نقش عایق صوتی در زندگی روزمره

با توجه به جهش های علمی در سال های اخیر محققین به تجهیزات و انواع پیشرفته در زمینه عایق دست یافته اند که هم راندمان صداگیری این عایق های صوتی بالاتر است و هم به لحاظ زیست محیطی مخاطرات کمتری به محیط زیست وارد می کنند.

نقش عایق صوتی در زندگی روزمره

در دنیای امروز صداهای مزاحم و رهایی از این صداها و در نتیجه رسیدن به آرامش از اولویت های مهم زندگی محسوب می شود.از ساده ترین نوع آلودگی صوتی که مربوط به وسایل نقلیه عبوری در خیابان است تا صدای موسیقی همسایگان و دیگر موارد که انسان مجبور به تحمل ناخواسته ی آنهاست این امکان وجود دارد که با استفاده از روش های علمی و رلهکارهای ثابت شده بتوانیم خود را از شر این صداهای مزاحم خلاص کنیم.به همین منظور از گذشته های دور بطور سنتی از انواع عایق صوتی بهره برده می شد.بطور مثال عایق پشم سنگ بطور عرفی در جاهایی که نیاز به مهار صوت بود بهترین و غرفی ترین روش محسوب می شد.با توجه به جهش های علمی در سال های اخیر محققین به تجهیزات و انواع پیشرفته در زمینه عایق دست یافته اند که هم راندمان صداگیری این عایق های صوتی بالاتر است و هم به لحاظ ویژگی های زیست محیطی آسیب ها و مخاطرات کمتری به محیط زیست وارد می کنند.از جمله انواع این عایق صدا می توان به عایق الاستومری صوتی اشاره نمود.

این دسته از عایق های صوتی ماهیتا از جنس EPDM هستند.این عایق صوتی هم دارای خاصیت صداگیری و هم با مقاومت دمایی بالا بعنوان عایق حرارتی محسوب می گردد.دوگانه بودنِ کاربرد این نوع عایق صوتی اقبال به کاربرد این محصول را در جاهای مختلف بطور ویژه ای بالا برده است.عایق صوتی الاستومری به لحاظ ظاهری از دو طرف دارای سطوح متفاوت است.یک سطح آن بصورت کاملا صاف و سطح دیگرِ آن اصطلاحاً بصورت شانه های تخم مرغ که بصورت شش وجهی های منظم در کنار هم قرار گرفته اند می باشد.این شش وجهی های شانه تخم مرغی بصورت فرورفتگی و برجسنگی های منظم در کنار هم بعنوان تله های صوتی عمل می کنند و صداهای مزاحم در برخورد با دیواره ی این شش وجهی ها در دام افتاده و شکسته می شوند.در واقع این فرورفتگی های شانه تخم مرغی با شکستن اصوات از پدیده رزُنانس جلوگیر ی کرده و صدا را در درون خود تحلیل می دهند.

انواع عایق صوتی به لحاظ ماهیت و ساختار

با توجه به پیشرفت علوم در صنایع مختلف و استفاده از ماشین آلات پیشرفته این امکان بوجود آمده است که برای صداگیری بیشتر در انواع عایق صوتی از شکل های بهتری برای به دام انداختن اصوات بهره جست.یعنی به جای استفاده از طرح شانه تخم مرغی می توان از طرح های دیگری مثل برجستگی های هِرمی،مکعبی و دیگر موارد که اصطلاحا به فرم ام دی پلاس و موارد مشابه معروف است استفاده نمود.این موارد هر یک به تنهایی دارای خصوصیت های منحصر به فردی در فرایند صداگیری دارند که راندمان افت صدا به همین خصوصیات در محل خاص و مورد نظر بستگی دارد.علاوه بر موضوع فرم و ساختار موضوعات دیگری در ارتقای کیفیت صداگیری مطرح می باشد .موضوعاتی مثل ضخامت و دانسیته عایق صوتی از ویژگی های مهم هر عایق محسوب می شود.بدیهی است هرچه ضخامت و تخلخل عایق صوتی بیشتر شود امکان صداگیری به میزان بیشتری ارتقا می یابد.

