خبرفوری بررسی می کند؛

ترامپ با صلح ابراهیمی در خاورمیانه به دنبال چیست؟

خبرنگار:

صلح ابراهیم در واقع ابزاری دیپلماسی برای مشروعیت‌بخشی به اسرائیل بود تا خود را نه «اشغال‌گر فلسطین»، بلکه کشوری در حال دفاع از خود در برابر تهدیدهای ایران معرفی کند.

ترامپ با صلح ابراهیمی در خاورمیانه به دنبال چیست؟

اقدامات ترامپ در خاورمیانه با هدف تامین منافع حداکثری اسراییل بار دیگر با عنوان صلح ابراهیم ادامه دارد.

صلح ابراهیم عنوان توافقاتی است که از سال ۲۰۲۰ با میانجی‌گری آمریکا میان برخی کشورهای عربی و رژیم اسرائیل برای عادی‌سازی روابط دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی انجام شده است.

این توافق ابتدا بین امارات متحده عربی و بحرین با اسرائیل در شهریور ۱۳۹۹ (سپتامبر ۲۰۲۰) امضا شد و بعدها مراکش و سودان نیز به آن پیوستند. هدف اعلام‌شده‌ی این توافق، «پیشبرد صلح، ثبات و همکاری در خاورمیانه» بود، اما اصل داستان چیز دیگری است.

موضوع مهم این است که آمریکا به‌ویژه ترامپ، به عنوان طراح اصلی این توافق چه اهدافی را دنبال می کند.

آمریکا می‌خواست محور جدیدی از اعراب متحد با اسرائیل در برابر ایران شکل بگیرد و به این ترتیب تغییر نظم منطقه ای اتفاق بیفتد.

از سوی دیگر آمریکا با طرح صلح ابراهیمی به دنبال فشار به ایران بود تا به زعم خود ایران را در انزوا قرار دهد .

همچنین ایلات متحده بدون حل مسئله فلسطین، برخی دولت‌های عربی را به عادی‌سازی با اسرائیل وادار کرد و این خط قرمز تاریخی را شکست. در واقع اسرائیل با تبلیغ خطر «تهدید ایران» توانست کشورهای عربی را قانع کند که دشمن مشترکی دارند.

به عبارتی هدف اصلی آمریکا در پیشبرد برنامه صلح ابراهیم پیشبرد پروژه ایران‌هراسی در خاورمیانه است. از سوی دیگر صلح ابراهیم در واقع ابزاری دیپلماتیک برای مشروعیت‌بخشی به اسرائیل بود تا خود را نه «اشغال‌گر فلسطین»، بلکه کشوری در حال دفاع از خود در برابر تهدیدهای ایران معرفی کند.

 منافع دیگری که آمریکا از دنبال کردن طرح صلح ابراهیمی دنبال می‌کند ، کاهش هزینه‌های حضور نظامی مستقیم در منطقه و تقویت نقش اسرائیل به عنوان متحد اول در منطقه بود.

به نظر می رسد این روزها با لغو تحریم های سوریه از سوی ترامپ ، وی به دنبال پیوستن جولانی به صلح ابراهیمی است.

همچنین روزنامه عبری هاآرتص، به نقل از منابع صهیونیستی ادعا کرد که توافق برای پایان جنگ در نوار غزه احتمالاً شامل «پاداش‌های سیاسی» برای رژیم صهیونیستی باشد.

هاآرتص افزود که پاداش‌های سیاسی ارائه شده به رژیم صهیونیستی می‌تواند شامل تماس‌های مجدد با عربستان سعودی در مورد برقراری روابط بین دو طرف، توافق عادی‌سازی روابط با عمان و اعلامیه‌ای از سوی سوریه مبنی بر پایان خصومت‌ها با تل‌آویو باشد. (اینجا بخوانید)

همه این اتفاقات نشان می دهد که برنامه صلح ابراهیم ترامپ با جدیت در حال پیگیری است و احتمالا هدف از مذاکرات ترامپ با کشورهای منطقه، توسعه همین طرح است.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید