​دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد

ایران پایانه های استارلینک را از کار انداخت

رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: ایران توانست با موفقیت پایانه‌های استارلینک را در جریانات دی ماه سال گذشته از کار بیندازد و در همان مقطع هم رسانه‌های غربی خبر موفقیت ایران و اجرای عملیات از کار انداختن پایانه‌های استارلینک را تایید کردند.

ایران پایانه های استارلینک را از کار انداخت

سیدمحمدامین آقامیری در سومین همایش کسب و کارهای اینترنتی پلیس فتا با تبریک هفته فراجا و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: سکوهای اینترنتی و کسب‌وکارهای مجازی فرصت‌های بی‌بدیلی در حوزه‌هایی همچون توسعه عدالت، افزایش بهره‌وری و شفافیت ایجاد کرده‌اند. با حذف محدودیت‌های زمان و مکان در فضای مجازی، دسترسی مردم به محتوای آموزشی، بازارها و خدمات دولتی تسهیل شده و تفاوت میان شهروندی که در پایتخت زندگی می‌کند با فردی که در دورافتاده‌ترین روستا حضور دارد، کاهش می‌یابد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: استفاده از سکوهای مجازی می‌تواند با کاهش واسطه‌ها، افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی فرآیندها، شرایط بهتری را برای خرید و فروش و ارائه خدمات به مردم فراهم کند. همچنین ایجاد و دسترسی به داده‌ها، زمینه افزایش شفافیت، شناسایی گلوگاه‌ها و اصلاح فرآیندها را فراهم می‌کند.

آقامیری با بیان اینکه این فرصت‌ها نیازمند تغییر در نظام حکمرانی و تنظیم‌گری هستند، گفت: اگر در شیوه‌های مدیریتی و تنظیم‌گری تغییر ایجاد نکنیم، مدیریت و پیشبرد امور در فضای مجازی دشوار خواهد شد. وی همچنین با اشاره به همگرایی حوزه‌های محتوا، خدمات و زیرساخت در فضای مجازی، تصریح کرد: در نظام سنتی این حوزه‌ها از یکدیگر تفکیک شده‌اند، اما در فضای مجازی این همگرایی موجب ایجاد تزاحم در تنظیم‌گری شده است و تنظیم‌گران مختلف با یک موجودیت واحد مواجه هستند.

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی افزود: تنظیم‌گری سنتی در این شرایط با دو خطر مواجه است؛ نخست اینکه با سخت‌گیری و برخورد با نگاه سنتی، به کسب‌وکارها آسیب وارد شود و فرصت‌های موجود از بین برود و دوم اینکه با تساهل بیش از حد، با پدیده «تسخیر تنظیم‌گر» مواجه شویم و تنظیم‌گر عملاً نقش مجری را نیز برعهده بگیرد.

آقامیری با اشاره به نمونه هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلفی از جمله آموزش، سلامت، تولید محتوا و رسانه وارد شده و دستگاه‌های مختلف درگیر آن هستند؛ بنابراین باید سازوکار تنظیم‌گری متناسب با این شرایط طراحی شود و فرآیندهای تنظیم‌گری نیز به سمت تجمیع و همگرایی حرکت کند.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه اقتصاد امنیت سایبری، از پلیس فتا به عنوان یکی از مجموعه‌های پیشرو در این زمینه تقدیر کرد و گفت: رویکرد اقتصادی به امنیت سایبری در کشور آغاز شده و یکی از محورهای آن، بیمه سایبری است که مصوبات آن در شورای‌عالی فضای مجازی انجام شده و تعاملات مناسبی نیز با صنعت بیمه شکل گرفته است.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی همچنین رتبه‌بندی کسب‌وکارها و مجموعه‌ها از منظر امنیت سایبری را از دیگر اقدامات این حوزه عنوان کرد و گفت: رتبه‌بندی پیامک‌ها توسط پلیس فتا انجام شده و پس از نهایی شدن اصلاحات، نتایج آن به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

آقامیری تأکید کرد: ایجاد نظام رتبه‌بندی امنیتی به مردم کمک می‌کند هنگام ارائه اطلاعات شخصی، مالی و دارایی‌های خود به سکوها و کسب‌وکارهای مختلف، از میزان ریسک آنها آگاه باشند و بتوانند انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشند. این روند همچنین زمینه شکل‌گیری رقابت در حوزه امنیت و تقویت نظارت عمومی و رسانه‌ای را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به ضرورت توسعه «ارزیابان امنیت» گفت: این موضوع در برنامه هفتم نیز مورد توجه قرار گرفته و توسعه این ظرفیت می‌تواند به حاکمیت برای حفظ بهتر امنیت و اطلاعات مردم کمک کند؛ چراکه هرگونه نشت یا تخریب اطلاعات در نهایت آسیب به مردم است.

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حملات سایبری در جریان جنگ اخیر، اظهار کرد: از نخستین لحظات حمله دشمن، حملات سایبری نیز علیه کشور آغاز شد که بخش قابل توجهی از آنها با همکاری متخصصان، دستگاه هماهنگ‌کننده، دستگاه‌های اجرایی و کسب‌وکارها مهار شد.

وی افزود: در چند مورد نیز مهاجمان موفق به ایجاد اختلال شدند، اما تلاش اصلی این بود که خدمات مورد نیاز مردم متوقف نشود و کمترین آسیب و نگرانی به مردم منتقل شود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: ایران برای اولین بار توانست با موفقیت پایانه‌های استارلینک را در جریانات دی ماه سال گذشته از کار بیندازد.
رسانه‌های غربی در همان مقطع هم خبر موفقیت ایران و اجرای عملیات از کار انداختن پایانه‌های استارلینک را تایید کرده‌اند. آن عملیات فنی و مهم که کاملا موفق بود، یکی از ابزارهای ماست و ابزارهای دیگری هم برای مقابله با استارلینک در اختیار دارد.

آقامیری با اشاره به موضوع اینترنت ماهواره‌ای و استارلینک نیز گفت: کشور از نظر فنی برای مواجهه با تهدیدات احتمالی آمادگی لازم را دارد و فناوری‌های مورد نیاز در این حوزه توسعه یافته است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در مقطعی توانست به‌صورت مدیریت‌شده پایانه‌های استارلینک را از کار بیندازد و فناوری‌های دیگری نیز برای شناسایی و جلوگیری از فعالیت این پایانه‌ها در اختیار کشور قرار دارد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی تأکید کرد: اگر از زیرساخت‌های اینترنت ماهواره‌ای به عنوان ابزار جنگی استفاده شود، طبیعتاً این زیرساخت می‌تواند به یک هدف نظامی مشروع تبدیل شود و کشور در همه سطوح آمادگی لازم برای مواجهه با چنین شرایطی را دارد.

آقامیری در پایان با تقدیر از متخصصان و دستگاه‌های مختلفی که در حوزه امنیت سایبری و توسعه فناوری‌های بومی فعالیت کرده‌اند، گفت: نوآوری‌ها و اقداماتی که توسط نخبگان ایرانی در این حوزه انجام شده، از نظر ایده، فناوری و سازوکارهای اجرایی قابل تقدیر است و این ظرفیت‌ها به افزایش اقتدار کشور و جلوگیری از تصمیم‌گیری دشمن برای ایران کمک خواهد کرد.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید