نرخ سود بین بانکی افزایش یافت

طبق اعلام بانک مرکزی، نرخ سود در بازار بین بانکی در هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ماه با رشد ۰.۰۱ درصدی نسبت به آخرین نرخ به ۲۰.۴۵ درصد رسید.

نرخ سود بین بانکی افزایش یافت

تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی درباره تغییرات نرخ سود بین بانکی نشان میدهد که این نرخ در هفته منتهی به 22 اردیبهشت ماه رشد 0.01 درصدی داشته و 20.45 درصد رسیده است.

این در حالی است که این نرخ از چهارم آذر ماه سال قبل به سطح 21 درصدی ورود کرد و از نیمه دی ماه کاهش یافت و به سطح 20 درصدی بازگشت که  به نظر می رسد با حداقل تغییرات ممکن در محدوده 20 درصدی در حال تثبیت است.

نرخ سود بین‌بانکی براساس عرضه و تقاضاست و ثابت نیست این نرخ نوسان دارد به‌گونه‌ای که با افزایش تقاضا برای دریافت وام بین‌بانکی و از سوی دیگر عدم عرضه متناسب با آن، نرخ سود بالاتر می‌رود و به‌عکس.

برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند: کاهش نرخ سود بانکی می‌تواند نقش مهمی در حرکت نقدینگی از بانک به بازار سرمایه داشته باشد و سبب رونق بازار سرمایه گردد.

این در حالی است که گروه دیگری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که نرخ بهره بین‌بانکی نباید کاهش یابد زیرا اثرات تورمی شدیدی دارد و اگر نرخ بهره بین‌بانکی خیلی کاهش پیدا کند، موجب کاهش سود سپرده‌های بانکی می‌شود.

نرخ سود بین بانکی چیست؟

بانک‌ها در پایان دوره مالی کوتاه مدت (روزانه یا هفتگی) با مازاد یا کسری نقدینگی مواجه می‌شوند که باید آن را به تعادل برسانند.

اگر بانکی با کسری نقدینگی مواجه شود باید با استقراض یا وام گرفتن در صدد جبران آن برآید، از سوی دیگر برای به تعادل رساندنِ مازاد نقدینگی خود نیز باید اقدام به عرضه آن کنند.

بانک‌ها برای اینکه به بانک مرکزی متوسل نشوند بازاری را به نام بازار بین‌ بانکی تشکیل داده که در آن اقدام به عرضه و تقاضای نقدینگی آن هم به صورت وام می‌کنند.

14010225122149213253275810

بنابراین در بازار بین بانکی، انتقال نقدینگی از موسسات مالی دارای مازاد به موسسات مالی دارای کسری وجوه اتفاق می‌افتد.

بازار بین بانکی موجب می‌شود که بانک‌ها دیگر برای تامین نقدینگی و منابع مالی مورد نیاز کوتاه مدت خود به بانک مرکزی مراجعه نکنند که خود این موضوع به بانک مرکزی در جهت کنترل حجم نقدینگی کمک می‌کند.

عمده وام‌های بین بانکی دارای سررسید یک هفته و کمتر بوده و نرخ سود بر مبنای نرخ سود بین بانکی تعیین می‌شود.

نرخ سود بین بانکی متناسب با عرضه و تقاضا، تعیین می‌شود به طوری که با افزایش تقاضا برای دریافت وام بین بانکی یا عدم عرضه متناسب با آن، نرخ سود روند صعودی یا نزولی به خود می‌گیرد.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    نرخ سود بانکی در ایران چیزی است که توسط بانکها قطره قطره پرداخت میشود و بانکها زمین و مسکن خرید میکنند و هر چند سال یکبار با ایجاد گرانی در صنف مسکن چندین برابر آنرا دریافت میکند

  • ناشناس
    0

    زمانی که سود بانکی که به مردم پرداخت می شد بیست و دو درصد بود مردم در بانک سپرده گذاری می کردن ولی زمانی که اعوان و انصار آخوندا افتادن به بالا کشیدن پول های مردم و سود بانکی را هم کم کردن مردم پولشان رفت توی سکه و ماشین و از این جور کارها که بازم دولت با حقه بازی پول مردم را خورد

  • سونامی
    0

    به جرات و با قاطعیت میتوانم بگم که تمام سر منشاء شروع مشکلات در بازار ساختمان و خودرو و سکه و غیر مقصر اصلی و شروع جرقه آن توسط بانک مرکزی در زمان آقای سیف بیسواد و بی فکر و بله چشم قربان گو بود که بدون هیچگونه تحلیل و توجه به استانداردها و اصول متداول مالی و پولی و حسابداری و شرایط بد و حاد اقتصادی حاکم در کشور و وجود تحریمها درصد سود بانکی رو یه مرتبه کاهش داد و باعث خروج سپرده بی نام و نشان از بانکها در این بازار سرگردان و بی هویت کشور شد و چنین فجایعی را بوجود آورد و این آتش رو به دامن ملت انداخت ،و هر چند این حرکت یه سیاه بازی و سیاسی کاری کثیف برای سر کیسه کردن جیب و سفره ملت برای جبران کسری بودجه و چاله های که با عدم مدیریت و ناکارآمدی و نبود تخصص ایجاد کرده بودند و نیز سرازیزر کردن سودهای کلان به کیسه هم قطاران خود برای سرمایه گذاری در کشورهای دیگر و یا بنام کمک به کشورلبنان ،سوریه ،عراق و یمن انجام دادند ، حال با یک محاکمه مصلحتی و فرمایشی سرو ته قضیه را بهم آوردن .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها