وارد مدار شدن آب شیرین کن ها مشکل ۱۵-۱۰ ساله آب تنگستان را حل می کند

فرماندار تنگستان گفت: اگر آب شیرین کن های ما وارد مدار شود مشکل ۱۵-۱۰ ساله آب تنگستان حل خواهد شد.

وارد مدار شدن آب شیرین کن ها مشکل ۱۵-۱۰ ساله آب تنگستان را حل می کند

عبدالحسن رفیعی پور در نشست بررسی مشکلات آب عنوان کرد: نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت تنگستان روستایی است که نقطه تفاوت آن نیز جمعیت بالای روستایی و تعدد روستاها بوده و باعث مشکلاتی چون بالاترین مدارس تخریبی و مشکل بحران آب شده است. البته خوشبختانه چندین مدرسه در شهرستان تنگستان در حال ساخت است که تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد شد.

وی افزود: وضعیت آب اصلا خوب نیست و شرمنده مردم هستیم، طی بازدیدهایی که داشته ایم در شهر اهرم مشکل داریم که با توجه به حلقه چاه هایی که وارد مدار شده امیدواریم در هفته پیش رو اصلاح شود.

این مسئول تصریح کرد: وقتی در یک روستا بابای پیری ما را بالای آب انبارش می برد تا قطره ای آب در آن نیست، این اصلاً برای مردم و شورا و هیچ‌کس دیگری قابل پذیرش نیست. ما در حال تلاش برای حل این مشکلات هستیم ضمن اینکه منکر تلاش دوستانمان در شوراها، دهیاری ها و آب و فاضلاب نیستیم و از تمام ظرفیت ها استفاده می شود.

فرماندار تنگستان با بیان اینکه تمام دنیا با بحران آب درگیر است، اظهار کرد: در راستای حل بحران آب نیاز به همّت جمعی وجود دارد، اما مشکل مربوط به سال های طولانی است و نیاز به برنامه‌ریزی طولانی مدتی دارد. اگر آب شیرین کن های ما وارد مدار شود مشکل ۱۵-۱۰ ساله تنگستان حل خواهد شد. اعتبارات آب و فاضلاب پاسخگوی حجم کاری که باید برای توسعه و نوسازی شبکه انجام شود نیست و وضعیت بودجه کشور را نیز همه می دانیم؛ بحران آب، کرونا، تحریم و... تمام تکیه دولت بر مالیات بوده که در این مدت با توجه به تعطیلی ها تامین نشده است.

رفیعی پور عنوان کرد: یکی از مشکلات اساسی ما این است که بنا بر اطلاعات دریافتی از مجموعه آب و فاضلاب بعد از سیستان و بلوچستان، طولانی ترین شبکه خط انتقال کشور مربوط به استان بوشهر است، یک شبکه و خط انتقالی بسیار فرسوده که اگر مشکلی برای یک نقطه ای از خط ما ایجاد شود تا زمان رفع آن، می بینیم که چندین روستا دچار مشکل می شوند.

وی با اشاره به مشکل انشعابات غیرمجاز و ضرورت برخورد با این پدیده گفت: بالاترین آمار ساخت و ساز غیر مجاز استان بوشهر در شهرستان تنگستان است، فقط در منطقه گورکات، ۵۵۰۰ خانوار آب مورد نیاز ۲۰ هزار نفر را به طور غیرمجاز استفاده می‌کنند.

سال گذشته بنا بر دستور استاندار بیشترین آمار تخریب را در منطقه گورکات انجام دادیم. تعارف نداریم و برای همه افراد از وکیل و وزیر و ذی نفوذ باشد این کار را انجام می‌دهیم، اگر پیگیری مستمر برای این موضوع انجام شود عمده مشکلات آب حل خواهد شد. ان شالله طی ۱۰ روز آینده مردم تغییرات را خواهند دید.

فرماندار شهرستان تنگستان خواستار افزایش آب ورودی به روستاها شد، و اظهار کرد: اگر روزانه ۳۰۰۰ متر مکعب از مناطق همجوار کسر و به سهمیه تنگستان اضافه شود می تواند بحران آب منطقه را حل کند. مردم آب می‌خواهند و اینکه اعتبار داریم یا نداریم را از ما نمی پذیرند.

عبدالحسن رفیعی پور خاطرنشان کرد: یکی از نقاطی که دچار چالش هستیم روستای بنه گز تا عالی حسینی است. مذاکراتی برای پروژه خط انتقال از عالی شهر به بنه گز انجام شده که با تحقق آن مشکل آب این روستاها و بخش مرکزی تنگستان حل خواهد شد. مخزن شهر دلوار با ظرفیت ۵۰۰۰ متر مکعب که پیمانکار آن ۴۸ شد و پیمانکار جدید آمده، می تواند بحران شهر دلوار و روستاهای همجوار را حل کند. همچنین مخزن ۱۰۰۰ مترمکعبی بنه گز که می تواند در رفع بحران کمک زیادی کند.

این مسئول تاکید کرد: بحث دیگر تانکرها است که در بعضی روستاها سهمیه آب را تحویل می‌دهیم، اما به دلیل اینکه آب روزانه به مردم تحویل نمی شود در برخی منازل آب انبارهای بزرگ و گاها تا ۳ پمپ و مخازن ۲۰، ۳۰ و یا ۴۰ مترمکعبی نصب کرده‌اند و حتی اگر ۴۵۰ متر مکعب هم در اختیار آنها قرار دهیم به منازل بالایی آب نمی رسد. مردم اینجا باید کمک کنند، چون اگر ۱۰ خانه این مخازن را پر کند به بقیه آب نمی رسد. همچنین مصرف بی رویه که آب دریافتی، پاسخگوی این مصرف بالا نیست.

وی با تاکید بر مدیریت صحیح توزیع منابع گفت: وضعیت آب ما این است و باید مدیریت شود تا مشکلات آب به حداقل رسانده شود و کمتر شرمنده آب باشیم. در صورت بازسازی خطوط انتقال مشکلات آب روستاها حل خواهد شد، همچنین اگر هر دو آب شیرین کن وارد مدار شوند مشکلات کل شهرستان تنگستان برطرف خواهد شد.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها