رویترز اعلام کرد:

میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کشورهای عربی برای دور زدن تنگه هرمز

ماه‌ها اختلال در تردد کشتی‌ها در پی جنگ ایران، کشورهای عربی خلیج فارس را به فکر کاهش وابستگی به تنگه هرمز انداخته است. بنابراین کشورهای منطقه میلیاردها دلار برای توسعه خطوط لوله، بنادر و راه‌های ریلی هزینه می‌کنند تا در صورت تکرار بحران، مسیرهای جایگزینی برای صادرات نفت و انتقال کالا داشته باشند.

میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کشورهای عربی برای دور زدن تنگه هرمز

به گزارش رویترز، این جنگ بیش از هر چیز وابستگی کشورهای عربی خلیج فارس به تنگه هرمز را آشکار کرده است. محدود شدن تردد در هرمز طی ماه‌های گذشته باعث شده دولت‌های منطقه به دنبال مسیرهای جایگزین برای صادرات نفت و جابه‌جایی کالا باشند.

در حال حاضر بخشی از تجارت و صادرات به سمت بنادر عربستان در دریای سرخ و همچنین بنادر شرقی امارات هدایت شده است، اما ظرفیت این مسیرها هنوز با هرمز قابل مقایسه نیست. به همین دلیل، کشورهای منطقه در حال بررسی راه‌حل‌های دائمی هستند تا وابستگی خود را به این گذرگاه راهبردی کاهش دهند.

رویترز می‌نویسد صندوق‌های ثروت ملی کشورهای خلیج فارس نقش مهمی در تامین مالی این پروژه‌ها دارند. همزمان کاهش ترافیک دریایی و افت حجم تجارت بر عملکرد برخی اپراتورهای بزرگ بندری نیز تاثیر گذاشته است.

این گزارش همچنین به تلاش‌ها برای توسعه مسیرهای زمینی و انرژی اشاره می‌کند. از جمله پروژه‌هایی که می‌توانند نفت و کالا را از طریق خاک کشورهای عربی به بنادر دریای سرخ، مدیترانه یا ترکیه منتقل کنند.

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس

    تنگه بدجوری در حال گشاد شدن هست

    نظرات شما -
    • علی

      اگه بازه چرا می‌خوان چند میلیارد دلار خرج کنم تنگه رو دور بزنن. مگه نمیگی تنگه بازه؟

  • ناشناس

    تنگه ی هرمز برای همیشه خاصیت و ارزش خودش رو از دست داد، دانشمندان صدا و سیما قار قار میکنند که ساخت مسیر جایگزین تنگه ی هرمز 20 سال زمان میبرد پس کشورهای عربی این کار را نخواهند کرد! خدمتشان عرض شود که 50 سال هم زمان ببرد کاری خواهند کرد که هیچگونه نیازی به تنگه ی هرمز نداشته باشند و این آبراه رو به یک مسیر خالی از سکنه تبدیل خواهند کرد.

  • ناشناس

    تنگه دیگهتنگه نیست ، گشاده شد به لطف حرکت های جهادی !!!

  • ناشناس

    برای اینکه صادرات نفتشان به مشکل نخورد و مردمشان به مشکل اقتصادی برخورد نکنند دست به اين کار زدند