راههای مقایسه و خرید انواع عایق صوتی

به لحاظ دسته بندی های مختلف که در زمینه انواع عایق صوتی مطرح می باشد بنا به مقتضیات و ضروریات محل، استفاده از عایق صوتی در انواع مختلف از جمله عایق صوتی الاستومری،عایق صوتی پلی اورتان،عایق صوتی اسفنجی و عایق صوتی پشم سنگ مرسوم می باشد.

شرکت تهویه فراز با توجه به فعالیت های مستمر در سالیان متمادی این اعتماد را به مشتریان خود بخشیده است که در زمان نیاز به این محصولات با خیالی آسوده به راحتی و سهولت این محصولات را از شرکت تهیه و مورد کاربرد قرار دهند.

عایق الاستومری و کاربردهای آن

امروزه در صنعت تاسیسات،استفاده از عایق الاستومری جهت عایق کاریِ سیستم کانال های تهویه مطبوع و سیستم های گرمایش- سرمایش از قبیل لوله های سرد و گرم ، مخازن ،قطعات و اتصالات و همچنین کانال های هوارسان و در صنایعی از قبیل تاسیساتِ ساختمانی ،صنعتی ،نفت ،گاز و پتروشیمی به دلایل زیست محیطی و بهداشتی بودن و راندمان بالا و جلوگیریِ بیشتر از افت انرژی و سهولت در نصب و تقلیل زمانِ نصب به امری اجتناب ناپذیر و متداول مبدل گشته است.

عایق الاستومری به شکل پیش ساخته با ساختارِ سلولیِ بسته ،در انواع متنوع و در ضخامتهای متفاوت به صورت "رولی" و "لوله ای" تولید و به بازار عرضه می گردد.

عایق الاستومری ،جهت عایق کاریِ مقاطع و سطح های با کندانسِ بالا مورد استفاده قرار میگیرد.

عایق الاستومری در برابرِ حرارت بالا، گاز ازن و اشعه ماورای بنفش و همچنین در برابر شرایطِ نامناسب جوی ،رطوبت،آلاینده ها و گازهای خورنده و همچنین مواد شیمیایی، مقاومت بسیار بالایی دارد.

عایق الاستومری همچنین در مقابلِ انتشارِبخار آب مقاوم می باشد، تا حدی که جذبِ رطوبتِ این عایقها در دوره ی زمانیِ یک ماهه نهایتاً 10 درصدِ وزنِ آنهاست که در مقایسه با عایقهای سنتی از قبیل پشم شیشه و پشم سنگ، جذبِ رطوبت 10000 برابر کمتر است.

عایق الاستومری در هنگام حریق، شعله ور نشده و گازهای سمّی متساعد نمی نماید و همچنین مصون از هرگونه آسیب رسانی به لایه اُزن می باشد.

عایق الاستومری که از آن بعنوان عایق الاستومریک نیز یاد می شود می تواند بعنوان عایق صوتی نیز مورد استفاده قرار گیرد، بطوریکه عایقی به ضخامت 2 سانتی متر می تواند شدت صوت را تا 35 دسی بل کاهش داده و عملا به عنوان یک عایق صوتی ایفای نقش کند.

عایق الاستومری،غیررشته ای و غیرمتخلخل بوده که باعث پایداریِ عایق هنگام نصب در برابرِ پارگی یا تکه تکه شدن می شود.

عایق الاستومری را که در بعضی جاها اجباراً بصورت اکسپوز،نمایان می ماند می توان با استاده از رنگِ پلیمری که مخصوص عایق الاستومری می باشد رنگ آمیزی نمود.

در محلهای سربسته و داخلی ، عایق الاستومری را می توان بدون هیچ پوششی نصب نمود، اما در محلهای روباز، سطحِ بیرونیِ عایق الاستومری را با لایه ای از آلومینیوم در ضخامتهای گوناگون جهت حفاظت در برابر ضربه، عوامل فرسایشیِ جوی و افزایش طول عمر عایق الاستومری، کاور می کنند.

پروفیل فلنج گالوانیزه ( تی دی سی)

فلنج گالوانیزه یک محصول پایه جهت رابط دو قطعه کانال در صنعت داکت هوا محسوب می شود که در سال های اخیر مصارف فراوانی پیدا کرده است . پروفیل فلنج گالوانیزه ماده ی اولیه ی ساخت فلنج گالوانیزه به حساب می آید .

پروفیل فلنج گالوانیزه از تسمه های ورق گالوانیزه با ضخامت ۶/۰ ، ۷/۰ و گاهی یک نیلیمتر در شاخه های چهار متری تولید می شود .

پروفیل فلنج گالوانیزه برخلاف روش های سنتی که دارای مراحل طاقت فرسایی بود ،امروزه با سه برش از حالت پروفیل فلنج گالوانیزه تبدیل به فلنج گالوانیزه می گردد . پروفیل فلنج گالوانیزه در سایز های ۲۰ ، ۲۵ ، ۳۰ ، ۳۵ و ۴۰ساخته میشود و بازار عرضه می گردد . پروفیل فلنج گالوانیزه ، فشار هوا و نیروهای وارده بر پایه استاندارد ساخت کانال SMACNA-HVAC و استاندارد کانال هوا با ورق فولادی DW144را پوشش خواهد داد . ساخت پروفیل فلنج گالوانیزه از جنس ورق گالوانیزه خواهد بود . لازم به ذکر است که این محصول در داخل کشور زیر نظر کارشناسان و بازرسین مجرب با قیمت مناسب تولید می شود . در نتیجه جهت اتصال ، استحکام ، پایداری و کاهش لرزه ی کانال در نقطه ی اتصال به کانال دیگر از رابط پروفیل فلنج گالوانیزه استفاده می شود .

لازم به ذکر است که باتوجه به داکت هوا که چهار گوش یا گرد است ، پروفیل فلنج گالوانیزهمی تواند چهارگوش یا گرد باشد .

پروفیل فلنج گالوانیزه دارای ساختار مخصوص به خود بوده و به روش تداخلی لبه های دهانه ی هر بعد از داکت هوا در نقطه ی اتصال درون مادگی پروفیل فلنج گالوانیزه فیکس می شود و با پرچ یا نقطه جوش نقطه ی تصال محکم کاری می شود . پروفیل فلنج گالوانیزه با روش های زیر به کار گرفته می شود :

الف)اگر سایز پروفیل فلنج گالوانیزه ۲۰ باشد میزان کاهش پروفیل فلنج گالوانیزه نسبت به طول فلنج خور ۲۸ تا ۳۰ میلیمتر است .

ب)اگر سایز پروفیل فلنج گالوانیزه ۲۵ باشد میزان کاهش پروفیل فلنج گالوانیزه نسبت به طول فلنج خور ۲۶ تا ۲۸ میلیمتر است .

پ) اگر سایز پروفیل فلنج گالوانیزه ۳۰ باشد میزان کاهش پروفیل فلنج گالوانیزه نسبت به طول فلنج خور ۲۴ تا ۲۶ میلیمتر است .

ت) اگر سایز پروفیل فلنج گالوانیزه ۳۵ باشد میزان کاهش پروفیل فلنج گالوانیزه نسبت به طول فلنج خور ۳۲ تا ۳۴ میلیمتر است .

ث) اگر سایز پروفیل فلنج گالوانیزه ۴۰ باشد میزان کاهش پروفیل فلنج گالوانیزه نسبت به طول فلنج خور ۳۴ تا ۳۶ میلیمتر است .

قیمت عایق الاستومری

عایق الاستومری از مجموعه محصولات مربوط به عایق حرارتی و صوتی به حساب می آید.در واقع فوم عایق الاستومری با ساختار سلول بسته ی خود از انتقال حرارت و صوت بطور عمده جلوگیری کرده و دارای ضریب انتقال حرارتی و صوتی بسیار پایینی می باشد.جهت بررسی و اعلام قیمت عایق الاستومری به موارد متعددی باید دقت نمود.میزان تخلخل و دانسیته فوم عایق الاستومری در تعیین کیفیت و قیمت عایق الاستومری نقش مستقیم و عمده ای دارد. قیمت عایق الاستومری

با توجه به نوع ساختار فوم عایق الاستومری و میزان مقاومت عایق الاستومری در برابر حریق و شعله مستقیم، می توان به شاخصه اعلام قیمت عایق الاستومری در ابعاد مختلف دست یافت.

با توجه به دسته بندی های متفاوت در ساختار و عملکرد انواع عایق الاستومری و نیز نوع و ضخامت پوشش ها و کیفیت چسب هایی که برای چسباندن عایق الاستومری بر سطوح مختلف بکار می رود قیمت عایق الاستومری تعرفه بندی می گردد.

عایق الاستومری حرارتی دارای دو دسته بندی کلی بنام های"عایق الاستومری رولی"و"عایق الاستومری لوله ای" می باشد.هر یک از این دسته بندی ها دارای ضخامت ها و سایزهای متعدد می باشد که برای استحصال قیمت عایق الاستومری باید به نوع جنس،صخامت و سایز عایق الاستومری توجه نمود.

کانال کشی داکت اسپلیت

با توجه به موارد کاربرد فراوان جهت ایجاد تهویه مطبوع از طریق داکت اسپلیت برای محیط های خانگی،اداری،تجاری و حتی صنعتی،لذا طراحی و اجرای یک سیستم استاندارد کانال کشی داکت اسپلیت از اهمیت فراوانی برخوردار است.در سال های اخیر از روش های مختلف از جمله انواع داکت های هوارسان با مقاطع گرد و چهارگوش برای کانال کشی داکت اسپلیت بهره گرفته می شود.به همین منطور به بررسی و معرفی انواع روش های گوناگون جهت کانال کشی داکت اسپلیت می پردازیم.

الف- کانال کشی داکت اسپلیت از طریق کانال اسپیرال

در روش کانال کشی داکت اسپلیت با کانال اسپیرال از کانال گرد با جنس گالوانیزه استفاده می شود.کانال اسپیرال از تسمه ورقیِ گالوانیزه که بصورت درزِ مارپیچ در هم تنیده می شود ساخته می شود.در سیستم کانال کشی داکت اسپلیت با کانال اسپیرال،با توجه به قطر کانال اسپیرال از ورق هایی با ضخامت های متناسبِ هر قطر استفاده می شود.از آنجا که کانال اسپیرال از جمله شکیل ترین انواع کانال در سیستم کانال کشی داکت اسپلیت به شمار می آید به راحتی می توان آنرا بصورت اکسپوز در فضاهای گوناگون از جمله فصاهای تجاری مثل کافی شاپ ها،رستوران ها،آرایشگاهها و...، حتی محیط های خانگی با طراحی های مدرن اجرا نمود.کانال کشی داکت اسپلیت در این روش شامل انواع قطعات از جمله کانال راسته ی اسپیرال و دیگر موارد از جمله انواع زانویی،سه راهی،چهارراهی،تبدیل و دیگر موارد می گردد.در روش کانال داکت اسپلیت با کانال اسپیرال ابتدا توسط یک مقطع تبدیل ِ چهارگوش به گرد،مقطع دهانه ی خروج هوای دستگاه را به مقطع گرد تبدیل می کنیم و سپس نسبت به ادامه لاین هوا می پردازیم.

با توجه به امکان رنگ پذیریِ کانال اسپیرال،با استفاده از رنگ الکتروستاتیک،می توان به سیستم کانال کشی داکت اسپلیت زیبایی و جلوه ی دوچندان بخشید.

در سیستم کانال کشی با کانال اسپیرال جهت تثبیت مقاطع مختلف در محل نصبداز ساپورت های نگهدارنده استفاده می شود که در فواصل استاندارد تعبیه شده و باعث جانمایی و تثبیت کانال اسپیرال در محل مورد نطر می شود.

طریقه اتصال قطعات اسپیرال در این روش از کانال کشی داکت اسپلیت به چند روش صورت می گیرد.در خالت عادی که قطرهای مقاطع کانال اسپیرال بیش از حد بالا نیست عموما از روش اتصال فیتینگی(نر و مادگی) استفاده می شود که در نقاط اتصال زائده یا برجستگی های زیاد قابل رویت نباشد و از زیباییِ کار کاسته نشود.با توجه به مقاومت کانال اسپیرال در برابر سزما و گرما،لذا استفاده از آن برای کانال کشی داکت اسپلیت روشی بسیار مناسب و ایده آل محسوب می گردد.در روش کانال کشی داکت اسپلیت با استفاده از کانال اسپیرال هیچ محدودیتی به لحاظ طراحی و ساخت انواع سایز و قطر برای مقاطع گوناگون وجود نداشته و به راحتی می توان انواع نقشه ها با طراحی های کگوناگون را به مرحله اجرا رساند.با توجه به رعایت موارد گوناگون در طراحی و ساخت دستگاه داکت اسپلیت از طرف شرکت سازنده لذا توصیه می گردد برای طراحیِ نقشه های اولیه جهت کانال کشی داکت اسپلیت حتما با شرکت طراح و سازنده دستگاه داکت اسپلیت مشورت لازم به عمل آید.

ب- کانال کشی داکت اسپلیت از طریق کانال فلکسیبل

این روش که در سالیان اخیر با استقبال روزافزونی مواجه شده از جمله روش های کم هزینه و استاندارد به حساب می آید.عموما کانال کشی داکت اسپلیت با استفاده از کانال فلکسیبل در فضاهای سقف کادب یا مواردی از این قبیل کاربرد بسیار بیشتری دارد.از انجا که کانال فلکسیبل دارای انعطاف بسیار بالا و همچنین وزن کمی می باشد در این فضاها به راحتی قابل نصب و کاربرد می باشد.کانال کشی داکت اسپلیت در این روش به لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه می باشد.چون علاوه بر هزینه مناسبی که به لحاط جنس مطرح است هزینه های نصب نیز بسیار اقتصادی و قابل توجیه است.البته کانال کشی داکت اسپلیت با استفاده از کانال فلکسیبل،شامل مَتریال های گوناگون از جمله عایق دار و بدون عایق می شود که هر یک از این دسته بندی ها نیز دارای انواع مختلفی می باشد.

لوله فلکسیبل الاستومری و کاربردهای آن

برای انتقال(دمش یا مکش)هوای گرم و سرد و نیز شکست صدای دمنده ها و مکنده های هوا در مسیر عبور از داکت هوا،از لوله فلکسیبل الاستومری استفاده می شود.لوله فلکسیبل الاستومری از جمله باکیفیت ترین و استاندارد ترین انواع لوله فلکسیبل یا خرطومی محسوب می شود.

کاربرد الاستومردر ساختار لوله فلکسیبل الاستومری که عایق حرارتی و صوتی محسوب می شود در مقایسه با انواع دیگر عایق ها در ساختار لوله های فلکسیبل که عوارض زیست محیطی ایجلد می کنند باعث پاک و عاری بودنِ لوله فلکسیبل الاستومری از عوارض و آلاینده های احتمالی گردیده است. در گذشته های نه چندان دور بطور سنتی از عایق هایی مثل پشم شیشه برای عایق کردنِ لوله ها و داکت های هوا استفاده می شد که همین موضوع باعث بروز عوارضی برای سلامتی انسانها و به خطر افتادنِ جان انسان ها بواسطه استنشاق ذرات منتشر شده ی عایق پشم شیشه در مسیر لوله های هوا و محیط می شد.اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ساخت نسل جدیدی از عایق های دوستدار محیط زیست، تولید انواع لوله ها و داکت هوا (مثل لوله فلکسیبل الاستومری)که مسلح به این عایق های حرارتی-برودتی و صوتی هستند،انقلاب بزرگی در صنایع مختلف از جمله صنعت تهویه مطبوع ایجاد گردیده و کاربرد لوله فلکسیبل الاستومری به شکل روزافزونی در حال گسترش می باشد.

جنس و ماهیت ساختار لوله فلکسیبل الاستومری بصورت سه لایه طراحی و ساخته شده است.جنس لایه های ی داخلی و بیرونی عمدتا از فویل آلومینیوم لمینیت شده می باشد و جنس لایه ی اصلی و میانیِ این لوله فلکسیبل الاستومری از جنس عایق الاستومری می باشد.

ضخامت فویل لایه های بیرونی و داخلیِ لوله فلکسیبل الاستومری عموما به میزان 170 میکرون و ضخامت عایق الاستومریِ لایه ی میانیِ لوله فلکسیبل الاستومری بین ۳ تا ۶ میلیمتر متغیر است.

لوله فلکسیبل الاستومری در قطرهای متعدد از ۴ اینچ تا ۲۰ اینچ و بطور سفارشی در قطرهای بالاتر قابل تولید و کاربرد است.

مقاومت دماییِ لوله فلکسیبل الاستومری بین ۳۰ تا ۱۱۰+ درجه سانتیگراد متغیر است.

لوله فلکسیبل الاستومری در شاخه های ۶ متری تولید و بصورت بسته بندیِ استاندارد و کارتنی به بازار ارایه می گردد.

از لوله فلکسیبل الاستومری تحت عنوان لوله الاستومریک نیز یاد می شود.

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها