فاطمه ذوالقدر در گفت و گو با خبرفوري:مي توان از پدراني كه دختران زير سيزده سال را مجبور به ازدواج ميكنند شكايت كرد/پيگير نظر ساير مراجع درباره پرونده كودك همسري هستيم
مساله كودك همسري همواره يكي از دغدغه هاي اصلي فعالين حقوق كودك و نمايندگان مجلس بوده است.
به گزارش خبر فوری، در ماه گذشته بار ديگر دغدغه ايجاد طرح حمايتي براي كودكان مطرح شد در اينجا بد نيست بارديگر با گفت و گو با يك نماينده فعال در اين زمينه،از جزييات و روند انجام اين طرح آگاه شويم.
فاطمه ذوالقدر نماينده مجلس در گفت و گو با خبر فوری گفت:بسياري آگاه نيستند كه ما در قانون مي توانيم پدر و يا والديني را كه فرزندش را مجبور به ازدواج مي كند قابل مجازات است.
وي تاكيد كرد:شايد در تهران اين مساله كودك همسري غير طبيعي باشد اما بايد بدانيم كه اتفاقا در شهرهايي مانند خوزستان و سيستان كه اين پديده زياد قابل رويت است،قابل پيگيري است و اگر پدري فرزندش را مجبور به اين ازدواج كند مي توان از او شكايت كرد.
نايب رييس فراكسيون زنان همچنين اشاره كرد:ما همچنان پيگير اين مساله هستيم كه بتوانيم با ساير مراجع هم صحبت كنيم.من خودم شخصا از آيت الله مكارم فتوا گرفتم و ايشان گفتند كه اين ازدواج ها حرام است.
وي در ادامه گفت ما طرحي را قرار است به مجلس ببريم كه در آن دو تبصره مطرح است يكي ممنوع كردن ازدواج زير سيزده سال و ديگري تغيير سن به ١٤ يا ١٥ سال كه اين هم با نظر مراجع صورت خواهد گرفت.
وي در پايان و در پاسخ به اين سوال كه اگر در قانون چنبن چيزي تعريف شده كه كودك همسري جرم است چرا قاضي اجازه اينگونه ازدواج ها را مي دهد گفت:بدليل اينكه اين پرونده ها شاكي خصوصي ندارد و در رضايت كامل اين ازدواج ها صورت ميگيرد.
33