تعمیر و ترمیم استخوان‌ها ایجاد کرد، می‌توان امیدوار بود که درمان این موارد تغییر کند.
پیوند استخوان اغلب مواقع برای افراد مسن‌تر که به دنبال جایگزینی استخوان ران و یا زانو هستند ضروری است. در شکستگی‌های پیچیده نیز، همچون افراد مبتلا به پوکی استخوان، یا افرادی که دچار سوانح شده‌اند و به عنوان مثال، روی مین رفته‌اند، نیاز به ترمیم، امری حیاتی محسوب می‌شود.

35

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها