قیمت چوب ۳ برابر شد؛ هزینه ساخت خانه در تهران پرواز کرد

بررسی داده‌های تورم نهاده‌های ساختمانی نشان می‌دهد افزایش هزینه ساخت مسکن در تهران، نتیجه رشد یکسان قیمت همه مصالح نیست؛ در این میان، چوب با ثبت تورم ۲۰۸.۹ درصدی رکورددار گرانی بوده و قیمت آن در یک سال بیش از سه برابر شده است.

قیمت چوب ۳ برابر شد؛ هزینه ساخت خانه در تهران پرواز کرد

واکاوی‌ها در داده‌های تورم نهاده‌های ساختمانی نشان می‌دهد که دوبرابر شدن هزینه‌های ساخت مسکن، محصول رشد هم‌وزن تمامی مصالح نیست و برخی نهاده‌های ساختمانی با جهش‌های قابل‌توجه قیمت مواجه شده‌اند.

در این میان، چوب با تورم ۲۰۸.۹ درصدی رکورددار گرانی است؛ به این معنا که قیمت چوب طی یک سال بیش از سه برابر شده است.

پس از چوب، تأسیسات مکانیکی و عایق‌ها با تورم ۱۸۹.۶ درصدی و نقاشی ساختمان با تورم ۱۸۰.۵ درصدی در رتبه‌های بعدی بیشترین افزایش قیمت قرار دارند.

این افزایش قابل‌توجه قیمت نهاده‌های ساختمانی، فشار هزینه‌ای بر فرآیند ساخت‌وساز در تهران را افزایش داده و در نهایت می‌تواند بر هزینه تمام‌شده مسکن اثرگذار باشد.

photo_2026-08-20_17-32-47

منبع: زومان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس

    مگه خونه های ایران رو با چوب میسازند که قیمت خانه سر به فلک بکشه؟

    نظرات شما -
    • ناشناس

      یادمه یه زمان یه حکیمی که مثل خودت سرشار از خرد بود، بمن گفت،: دلار گرون بشه بمن چه! من نون گندم میخورم نه دلار.

  • ناشناس

    به نطرمن سایته۸ا عامل گرانی هستند چون تبلیغ گرانی می‌کنند به نظرمن هیچ تاریخ دردنیا به رشد نمی‌رسد مگر آنکه یک دستگاه تبلیغ کننده داشته باشد از زرند تا تتو وهر اشکالی را که به مردم عالی میکنند