زنگنه: بلدیم چطور دوباره بازارهای نفت‌مان را پس بگیریم

وزیر نفت با بیان اینکه تحریم‌ها برداشته شود، ما و همکارانمان می‌دانیم چگونه دوباره بازار نفت را به‌دست بیاوریم و از پس قلدربازی‌ها که برخی تولیدکنندگان علیه ما دارند، برآییم، گفت: باید تلاش کنیم تحریم را عزتمندانه برداریم.

زنگنه: بلدیم چطور دوباره بازارهای نفت‌مان را پس بگیریم

بیژن زنگنه در حاشیه نخستین رویداد نوآوری وزارت نفت با عنوان «پترولیوم تیکاف» در محل پژوهشگاه صنعت نفت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره سیاست‌های آمریکا برای اعمال نفوذ در بازار جهانی نفت گفت: من هیچ شکی ندارم که یکی از دلایل آمریکا برای تحریم ایران و ونزوئلا، فراهم کردن بازار برای نفت شیل خودش، آن هم با قیمت‌هایی است که سرمایه‌گذاری را توجیه کند.

زنگنه افزود: آمریکا در دو سال پیاپی ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، هر سال ۱.۵ میلیون بشکه به تولید خود اضافه کرد که با قیمت‌های بالای ۶۰ دلار فروخت و بدون زحمت هم توانست با خارج کردن ایران و ونزوئلا، بازار را در اختیار داشته باشد، بنابراین این موضوع تنها سیاسی نبود، بلکه قضیه اقتصادی هم بود که پوششی سیاسی به خود گرفت و با زور و گردن‌کلفتی آن را اعمال کردند.

نفت

کار بزرگی در بخش پایین‌دست نفت انجام شده است

وزیر نفت به این پرسش که «به نظر می‌رسد ایران سهم خود را در بازار نفت از دست داده است و بازگشت به بازار در گرو این است که تنوع‌بخشی کنیم، اما فناوری لازم را در اختیار نداریم چه تدبیری برای این موضوع اندیشیده شده است؟» پاسخ داد: یک بحث تولید محصولات پایین‌دستی است. این موضوع همیشه در دستور ما بوده و در آن موفق هم بودیم، گرچه در ایران بعضی وقت‌ها هر کاری انجام دهیم می‌گویند کم است، اما کار بزرگی در پتروشیمی و پالایش انجام شده است.

زنگنه افزود: سال گذشته ۵.۸ میلیارد دلار خوراک به شرکت‌های پایین‌دستی پتروشیمی فروخته شده است. کدام صنعتی در کشور داریم که ۵.۸ میلیارد دلار خوراک به بخش پایین‌دستی فروخته باشد؟! همچنین پالایشگاه‌ها ۵.۵ میلیارد دلار به صنایع پایین‌دستی خوراک فروختند.

وی با تاکید بر اینکه زنجیره بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت در کشور بسیار فعال است، درباره بازپس‌گیری سهم ایران در بازار نفت تصریح کرد: تحریم‌ها برداشته شود ما و همکارانمان بلدیم چگونه دوباره بازار نفت را به‌دست بیاوریم، ما بلدیم چگونه از پس قلدربازی‌های که برخی تولیدکنندگان علیه ما می‌کنند، بر آییم. ملت ایران می‌تواند، هیچ نگران نباشید.

منبع: خبر آنلاین

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • رضاا

    خدا شفاتون بده.

  • سارا سلامت

    معلوم چه جور پس مي گيري با مفت فروختن نفت و مبادله كالا به كالاهاي بنجل اگر تحريم ها برداشته بشه بچه هاي مدرسه استثنائي هم بلدن نفت بفروشند

  • کاربر ناشناس

    پول نفت سرسفره کیست

  • عدالت

    محاکمه بابت کرنست وغیره

  • علی

    آقای زنگنه اگر لالایی بلدی چرا خوابت نمیبره .پیشگیری بهتر ازدرمان است .اگر میتونستید کا اینجوری نمیشد شما حاکمان کشور هیچ کاری ازتون نمیاد جز حر مفت ووعده های توخالی .این وضع مملکته 40ساله بروز بروز وضعیت مردم اسفبارتر میشه چی به خودتون میگید مردم هزینه ی سرماخوردگی را ندارند پزشکاتون وحشیانه ازمردم پول میگیرند خدا لعنتتون کنه که بیچاره کردید مردم را

  • حسن صالحی

    جناب آقای زنگنه اگر منتظر می‌خواهید بنشینید تا پس از چهل سال تحریم ،تحریمها برداشته شود و جنابعالی سپس اقدام به پس گیری بازار نفت باشید ضرب‌المثل بزک در ذهن تداعی می‌گردد.بنابر این بهتر است فکر چاره‌ای بهتر باشید.